ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

Ο ΚΕΝΤΡΙΚ ΝΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ

BASKET LEAGUE 2023-2024 - 20/11/2023 17:15:00 Αναλυση Αγωνα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
1908
86 - 85
Τελικό Σκόρ
ΑΕΚ
1924
Ο ΚΕΝΤΡΙΚ ΝΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε επί της ΑΕΚ Betsson με 86-85 χάρη στην ασταμάτητη επιθετική απόδοση του Κέντρικ Ναν, ο οποίος σημείωσε 18 πόντους από το τέλος της τρίτης περιόδου και μετά. Έτσι, ο Παναθηναϊκός συνέχισε το αήττητο σερί του στην Stoiximan Basket League, φτάνοντας τις επτά συνεχόμενες νίκες. Ο Τσέισον Ραντλ από την πλευρά της ΑΕΚ αποδείχθηκε αναποτελεσματικός στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα.

Αήττητο σερί επτά νικών συνεχίζει ο Παναθηναϊκός στη Stoiximan Basket League, μετά τη συναρπαστική νίκη του επί της ΑΕΚ Betsson με σκορ 86-85. Η ομάδα του τριφυλλιού πέτυχε μια ακόμη εντυπωσιακή νίκη, η οποία φέρει καθαρά την υπογραφή του Κέντρικ Ναν. Ο Αμερικανός γκαρντ εκτόξευσε τον Παναθηναϊκό στη νίκη με 18 πόντους, εκ των οποίων 4 τρίποντα από το τέλος της τρίτης περιόδου και μετά, συμπεριλαμβανομένων δύο κρίσιμων βολών που καθόρισαν το αποτέλεσμα. Ο Ναν συνέβαλε σημαντικά με 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα, ενώ ο Τσέισον Ραντλ από την ΑΕΚ απέτυχε να ευστοχήσει σε κρίσιμο τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Εξαιρετική εμφάνιση για την ΑΕΚ έκανε ο Τζάστιν Τίλμαν με 20 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας συνέβαλε με 16 πόντους. Οι στατιστικές του αγώνα είχαν 8-13 πόντους από λάθη, 30-40 πόντους στη ρακέτα, 4-22 πόντους δεύτερης ευκαιρίας, 6-18 πόντους σε αιφνιδιασμούς, και 42-34 πόντους από αναπληρωματικούς. Σημειώνεται ότι με αυτό το ματς, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την ποινή τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών που είχε από τους περσινούς τελικούς, επιστρέφοντας σε παιχνίδια με την παρουσία των φιλάθλων του.

Ο Κέντρικ Ναν είναι ο σωτήρας του Παναθηναϊκού κόντρα στο παιχνίδι με την ΑΕΚ_2
Ο ΚΕΝΤΡΙΚ ΝΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ

Στην αρχική πεντάδα του Παναθηναϊκού, ο Εργκίν Αταμάν επέλεξε εκ νέου τον Κέντρικ Ναν, όπως και στο παιχνίδι με τη Βίρτους Μπολόνια, και ο Αμερικανός γκαρντ άνοιξε το σκορ στο ΟΑΚΑ, σημειώνοντας τα πρώτα του πόντους στο πρωτάθλημα. Το παιχνίδι των πρασίνων είχε πολυμορφία στην επίθεση από την αρχή, ενώ η ΑΕΚ Betsson επιδίωκε να καταλήξει το παιχνίδι στη ρακέτα, με τον Τζάστιν Τίλμαν να πετυχαίνει τους πρώτους 12 πόντους της ομάδας του. Η πρώτη περίοδος έληξε με προβάδισμα 7 πόντων για τον Παναθηναϊκό (25-18).

Στη δεύτερη περίοδο, οι Ντίνος Μήτογλου και Ματίας Λεσόρ ανέλαβαν δράση για τον Παναθηναϊκό, με τον Γάλλο σέντερ να συγκεντρώνει 11 πόντους, 4 ριμπάουντ και 6 κερδισμένα φάουλ. Οι πράσινοι οδήγησαν το ματς σε διψήφια διαφορά στο ημίχρονο (48-37).

Μετά την ανάπαυλα, η ΑΕΚ επανήλθε δυναμικά, προηγούμενη με 53-57 στο 27ο λεπτό, χάρη στην επιμονή των Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, Εμφιόντου Καμπενγκέλε και Όμηρου Νετζήπογλου. Ωστόσο, ο Κέντρικ Ναν με ένα τρίποντο έδωσε νέα πνοή στον Παναθηναϊκό, οδηγώντας την ομάδα σε επιμέρους σκορ 14-8 και προβάδισμα 77-74 στο 35ο λεπτό.

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας με την απάντησή του ισοφάρισε σε 77-77, και στη συνέχεια ο Κώστας Σλούκας διαμόρφωσε το σκορ σε 79-74, στο 36ο λεπτό, εκμεταλλευόμενος τις βολές. Λίγο αργότερα, ο Τζάστιν Τίλμαν έφερε το παιχνίδι σε ισοπαλία 79-79.

Ο Κουζμίνσκας με ένα επιπλέον τρίποντο και ο Όμηρος Νετζήπογλου με μία βολή επέκτειναν το προβάδισμα της ΑΕΚ σε 83-79, μόλις 1:44 πριν τη λήξη. Ο Σλούκας μείωσε τη διαφορά, αλλά ο Τίλμαν ανταποκρίθηκε, φέρνοντας το σκορ σε 83-81. Με λιγότερο από ένα λεπτό για το τέλος, ο Ναν πέτυχε ένα κρίσιμο τρίποντο για το 84-85. Ο ίδιος ανέλαβε την τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού, κερδίζοντας φάουλ και πετυχαίνοντας τις δύο βολές που καθόρισαν το τελικό 86-85. Η τελευταία προσπάθεια του Τσέισον Ραντλ για τρίποντο δεν βρήκε στόχο, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίσει τη νίκη.

VIDEO

GALLERY

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ