ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ, Ο «ΤΕΛΙΚΟΣ» ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ, Ο «ΤΕΛΙΚΟΣ» ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ

Η μεγαλύτερη δύναμη μιας ομάδας είναι η ικανότητά της να ανακάμπτει από τις αποτυχίες και να ξεπερνά τις ήττες. Ο Παναθηναϊκός, μετά την επιτυχία του στο ΣΕΦ, αντιμετωπίζει τώρα την πρόκληση να καρπωθεί τα οφέλη της προσπάθειάς του στον μεγαλύτερο αγώνα της σεζόν μέχρι στιγμής, καθώς προετοιμάζεται για τη σύγκρουση με την Μπαρτσελόνα. Περιγραφή από τον Χρήστο Μπούκουρα.

Το Παναθηναϊκός είχε μια σπουδαία ευκαιρία να εξασφαλίσει τη θέση του στην τετράδα και να κερδίσει το πλεονέκτημα έδρας στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Παρόλο που δεν τα κατάφερε, αυξάνοντας τις δυσκολίες για τον εαυτό του, μία εβδομάδα αργότερα βρέθηκε και πάλι στην πρωτοπορία της κούρσας για μια θέση στην τετράδα, αφήνοντας όλους εκείνους που σχολίαζαν αρνητικά να μένουν με τις προβλέψεις τους.
Η φετινή Euroleague χαρακτηρίζεται από ανατροπές, με τα δεδομένα να μεταβάλλονται διαρκώς, και αυτό είναι κάτι που στον Παναθηναϊκό αντιλαμβάνονται πλήρως. Αμέσως μετά την ήττα στο ΣΕΦ, οι «πράσινοι» έθεσαν ως στόχο να κερδίσουν τα επόμενα πέντε παιχνίδια, κάτι που θα τους προσέφερε σημαντικό πλεονέκτημα. Η τύχη τους χαμογέλασε, καθώς δύο θετικά αποτελέσματα ήρθαν σχεδόν αμέσως, δίνοντάς τους την ευκαιρία να έχουν τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης.
Καθοριστικός παράγοντας για τον Παναθηναϊκό είναι η παρουσία στον πάγκο του ενός εκ των κορυφαίων προπονητών στην Ευρώπη, προσωπικότητα με σημαντικούς τίτλους στο ενεργητικό της και με μοναδική ικανότητα στη διαχείριση σημαντικών παιχνιδιών, χωρίς να συγκρίνουμε με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Έχει αποδείξει την αξία του και στο παρελθόν, οδηγώντας ομάδες σε μεγάλες επιτυχίες μέσα από δύσκολες καταστάσεις, όπως η ανατροπή με την Εφές τη σεζόν 2021-22 που οδήγησε στην κατάκτηση της Euroleague. Παρά τις επιτυχίες, έχει αντιμετωπίσει και αποτυχίες, όπως η ήττα στο Κύπελλο, αλλά αυτές είναι μέρος του παιχνιδιού. Η επιτυχία δεν είναι ποτέ εγγυημένη.

Η επίτευξη του Αταμάν μέχρι στιγμής είναι εξαιρετική και σίγουρα όχι απλή υπόθεση. Ο Παναθηναϊκός, με δώδεκα νέους παίκτες, έχει ήδη εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας στο Ελληνικό Πρωτάθλημα και έχει εξασφαλίσει θέση στα πλέι οφ της Euroleague, διεκδικώντας επίσης το πλεονέκτημα έδρας, παρά τις αντιξοότητες και τα αλλεπάλληλα προβλήματα.

Ο Σλούκας, αρχηγός της ομάδας, απέδειξε για άλλη μια φορά την επιρροή του στην Euroleague με εξαιρετική απόδοση κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, χωρίς να κάνει ούτε ένα λάθος σε 27 λεπτά συμμετοχής. Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός αναμένει την επιστροφή των Βιλντόζα και Αντετοκούνμπο, με τον Αργεντινό να είναι έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι, προσθέτοντας ποιότητα και επιλογές στον προπονητή για τη διαχείριση του αγώνα.

Επόμενος στόχος, ο «τελικός» και η προετοιμασία για τα πλέι οφ_2
ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ, Ο «ΤΕΛΙΚΟΣ» ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ

Η ενίσχυση του Παναθηναϊκού με την επιστροφή του Αντετοκούνμπο αποτελεί ένα κρίσιμο παράγοντα. Ο συγκεκριμένος παίκτης προσφέρει αναπόσπαστη υποστήριξη στον Λεσόρ, ο οποίος με επιτυχία αντιμετωπίζει τους αντίπαλους σέντερ στη Euroleague. Ακόμη και ο Λεσόρ έχει το δικαίωμα για μία λιγότερο αποδοτική εμφάνιση, όπως έγινε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Ακολουθώντας την αποτυχία στο ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός ανακτά την πρωτοβουλία, επαναφέροντας την κατάσταση στα μέτρα του και επιστρέφοντας στη θέση που του αρμόζει με βάση την εφετινή του απόδοση. Αντιμετωπίζει πλέον την πιο δύσκολη πρόκληση από τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, αλλά το κάνει στο ΟΑΚΑ, στο δικό του έδαφος, όπου η ενέργεια και η υποστήριξη του κοινού ανεβάζουν την απόδοση της ομάδας σε άλλο επίπεδο. Το παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα αποτελεί μια ευκαιρία για να δοκιμαστεί η ομάδα ενόψει των πλέι οφ.
Αναμένεται το ΟΑΚΑ να βρίσκεται σε έκρυθμη κατάσταση, με ατμόσφαιρα που θα θυμίζει τις ημέρες των πλέι οφ, ενώ τα εισιτήρια έχουν ήδη εξαντληθεί. Παρά την πίεση, κανένα παιχνίδι στην Euroleague δεν είναι εύκολο, όπως κατέδειξε και η Μονακό. Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για έναν τελικό, με στόχο να εξασφαλίσει την θέση του στην τετράδα

Ενώπιον του Παναθηναϊκού ανοίγεται η αυλαία για ένα κρίσιμο αγώνα, ένας αγώνας που έχει τη δυνατότητα να του προσφέρει σημαντικό πλεονέκτημα για την πορεία του προς το Final Four. Ανεξαρτήτως αντιπάλου, η ομάδα έχει αφιερώσει την περίοδο αγώνων για να φτάσει σε αυτό το σημείο. Οφείλει, λοιπόν, να ανταποδώσει στον εαυτό της την ενέργεια και τον κόπο που έχει επενδυθεί από την αρχή της σεζόν. Μπροστά της έχει τέσσερις αναμετρήσεις, με την πρώτη και κρίσιμη να είναι εναντίον της Μπαρτσελόνα.

VIDEO

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

EUROLEAGUE
Η τελική «μάχη» για το τρόπαιο της Euroleague!