Ο Χρήστος Μαρτσάκης, μέλος της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο του Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε στη στήριξη του Νίκου Παππά προς το τμήμα, στις προσπάθειες του ερασιτεχνικού Παναθηναϊκού για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και στη συμμετοχή των «πρασίνων» στο τουρνουά της Μούρθια.
Ίσως να φαίνεται υπερβολικό, αλλά εάν ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός ζητούνταν να αποκαλύψει το περηφάνια του συλλόγου, πιθανότατα θα επιλέγονταν το τμήμα μπάσκετ με αμαξίδιο.
Δεν οφείλεται στα τρόπαια και τα μετάλλια που κερδίζει. Αντίθετα, γιατί μαζί με τα υπόλοιπα 19 τμήματα για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες των «πρασίνων», προσφέρει ζωντάνια και ελπίδα σε άτομα που έχουν χάσει αυτό το φως λόγω ενός ατυχήματος ή ενός καταγενήστου προβλήματος.
Ο Χρήστος Μαρτσάκης, μέλος των «πρασίνων» και διεθνής αθλητής, μιλώντας στο Betsson Radio, ανέφερε τις αξίες που εκπροσωπεί το τμήμα μπάσκετ και ο Παναθηναϊκός γενικά, τονίζοντας τη συμβολή του Νίκου Παππά. Επίσης, αναφέρθηκε στην έλλειψη υποστήριξης που τα τμήματα ΑΜΕΑ αντιμετωπίζουν εκτός από τη βοήθεια που παρέχουν οι ίδιες οι ομάδες.
Σχετικά με τη λύση που προσφέρει ο αθλητισμός στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, είπε: «Υπάρχουν άνθρωποι στην κοινωνία μας που είναι πιο δυνατοί από εμάς. Αυτό που κάνουμε είναι κάτι καινούργιο, και προσπαθούμε να το προωθήσουμε.
Το νόημα είναι ότι δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε την προσπάθεια. Κάθε δυσκολία έχει ένα θετικό αποτέλεσμα, ακόμη κι αν αυτό φαίνεται περίεργο.»
«Χάσαμε την ευκαιρία για να αγωνιστούμε στην EuroLeague»
Για τα ματς του παναθηναϊκού στην Ευρώπη: «Αγωνιστήκαμε στη Μούρθια, αν βγαίναμε στην 1η θέση, θα μπορούσαμε να αγωνιστούμε στην επόμενη EuroLeague. Υπήρχαν τρομερές ομάδες, παίχτηκε τρομερό μπάσκετ. Πήραμε δύο νίκες, είναι η πρώτη φορά μετά το 1996 που μία ελληνική ομάδα με αμαξίδιο νίκησε σε ευρωπαϊκό ματς».
Η βοήθεια που δίνει ο παναθηναϊκός στα ΑΜΕΑ: «Το όνομα του Παναθηναϊκού είναι βαρύ, υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο. Η ομάδα έχει 19 αθλήματα και έχει μέλη άτομα που νωρίτερα μπορεί να μην είχαν σχέση με τον αθλητισμό. Είναι ένα δείγμα ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα και το όνομα του Παναθηναϊκού βοηθάει στο να έρθει κόσμος. Ο καθένας μπορεί να διαλέξει το άθλημα που θέλει, που του ταιριάζει, θέληση χρειάζεται και να πιστέψουν ότι δεν τελειώνει τίποτα».
Η επίδραση του Νίκου Παππά στην ομάδα: «Ο Νίκος μας βοηθάει με το δικό του τρόπο, από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της ομάδας, πριν από πέντε χρόνια. Ένα όνομα όπως αυτός βγάζει δελτίο, έρχεται και παίζει σε ένα ματς, δίνει πουσάρισμα.
Το διαφημίζει, το κάνει αναγνωρίσιμο. Δυστυχώς το κράτος δεν μας βοηθάει, αλλά ο κόσμος πρέπει να βγει από τα σπίτια. Δεν πρέπει να μένει μέσα».
Οι συνθήκες στον χώρο του μπάσκετ με αμαξίδιο και γενικότερα στον τομέα των αθλημάτων για ΑΜΕΑ: «Ό,τι βελτιώνει η κάθε ομάδα το κάνει μόνη της, δεν έχουμε βοήθεια από κανέναν. Μόνο οι ομάδες. Κάποιες ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ είναι τυχερές, αλλά τα καταφέρνουν με δυσκολία γιατί δεν έχουν από πίσω ένα μεγάλο όνομα. Αλλά η προσπάθειά τους είναι περισσότερο από αξιέπαινη.
Πρέπει να φτάσουμε στα επίπεδα άλλων χωρών, να αλλάξουμε νοοτροπία. Αν ήταν το μπάσκετ με αμαξίδιο στο στοίχημα, τότε θα είχαμε ουρές ανθρώπων που θα ήθελαν να επενδύσουν».