ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

Η ΤΕΛΙΚΗ «ΜΑΧΗ» ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ ΤΗΣ EUROLEAGUE!

Η ΤΕΛΙΚΗ «ΜΑΧΗ» ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ ΤΗΣ EUROLEAGUE!

Το μεγάλο ραντεβού έχει οριστεί, η "Uber Arena" άνοιξε τις πόρτες της και το κοινό περιμένει με αγωνία: Ρεάλ Μαδρίτης και Παναθηναϊκός θα «μονομαχήσουν» για τον τίτλο της Euroleague στο Βερολίνο.

Ένα παιχνίδι που διαφέρει από τα υπόλοιπα, ένας αγώνας που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι ο χρόνος σταματά και η αγωνία σε κατακλύζει, πλησιάζει. Ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί στην "Uber Arena" επιδιώκοντας να κατακτήσει το 7ο αστέρι της ιστορίας του, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης επιθυμεί το 12ο τρόπαιο της και το πρώτο συνεχόμενο ευρωπαϊκό τίτλο μετά το back-to-back της Αναντολού Εφές του Εργκίν Αταμάν.

Η αναμέτρηση Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός αποτελεί πλέον ένα ευρωπαϊκό «κλάσικο», με τις δύο ομάδες να έχουν ιστορία πλούσιων αναμετρήσεων, όπου οι Μαδριλένοι κατέχουν το πλεονέκτημα με 25 νίκες έναντι 12.

Στις φετινές συναντήσεις, τα παιχνίδια έδειξαν διαφορετικά αποτελέσματα. Στον πρώτο γύρο, η ομάδα του Τσους Ματέο επικράτησε εντυπωσιακά στο ΟΑΚΑ με 78-90, ενώ στην επανάληψη στο "WiZink Center" οι "πράσινοι" επέστρεψαν την κούπα με 86-97. Σε εκείνο το ματς, ο Ματίας Λεσόρ ξεχώρισε με 26 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ ο Κέντρικ Ναν με 17 πόντους και 7 ασίστ και ο Κώστας Σλούκας με 16 πόντους και 6 ασίστ έδειξαν την αξία τους.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεχωρίζει για το σημαντικό «βάθος» που διαθέτει, κάτι που αποτελεί κρίσιμο παράγοντα στην ικανότητά της να σκοράρει άφθονους πόντους, φτάνοντας τους 88,9 πόντους ανά παιχνίδι φέτος. Η ικανότητα αυτή επιβεβαιώθηκε όταν σημείωσε 87 πόντους ακόμη και απέναντι στην σφιχτή άμυνα του Ολυμπιακού στον ημιτελικό.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός πρέπει να προετοιμαστεί για έναν διαφορετικού ρυθμού αγώνα σε σχέση με τον ημιτελικό του, ο οποίος κρίθηκε από την αμυντική του απόδοση (73-57 επί της Φενέρμπαχτσε). Οι «πράσινοι» έχουν δείξει φέτος ότι μπορούν να αναπτύσσουν υψηλά παραγωγικά επίπεδα, με μέσο όρο 82,2 πόντων ανά παιχνίδι, και αυτό επιδιώκουν να επαναλάβουν στον τελικό.

Έχοντας στο οπλοστάσιό τους δύο από τους κορυφαίους γκαρντ της Euroleague, η ομάδα αισθάνεται ικανοποιημένη για τις επιθετικές της επιλογές. Συγκεκριμένα, ο Σλούκας έχει μέσο όρο 12,4 πόντους και 5,6 ασίστ ανά αγώνα, ενώ ο Ναν προσθέτει 15,9 πόντους και 3 ασίστ.

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ