ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΙΤΑΛΟΥ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΜΠΡΙΝΙΟΛΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΙΤΑΛΟΥ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΜΠΡΙΝΙΟΛΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ.

Κατά τη διάρκεια της περσινής καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Από τις πρώτες του εμφανίσεις με την ομάδα των «πρασίνων», έδειξε την προσωπικότητα και τις ικανότητες που χρειάζονται για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του τριφυλλιού.

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι πήρε τη θέση του βασικού τερματοφύλακα στον Παναθηναϊκό από τα μέσα της περσινής σεζόν και πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, βοηθώντας την ομάδα να κατακτήσει μια θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να κερδίσει το Κύπελλο Ελλάδας κατά την περσινή σεζόν, επικρατώντας του ΠΑΟΚ στον τελικό του Μαΐου. Ο Ιταλός τερματοφύλακας συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του στον Παναθηναϊκό και φέτος. Στον εκπληκτικό πρώτο γύρο της σεζόν, δέχτηκε μόλις τέσσερα γκολ και κράτησε ανέπαφη την εστία της ομάδας σε εννιά από τα παιχνίδια. Ακόμα και κατά τη δύσκολη περίοδο του Παναθηναϊκού τον Ιανουάριο, ο Ιταλός τερματοφύλακας φέρει ελάχιστο, έως και μηδαμινό, μερίδιο ευθύνης για τα γκολ που δέχθηκε η ομάδα. Τόσο στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, όσο και στο ματς με την ΑΕΚ, ο αθλητής έδειξε πολύ καλή απόδοση στις λίγες φάσεις που αντιμετώπισε. Ο Ιταλός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού δεν αναλαμβάνει μόνον αμυντικό ρόλο, αλλά συμμετέχει ενεργά και στη διαδικασία της ανάπτυξης. Συχνά η μπάλα περνάει από τα πόδια του Μπρινιόλι, με τα ποσοστά του στις πάσες να φτάνουν στα ύψη. 

Με την μπάλα στα πόδια του είναι αξιόπιστος, με τους συμπαίκτες του να του έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη, κάτι που φαίνεται από το πόσο συχνά την επιστρέφουν σε αυτόν. Επιπλέον, ακόμα και όταν υφίσταται πίεση από τους αντίπαλους επιθετικούς κατά την κατοχή της μπάλας, δεν χάνει την ψυχραιμία του, αλλά πάντα με σαφήνεια περνά τη μπάλα στους συμπαίκτες του. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς εμπνέει απόλυτη εμπιστοσύνη, όπως και οι συμπαίκτες του. Αυτό, φυσικά, είναι αποτέλεσμα της δουλειάς του ίδιου, ο οποίος σε κάθε αγώνα εμφανίζεται εξίσου αξιόπιστος, ενώ συνεχώς βελτιώνει την απόδοσή του. Ο Μπρινιόλι καθοδηγεί τους συμπαίκτες του συνεχώς, με σκοπό να αποτρέψει επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή της ομάδας του. Επιπλέον, είναι αδιαμφισβήτητα κυρίαρχος στην μεγάλη περιοχή του. Σχεδόν σε όλες τις φάσεις από στάθμη, μπαίνει σωστά και αποκαθιστά την κατάσταση. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς όσο περισσότερο η μπάλα μένει στη μεγάλη περιοχή, τόσο πιο επικίνδυνο είναι το επόμενο βήμα.

Η επίδοση του Αλμπέρτο Μπρινιόλι στις 58 εμφανίσεις του με την ομάδα του επιβεβαιώνει την αξία του. Συγκεκριμένα, κατάφερε να κρατήσει την εστία του ανέπαφη σε 35 από αυτές.

VIDEO

GALLERY

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

PLAYOFFS
2-0 το ντέρμπι στο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό