ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΝΤΝΙΠΡΟ, ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΝΤΝΙΠΡΟ, ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE

Ο Παναθηναϊκός θα αναμετρηθεί με την ομάδα της Ντνίπρο στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, μια αντίπαλος που δεν “φοβίζει” τους "πράσινους".

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η κλήρωση που αποφάσισε πως ο Παναθηναϊκός θα συναντήσει την Ντνίπρο στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Η ουκρανική ομάδα που έρχεται να αναμετρηθεί με τον Παναθηναϊκό δεν εμφανίζει ιδιαίτερη απειλή. Οι αγώνες ανάμεσα στις δύο ομάδες θα λάβουν χώρα στις 25-26 Ιουλίου και 1-2 Αυγούστου, ενώ το παιχνίδι που θα γίνει εκτός έδρας θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο, λόγω των συνεχιζόμενων συγκρούσεων στην Ουκρανία. Ενώ δεν είναι η επίσημη διάδοχος της FC Dnipro, που διαλύθηκε το 2019, η Ντνίπρο ανέλαβε ολόκληρη την υποδομή της προηγούμενης ομάδας, συμπεριλαμβανομένων των Ακαδημιών. Η ομάδα, η οποία ιδρύθηκε το 2015, άρχισε την πορεία της στην πρώτη κατηγορία της Ουκρανίας το 2019, όταν και προήχθη σε αυτήν.
Λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, η Ντνίπρο εξέπληξε τη σεζόν στο Conference League παίζοντας στην πόλη Κόζιτσε της Πολωνίας, ενώ τα περισσότερα εγχώρια παιχνίδια της πραγματοποιήθηκαν στην Ούζχοροντ.

Η μεγαλύτερη αξία της ομάδας είναι αδιαμφισβήτητα ο Άρτεμ Ντόβμπικ, με την αγοραστική του αξία να εκτιμάται στα 11.000.000 ευρώ σύμφωνα με το Transfer Markt. Ο 25χρονος Ουκρανός επιθετικός έκανε ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα φέτος, πετυχαίνοντας 24 γκολ και δίνοντας 6 ασίστ.

Το πλειονότητα των παικτών της Ντνίπρο είναι Ουκρανοί, όπως και ο κεντρικός μέσος, Ολεκσάντρ Πικαλιόνοκ, που ξεχωρίζει με 13 ασίστ. Παράλληλα, η ομάδα διαθέτει και μια μικρή δύναμη Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών, με τέσσερα μέλη. Ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν στη δεύτερη θέση, υποχωρώντας μόνο έναντι της Σαχτάρ και της Ζόρια. Στο πλαίσιο της Ευρώπης, προχώρησε μέχρι το μπαράζ για τους 16 της Conference League, όπου τελικά αποκλείστηκε από την ΑΕΚ Λάρνακας.

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ