ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 6-7 ΠΕΝ. (0-0): ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΣΤΟΥΣ «8» ΜΕΣΩ ΠΕΝΑΛΤΙ, ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΝΤΙΓΚΙΝ ΩΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΒΑΛΙΟ-ΚΑΜΑΡΑ ΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΟΛΟ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ 2023-2024 - 17/01/2024 21:00:00 Αναλυση Αγωνα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
1925
6 - 7
Τελικο Σκορ (Πεναλτι)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
1908
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 6-7 ΠΕΝ. (0-0): ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΣΤΟΥΣ «8» ΜΕΣΩ ΠΕΝΑΛΤΙ, ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΝΤΙΓΚΙΝ ΩΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΒΑΛΙΟ-ΚΑΜΑΡΑ ΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΟΛΟ

Σε ένα αγώνα γεμάτο συγκινήσεις και με 16 πέναλτι συνολικά, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προκριθεί στους 8 του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson με σκορ 7-6. Ο Λοντίγκιν αναδείχθηκε ο ήρωας για την ομάδα του Παναθηναϊκού, ενώ οι Καρβάλιο και Καμαρά ήταν οι ατυχείς πρωταγωνιστές για τον Ολυμπιακό.

Σε έναν αγώνα που κράτησε το ενδιαφέρον ζωντανό μέχρι το τέλος, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson εναντίον του Ολυμπιακού με σκορ 7-6 στα πέναλτι (κανονική διάρκεια 0-0), μετά από 16 εκτελέσεις. Ο Λοντίγκιν έγινε ο ήρωας για τον Παναθηναϊκό, αποκρούοντας το πέναλτι του Καρβάλιο, ενώ από την πλευρά του Ολυμπιακού ο Καρβάλιο και ο Καμαρά, που αστόχησε στο όγδοο πέναλτι, αποδείχθηκαν οι μοιραίοι της αναμέτρησης.

Στα προημιτελικά ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο και σε περίπτωση πρόκρισης στα ημιτελικά, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος φαίνεται να έχει ήδη εξασφαλίσει τη θέση του στα ημιτελικά μετά την επιβλητική νίκη του 4-0 επί του Πανσερραϊκού.

Αν και το παιχνίδι δεν διακρίθηκε για την ποιότητά του, όπως και το προηγούμενο ματς στη Λεωφόρο, κατάφερε να κρατήσει τους θεατές σε αγωνία. Η αναμέτρηση οδηγήθηκε πρώτα σε παράταση και στη συνέχεια σε δραματική διαδικασία πέναλτι, όπου απαιτήθηκαν 16 εκτελέσεις για να αναδειχθεί νικητής ο Παναθηναϊκός.

Το ματς επισημάνθηκε επίσης από τις αρκετές απουσίες που είχαν και οι δύο ομάδες. Από πλευράς Ολυμπιακού, απόντες ήταν οι Ελ Καμπί, Ελ Αραμπί, Μπιέλ, και Ρέτσος, ενώ για τον Παναθηναϊκό δεν αγωνίστηκαν οι Ιωαννίδης, Τζούριτσιτς, Τσέριν, Παλάσιος και Γερεμέγεφ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και οι δύο ομάδες να αγωνιστούν με ποδοσφαιριστές που δύσκολα θα τους δούμε ξανά να αγωνίζονται για τους δύο συλλόγους, τουλάχιστον στις θέσεις που έπαιξαν.

Στην τελευταία αναμέτρηση, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Κάρλος Καρβαλιάλ, επέλεξε έναν σχηματισμό 4-3-3 με διάφορες αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι ενάντια στην Κηφισιά. Οι περισσότερες από αυτές ήταν αναγκαστικές, καθώς δεν είχε στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Ρέτσο και τον τραυματία Ελ Αραμπί.

Ο Πασχαλάκης κατείχε τη θέση τερματοφύλακα, ενώ οι Μπιανκόν και Ντόη αγωνίστηκαν μπροστά του. Στα άκρα της άμυνας έπαιξαν οι Ορτέγκα και Ροντινέι. Στη μεσαία γραμμή, ο Έσε ως αμυντικός χαφ με τους Καμαρά και Αλεξανδρόπουλο μπροστά του, ενώ οι Μασούρας και Φορτούνης αγωνίστηκαν ως εξτρέμ και ο Ναβάρο ήταν η κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Φατίχ Τερίμ, παρέταξε την ομάδα του με την ίδια στρατηγική όπως στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, με τη μόνη αλλαγή του Σπόραρ στη θέση του τραυματία Ιωαννίδη.

Ο Λοντίγκιν ήταν και πάλι ο τερματοφύλακας, με τον Βαγιαννίδη στα δεξιά και τον Χουάνκαρ αριστερά, ενώ το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών ήταν οι Γεντβάι και Αράο. Στο κέντρο, ο Κώτσιρας έπαιξε ως αμυντικός χαφ με τον Βιλένα δίπλα του, ενώ η τριάδα της επίθεσης αποτελούνταν από τον Μαντσίνι δεξιά, τον Βέρμπιτς αριστερά και τον Μπερνάρ πίσω από τον προωθημένο Σπόραρ.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 6-7 πεν. (0-0): Πρόκριση για τον Παναθηναϊκό στους «8» μέσω πέναλτι, με τον Λοντίγκιν ως πρωταγωνιστή και τους Καρβάλιο-Καμαρά σε αρνητικό ρόλο_2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 6-7 ΠΕΝ. (0-0): ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΣΤΟΥΣ «8» ΜΕΣΩ ΠΕΝΑΛΤΙ, ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΝΤΙΓΚΙΝ ΩΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΒΑΛΙΟ-ΚΑΜΑΡΑ ΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΟΛΟ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να κατέχει την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να επιβάλλει τον ρυθμό του, όμως χωρίς να καταφέρει να δημιουργήσει σοβαρές ευκαιρίες και να απειλήσει την εστία του Λοντίγκιν.

Η πρώτη σημαντική στιγμή του αγώνα ανήκε στον Παναθηναϊκό στο 14ο λεπτό, με τον Κώτσιρα να κλέβει τη μπάλα στα δεξιά και να την πασάρει στον Μαντσίνι, ο οποίος έκανε μια εξαιρετική σέντρα. Ο Σπόραρ εκτέλεσε μια κεφαλιά που ο Πασχαλάκης έδειξε τις ικανότητές του σταματώντας τη με μία χειρονομία.

Και οι δύο ομάδες επικεντρώθηκαν στο αμυντικό τους παιχνίδι και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά τους Πασχαλάκη και Λοντίγκιν. Ένα σουτ του Φορτούνη στο 34' που πέρασε εκτός εστίας ήταν η πρώτη επιθετική προσπάθεια στο πρώτο μέρος.

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού, υπήρξε ένα γκολ με κεφαλιά του Βέρμπιτς που δεν μετρήθηκε λόγω οφσάιντ του Σλοβένου παίκτη κατά τη διάρκεια εκτέλεσης ενός φάουλ από τον Μπερνάρ.

Στο 42ο λεπτό, ο Χουάνκαρ εκτέλεσε μια σέντρα από τα αριστερά και η μπάλα κατέληξε στον Μαντσίνι, ο οποίος βρέθηκε αμαρκάριστος εντός της περιοχής και εκτέλεσε στην κίνηση, με τη μπάλα να περνά λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με ακόμη μια επιθετική προσπάθεια του Ολυμπιακού, με τον Φορτούνη να προσπαθεί με σουτ εντός της περιοχής από τα αριστερά, το οποίο όμως αποδείχθηκε άστοχο και πέρασε παράλληλα από την εστία.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς κάποια αλλαγή στις συνθέσεις των δύο ομάδων από τους προπονητές τους.

Στο 48ο λεπτό, ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη του ευκαιρία με μια κεφαλιά του Ντόη από φάουλ του Φορτούνη, την οποία ο Λοντίγκιν κατάφερε να μπλοκάρει χωρίς δυσκολία. Στο 52', ο Παναθηναϊκός απάντησε με τον Μαντσίνι να εκτελεί μετά από μια σέντρα του Χουάνκαρ από τα δεξιά, αλλά το σουτ του ήταν εκτός στόχου.

Τέλος, στο 57' οι γηπεδούχοι προσπάθησαν ξανά με μακρινό σουτ από τον Αλεξανδρόπουλο, το οποίο όμως πέρασε πάνω από τη διαδρομή της μπάλας του Λοντίγκιν.

Στο 59ο λεπτό, ο Ολυμπιακός δημιούργησε την πιο κρίσιμη φάση του αγώνα με τον Φορτούνη. Ο αρχηγός των γηπεδούχων πήρε την εκτέλεση του φάουλ, στέλνοντας τη μπάλα στην περιοχή, αλλά η άμυνα του Παναθηναϊκού έκανε την απομάκρυνση. Ο Ροντινέι επέστρεψε την μπάλα στον Φορτούνη, ο οποίος προσπάθησε με σουτ από δεξιά της περιοχής, όμως ο Λοντίγκιν έδιωξε εντυπωσιακά τη μπάλα σε κόρνερ, διατηρώντας το μηδέν για τον Παναθηναϊκό.

Στο 65' ο Ολυμπιακός είχε άλλη μια καλή ευκαιρία. Μετά από κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Ποντένσε στα αριστερά, ο οποίος πέρασε στον Μασούρα. Ο τελευταίος επιχείρησε ένα σουτ, αλλά αυτό πέρασε ψηλά από την εστία του Λοντίγκιν.

Στο 75' οι "ερυθρόλευκοι" οργάνωσαν μια αντεπίθεση με τον Μασούρα να ξεκινά από τα δεξιά μετά από πάσα του Καμαρά, στέλνοντας τη μπάλα παράλληλα προς τον Ποντένσε. Ωστόσο, ο Λοντίγκιν πρόλαβε και απέκρουσε τη μπάλα πριν φτάσει στον Πορτογάλο επιθετικό. Η φάση σταμάτησε για λίγο το παιχνίδι, καθώς ο Λοντίγκιν τραυματίστηκε από το τάκλιν του Βαγιαννίδη, ο οποίος τον χτύπησε με τον αγκώνα.

Στο 81ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός έκανε μία εντυπωσιακή φάση μετά από πλαγίο άουτ από τα αριστερά. Ο Βέρμπιτς πάσαρε στον Κώτσιρα, ο οποίος με τακουνάκι βρήκε τον Σπόραρ μέσα στην περιοχή αριστερά. Ο Σλοβένος επιχείρησε σουτ, με τον Πασχαλάκη να διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός ανταποκρίθηκε με μια καλή φάση. Ο Φορτούνης έκανε γύρισμα από τα δεξιά, με τον Μασούρα να εκτελεί στην κίνηση, αλλά το σουτ του πέρασε αρκετά πάνω από την εστία.

Κοντά στο τέλος του κανονικού χρόνου, ο Παναθηναϊκός είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες. Στο 90+6', ο Κώτσιρας εκτέλεσε ένα μακρινό σουτ που πέρασε εκτός εστίας. Στο 90+10', η ομάδα έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα με τον Βέρμπιτς να σουτάρει μετά από κεφαλιά-στρώσιμο του Σπόραρ, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά, διατηρώντας το μηδέν.

Στην παράταση, η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 99' για τον Ολυμπιακό. Ο Ποντένσε έκανε γέμισμα από τα αριστερά, ο Γιόβετιτς πήρε την κεφαλιά μπροστά από τον Αράο, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους της παράτασης, ο Ορτέγκα εκτέλεσε συρτό σουτ, το οποίο ο Λοντίγκιν απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος της παράτασης, ο Ολυμπιακός επικράτησε, ασκώντας πίεση στην αντίπαλη άμυνα, η οποία όμως κατάφερε να διατηρήσει το μηδέν και να οδηγήσει το παιχνίδι στα πέναλτι, όπου ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε τελικά την πρόκριση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 6-7 ΠΕΝ. (0-0): ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΣΤΟΥΣ «8» ΜΕΣΩ ΠΕΝΑΛΤΙ, ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΝΤΙΓΚΙΝ ΩΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΒΑΛΙΟ-ΚΑΜΑΡΑ ΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΟΛΟ

VIDEO

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΚΥΠΕΛΟ
Τερίμ: «Με δύναμη και υπερηφάνεια»