ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

Ο ΣΛΟΥΚΑΣ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ, Ο ΑΤΑΜΑΝ ΤΟ ΕΓΓΥΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΣΤΑ ........ 7 ΑΣΤΕΡΙΑ

FINAL FOUR 2023-2024 - 26/05/2024 21:00:00 Αναλυση Αγωνα

REAL MADRID BC
1931
80 - 95
Τελικό Σκόρ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
1908
Ο ΣΛΟΥΚΑΣ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ, Ο ΑΤΑΜΑΝ ΤΟ ΕΓΓΥΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΣΤΑ ........ 7 ΑΣΤΕΡΙΑ

Η Ευρωλίγκα επέστρεψε στην Αθήνα, ένα εγχείρημα που χτίζεται εδώ και μήνες. Στον Παναθηναϊκό, η προσπάθεια ήταν ολοκληρωμένη σε όλα τα επίπεδα, μέχρι να συναντήσουν και να επικρατήσουν ενάντια στη Ρεάλ στον τελικό. Οι 'πράσινοι' επένδυσαν, υπέμειναν, πίστεψαν και τελικά νίκησαν!

Σε ένα Final Four που θα μείνει αξέχαστο, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο προσκήνιο με μεγάλη νίκη στο Βερολίνο. Με ένα υπερηφάνια χτισμένη μεσ' το καλοκαίρι, οι 'πράσινοι' έστησαν το δικό τους πλάνο, πληρώνοντας για παίκτες που έφεραν τη διαφορά. Το σκληρό τελικό δεν ήταν παρά μία απόδειξη της επένδυσης αυτής, απέναντι σε μια επιθετική Ρεάλ Μαδρίτης. Για να φτάσεις στην κορυφή της Ευρωλίγκας, χρειάζεσαι αρχηγούς σαν τον Κώστα Σλούκα, που πήρε μια δύσκολη απόφαση να αφήσει τον Ολυμπιακό, επιλέγοντας τον Παναθηναϊκό για την πρόκληση και τη δόξα. Η στιγμή που ο Σλούκας έζησε, στέφοντας τον εαυτό του MVP του τελικού, ήταν ακριβώς αυτό που ήθελε, όταν αποφάσιζε το μέλλον του.

Ο Σλούκας το αποφάσισε, ο Αταμάν το εγγυήθηκε και ο Παναθηναϊκός στα ........ 7 αστέρια_2
Ο ΣΛΟΥΚΑΣ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ, Ο ΑΤΑΜΑΝ ΤΟ ΕΓΓΥΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΣΤΑ ........ 7 ΑΣΤΕΡΙΑ

Ενας θα μπορούσε... Μόνο ο Αταμάν θα μπορούσε να αναλάβει μια ομάδα έτσι και να την οδηγήσει στην κορυφή. Ναι, μόνο ο Αταμάν. Αυτός ο προπονητής που συχνά βρέθηκε στο στόχαστρο κριτικής, ακόμη και στην πατρίδα του, κυρίως από οπαδούς της Φενέρ. Ο Αταμάν ανέλαβε την δύσκολη αποστολή να δημιουργήσει μια νέα ομάδα, όχι απλά με νέους παίκτες, αλλά με παίκτες που είναι καθοριστικοί, με δυναμικές προσωπικότητες που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν. Η αποστολή δεν ήταν εύκολη. Αναγκάστηκαν να ηττηθούν, να κάνουν αυτοκριτική. Και φυσικά, ήταν απαραίτητη η προσθήκη του Κέντρικ Νάν, ο οποίος κατά την τελευταία περίοδο κυριάρχησε απέναντι στους Ισπανούς. Ο Σλούκας ξεκίνησε την προσπάθεια και ο Αταμάν την ολοκλήρωσε. Ο Αταμάν δημιούργησε την ομάδα που ονειρευόταν. Είναι ο μόνος προπονητής που αντέστρεψε την θεωρία ότι 'οι παίκτες θέλουν μια μπάλα ο καθένας'. Και το έκανε καλά. Δεν το λέω εγώ, το λένε οι τίτλοι της Έφες και τώρα του Παναθηναϊκού. Διαφωνεί κάποιος;

Η μάχη στη Μαδρίτη ξεκίνησε έντονα και στον τελικό δεν άφησαν περιθώρια για αμφιβολίες. Με ρομποτική ακρίβεια, οι Ισπανοί κυριάρχησαν στο πρώτο δεκάλεπτο, σημειώνοντας 36 πόντους με ελάχιστα λάθη, σε μια επίδοση που θα θυμόμαστε. Η αντεπίθεση του Παναθηναϊκού ήταν θαρραλέα, με τον Αταμάν να χρησιμοποιεί κάθε διαθέσιμο τακτικό πόρο, ρίχνοντας στη μάχη αλλαγές σχημάτων, εκπλήξεις όπως τον Βιλντόζα, και άσκηση υψηλής πίεσης. Με την αποχώρηση του Ταβάρες λόγω φάουλ, ο Λεσόρ πήρε τα ηνία στη ρακέτα, αλλάζοντας την ροή του παιχνιδιού. Οι "πράσινοι" μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με -5, αλλά το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: τα πάντα μπορούσαν να ανατραπούν. Και ανατράπηκαν. Στην τρίτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός περιόρισε τη Ρεάλ σε μόλις 7 πόντους, ενώ ο Σλούκας έλαμπε. Οι "πράσινοι" ολοκλήρωσαν την ανατροπή, με τον Γκράντ να πραγματοποιεί ένα απίστευτο παιχνίδι, καθοριζόντας την τελική νίκη και διαμορφώνοντας ένα άνετο τελικό σκορ.

VIDEO

GALLERY

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Super League: Τα τρία παιχνίδια των πλέι οφ αναβλήθηκαν