ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ. ΕΙΧΕ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ ΤΟΝ ΥΜΝΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ.

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ. ΕΙΧΕ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ ΤΟΝ ΥΜΝΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ.

Ο εκλεκτός τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών - Η μοναδική του φωνή έλαμψε στη 'χρυσή εποχή' του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής απεβίω νωρίς τη Δευτέρα πρωί, σε ηλικία 89 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Βογιατζής τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο. Ο αξιαγάπητος τραγουδιστής άφησε την δική του μοναδική σφραγίδα στη "χρυσή εποχή" του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο Γιάννης Βογιατζής, που γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1934, ξεκίνησε την καριέρα του στη μουσική κατά τη διάρκεια των βραδιών ταλέντων του Ζοζέφ Κορίνθιου, ενώ έκτοτε έδρασε σε όλα τα μέσα που σχετίζονται με το τραγούδι - στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στο ραδιόφωνο. Ήταν ο πρώτος εξάδελφος του δημοφιλούς ηθοποιού, Γιάννη Βογιατζή.

Από το 1958 έως το 1962, υπήρξε ο επίσημος τραγουδιστής των ανακτόρων. Κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης δύο φορές, το 1963 με το τραγούδι «Πέταξε ένα πουλί» (των Κώστα Κλάββα και Αλέξη Αλεξόπουλου) και το 1970 με το τραγούδι «Αδέρφια μου αλήτες πουλιά» (των Τόλη Βοσκόπουλου και Ηλία Λυμπερόπουλου).

Επισημαίνεται επίσης ότι ο Βογιατζής ήταν η "φωνή" του Παναθηναϊκού, καθώς, εκτός από φανατικός φίλαθλος, είχε ερμηνεύσει και τον ύμνο της ομάδας.

VIDEO

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ