ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΟΙ ΑΘΟΡΥΒΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΣΕΖΟΝ

ΟΙ ΑΘΟΡΥΒΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΣΕΖΟΝ

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να νικήσει τον Άρη, με μερικούς παίκτες που δεν είχαν μεγάλο ρόλο μέχρι στιγμής στη σεζόν, να ξεχωρίσουν. Ο προπονητής Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατάφερε να διατηρήσει αυτούς τους παίκτες ενεργοποιημένους και έδειξε ότι έχει τον τρόπο του να βγάζει ήρωες και από τους πιο αδύναμους παίκτες του.

Οι άγνωστοι ήρωες του Παναθηναϊκού δεν θα βρεθούν ποτέ στην πρώτη σελίδα μιας αθλητικής ιστοσελίδας, αλλά είναι αυτοί που μερικές φορές ακούν την κριτική του κόσμου στις εξέδρες για ένα λάθος, μια στραβή βραδιά ή μια φάση. Αυτοί οι παίκτες υπάρχουν παντού, και στον Παναθηναϊκό έχουν δημιουργηθεί με τη βοήθεια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και της σωστής νοοτροπίας του "εμείς" και όχι του "εγώ". Με αυτή τη συνοχή και αρχές, η ομάδα έχει πετύχει κάτι πραγματικά συναρπαστικό, παρόλο που για ορισμένους μπορεί να μην είναι τόσο ελκυστικό ή δεν πουλάει.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα γκρουπ παικτών με σωστή νοοτροπία βασισμένη στο "εμείς", που κυνηγάει τον τίτλο για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια. Κάθε ματς είναι στην κόψη του ξυραφιού και η πίεση είναι στα ύψη, ωστόσο ο Γιοβάνοβιτς καταφέρνει να βγάζει συνεχώς "αθόρυβους ήρωες" από την ίδια την ομάδα. Κάθε παίκτης έχει κάτι σημαντικό να δώσει, ακόμα κι αν η εκτίμηση από έξω δεν είναι πάντα το ίδιο δίκαιη. Ο τρόπος που έχει ο Γιοβάνοβιτς να δουλεύει και να λειτουργεί η ομάδα κάνει τους πάντες να αισθάνονται σημαντικά και κομμάτια της. Και όταν θα χρειαστεί να είναι "εκεί", οι παίκτες θα είναι έτοιμοι, γιατί πρώτα απ' όλα χρειάζεται η ομάδα και οι συμπαίκτες τους.

 

Οι αθόρυβοι ήρωες της μάχης του Παναθηναϊκού για τον τίτλο της φετινής σεζόν_2
ΟΙ ΑΘΟΡΥΒΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΣΕΖΟΝ

Οι δύο ασίστ του Σάρλια στο ‘’Κλεάνθης Βικελίδης'':

Ο Ζβόνιμιρ Σάρλια, ο οποίος έχει κατηγορηθεί από ορισμένους φιλάθλους ότι είναι επιρρεπής σε λάθη (εξαιτίας της υπερβολικής αυτοπεποίθησής του και των ρίσκων που αναλαμβάνει στο παιχνίδι), ήταν ένας από τους παίκτες που μαζί με τον Πούγγουρα στην αρχή της σεζόν παρείχαν την απαραίτητη ασφάλεια στην άμυνα (έχοντας δεχθεί μόνο ένα γκολ ως δίδυμο), όταν οι Σένκεφελντ και Μάγκνουσον τραυματίστηκαν και αποχώρησαν από την ομάδα.

Όταν έφτασε η στιγμή, ο Ζβόνιμιρ Σάρλια καθόταν στον πάγκο και ακόμα και αποκλείστηκε από την αποστολή στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Όταν ο Ισλανδός παίκτης υπέστη τραυματισμό ξανά, επανήλθε ως βασικός αμυντικός στο πλάι του Σένκεφελντ και απέδειξε πόσο "τίμιος" μπορεί να είναι ως αναπληρωματικός στόπερ. Η ιστορία αποδεικνύει ότι από τις δικές του κεφαλιές ασίστ - σε σκηνικά που αποτελούν αντιγραφή-επικόλληση - προήλθαν τα δύο νικητήρια γκολ του Παναθηναϊκού στο "Βικελίδης" σε κανονική περίοδο και playoffs, στιγμές κατά τις οποίες οι "πράσινοι" έψαχναν με τόση ένταση τη νίκη. Και ο Κροάτης ποδοσφαιριστής ήταν εκεί...

 

Το τάκλιν του Αχιλλέα στους "Ζωσιμάδες":

Ο Αχιλλέας Πούγγουρας αποτέλεσε σημαντική βοήθεια στην αρχή της σεζόν, όταν ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε προβλήματα στη θέση των στόπερ. Παρότι τραυματίστηκε και έμεινε εκτός για μια περίοδο, αγωνίστηκε σε 13 αγώνες. Ωστόσο, το τάκλιν που έκανε στο 66' κατά τη διάρκεια του αγώνα με τους "Ζωσιμάδες", όταν απέτρεψε ένα σουτ-μισό γκολ του Καραχάλιου μετά από το γλίστρημα του Σένκεφελντ και το δοκάρι του Μπάλαν, ήταν ζωτικής σημασίας. Σε έναν αγώνα όπου ο Παναθηναϊκός κυριαρχούσε αλλά είχε χάσει πολλές ευκαιρίες για γκολ, το τάκλιν του Πούγγουρα αποδείχθηκε σωτήριο, καθώς βοήθησε την ομάδα να κερδίσει ένα σημαντικό διπλό. Αυτή η νίκη αποτέλεσε σημαντικό σταθμό για την ομάδα, καθώς αν δεν το είχε πετύχει σε εκείνο το σημείο της σεζόν, θα είχε αντιμετωπίσει πραγματικά μεγάλο βαθμολογικό πρόβλημα.

 

Ο Σάντσες που είχε παίξει μόλις 40 λεπτά:

Ο Φακούντο Σάντσες είχε λίγο χρόνο συμμετοχής ως αλλαγή στα δύο προηγούμενα παιχνίδια του δεύτερου γύρου. Ωστόσο, ο προπονητής Γιοβάνοβιτς επέλεξε να του δώσει την ευκαιρία να παίξει στο ματς με τον ΠΑΟΚ στο "Βικελίδης", αντί του πιο άπειρου Βαγιαννίδη. Ο Αργεντινός απέδειξε την αφοσίωσή του στην ομάδα, καθώς παρουσιάστηκε ως πραγματικός στρατιώτης. Παρά το γεγονός ότι έφαγε μία κίτρινη κάρτα στην αρχή του αγώνα, κατάφερε να επιβιώσει και να διαχειριστεί με εξαιρετικό τρόπο όλο τον υπόλοιπο αγώνα.

 

Ο Λοντίγκιν που έπαιξε σαν (μόνιμα) βασικός:

Ο Γιούρι Λοντίγκιν δεν είχε πολλές ευκαιρίες για συμμετοχή στην αρχή των playoffs, καθώς ο Μπρινιόλι ήταν ο βασικός τερματοφύλακας. Ωστόσο, στον αγώνα με τον Άρη, ο Λοντίγκιν έπαιξε αποφασιστικό ρόλο και έδωσε σιγουριά και ασφάλεια στην ομάδα του. Παρά το γεγονός ότι ήταν εκτός από την αρχή του αγώνα, ο Λοντίγκιν έδειξε την εμπειρία και την ποιότητά του, ενώ οι παραστάσεις του στο υψηλότερο επίπεδο με τη Ζενίτ και την Εθνική Ρωσίας αναδεικνύονται και στις δύο εστίες του "Βικελίδης".

Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα που δείχνουν τον τρόπο λειτουργίας του Παναθηναϊκού συνολικά και πόσο σημαντικό είναι το πνεύμα της δικαιοσύνης στην ομάδα που δημιούργησε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αυτό που έχει δημιουργηθεί στο "τριφύλλι" είναι βασισμένο σε αθόρυβους ήρωες που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο σε πολλούς αγώνες της ομάδας. Έστω κι αν δεν έχουν έντονη παρουσία στα μάτια του κοινού ή δεν είναι τόσο εντυπωσιακοί όπως κάποιοι άλλοι, είναι πάντα πρόθυμοι να κάνουν τη δουλειά τους όσο καλύτερα μπορούν και να συμβάλλουν στην επιτυχία της ομάδας. Αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αυτό θα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτούς τους αθόρυβους ήρωες και στο πνεύμα της δικαιοσύνης που διακρίνει την ομάδα.

VIDEO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Super League: Τα τρία παιχνίδια των πλέι οφ αναβλήθηκαν
PLAYOFFS
2-0 το ντέρμπι στο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό