ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΤΖΟΡΤΖ ΜΠΑΛΝΤΟΚ: Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΠΝΙΓΜΟ – ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΤΖΟΡΤΖ ΜΠΑΛΝΤΟΚ: Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΠΝΙΓΜΟ – ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Τα ακριβή αίτια θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ θα καθοριστούν από την νεκροψία-νεκροτομή που θα διενεργηθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δεν εντοπίστηκαν εξωτερικά τραύματα ή μώλωπες στο σώμα του. Κατά την αναστροφή του σώματος, παρατηρήθηκαν φυσαλίδες νερού, κάτι που υποδηλώνει πως είχε εισπνεύσει νερό ενώ ήταν ακόμη ζωντανός.

Αναδιατυπωμένο κείμενο:

Οι έρευνες της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής για τον τραγικό θάνατο του 31χρονου Ελληνοβρετανού ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ, στρέφονται αρχικά προς την πιθανότητα παθολογικών αιτίων ή ατυχήματος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του NEWS247 και του Θοδωρή Παναγιωτίδη. 
Στο σημείο έφτασαν αμέσως κλιμάκιο της Ασφάλειας και ιατροδικαστής για την απαραίτητη αυτοψία. Από την αρχική εξέταση δεν εντοπίστηκαν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας, ενώ ο χρόνος θανάτου υπολογίζεται μεταξύ 7 και 8 το απόγευμα, με τον Μπάλντοκ να εντοπίζεται νεκρός γύρω στις 10 το βράδυ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως, όταν οι αστυνομικοί γύρισαν το σώμα του, βγήκαν φυσαλίδες νερού από το στόμα του, κάτι που είναι τυπικό στους πνιγμούς και υποδεικνύει πως είχε καταπιεί νερό ενώ ήταν ακόμα ζωντανός. Δίπλα του βρέθηκε επίσης ένα μισοάδειο μπουκάλι ποτού, γεγονός που ώθησε τις Αρχές να διατάξουν και τοξικολογικές εξετάσεις για περισσότερα στοιχεία. Η νεκροψία-νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών, μαζί με τις εργαστηριακές εξετάσεις, αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στις συνθήκες του θανάτου του.
Η Ασφάλεια έχει ήδη συλλέξει υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του συγκροτήματος όπου εντοπίστηκε, ώστε να εξεταστούν πιθανά επιπλέον στοιχεία.
Όσον αφορά το χρονικό της υπόθεσης, η σύζυγος του Μπάλντοκ, η οποία ζει στο εξωτερικό, καλούσε επανειλημμένα στο τηλέφωνο τον άντρα της, αλλά δεν έπαιρνε απάντηση. Όταν ανησύχησε, επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, ζητώντας του να πάει και να ελέγξει την κατάσταση. Ο ιδιοκτήτης εντόπισε τον Μπάλντοκ χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στην πισίνα και κάλεσε άμεσα το ασθενοφόρο και τις Αρχές.

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ