ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ 70 ΛΕΠΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣΕ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ 2023-2024 - 14/02/2024 19:30:00 Αναλυση Αγωνα

ΠΑΟΚ
1926
0 - 1
Τελικο Σκορ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
1908
Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ 70 ΛΕΠΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣΕ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

Η πραγματικότητα στον αθλητισμό κρίνεται εντός γηπέδου και ο Παναθηναϊκός κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού απέναντι στον ΠΑΟΚ απέδειξε ότι ήταν σε καλύτερη κατάσταση και πιο προετοιμασμένος για την αναμέτρηση, επικρατώντας στην πλειονότητα του παιχνιδιού επί του αντιπάλου. Αναλύει ο Κώστας Γουλής.

Σε ένα περιβάλλον όπου η θερμοκρασία και η ένταση κορυφώνονται, ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει τη δική του άποψη και να υποστηρίζει τις πεποιθήσεις του. Ωστόσο, η μόνη αδιαμφισβήτητη αλήθεια αποτυπώνεται μέσα στο παιχνίδι, στο χορτάρι του γηπέδου. Στην Τούμπα, κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, η αλήθεια έδειξε ότι οι "πράσινοι" επικράτησαν για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, με την αντιπαράθεση μεταξύ Τάισον και Μπακασέτα να οδηγεί σε δύο αποβολές.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε ψυχολογικά και τακτικά προετοιμασμένος για αυτή την αναμέτρηση, δείχνοντας την αποφασιστικότητά του για τη νίκη, έναν εγωισμό που χαρακτήριζε όλη την ομάδα.

Κατάφερε να επιβεβαιώσει στο γήπεδο την αξία της εμφάνισής του και να εξασφαλίσει τη νίκη που του άξιζε, ακόμα και όταν το παιχνίδι προχώρησε στο τελευταίο εικοσάλεπτο και επέλεξε να διαφυλάξει το προβάδισμά του, απορροφώντας την πίεση που προσπάθησε να ασκήσει ο ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός ήταν ξεκάθαρα ο πιο προετοιμασμένος και ολοκληρωμένος για αυτή τη συνάντηση.

Ο Φατίχ Τερίμ το ανέφερε ξεκάθαρα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τον αγώνα: "Μέχρι τη στιγμή που έμειναν και οι δύο ομάδες με δέκα παίκτες, είχαμε τον έλεγχο σαν να παίζαμε στο δικό μας στάδιο". Κυριαρχούσε μια αίσθηση ηρεμίας σε κάθε πάσα και κίνηση, οι αποστάσεις ήταν ιδανικές, οι παίκτες κάλυπταν ο ένας τον άλλον αποτελεσματικά, ενώ οι ενέργειες έγιναν με ψυχραιμία ακόμα και όταν υπήρχε πίεση. Ο τερματοφύλακας Ντραγκόφσκι προσέφερε μια αίσθηση ασφάλειας που εμπνέει ολόκληρη την ομάδα.

Η μη αποτελεσματικότητα του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου οφειλόταν κυρίως σε κάποιες λανθασμένες επιλογές του Παλάσιος στις τελικές προσπάθειες, τη διστακτικότητα του Μπερνάρ να πυροβολήσει εντός περιοχής και κάποια πάσα που δεν εκτελέστηκε στην κατάλληλη στιγμή.

Παρ' όλα αυτά, η προσέγγιση στην αντίπαλη περιοχή ήταν οργανωμένη και βασισμένη σε ένα παιχνίδι που προωθούσε την πρωτοβουλία και την κατοχή της μπάλας, όχι μέσω τυχαίων επιθέσεων. Με 15 προσπάθειες έναντι 11 του ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός επέδειξε την ποδοσφαιρική του φιλοσοφία με επιτυχία στην Τούμπα, επιβάλλοντας τον δικό του ρυθμό. Η επιρροή του Μπερνάρ ήταν καθοριστική στον έλεγχο του παιχνιδιού, ενώ ο Ρουμπέν Πέρεθ πρόσθεσε ένα στοιχείο ηρεμίας στο παιχνίδι της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε για 70 λεπτά στην Τούμπα και πήρε την νίκη που του αναλογούσε, κάνοντας το πρώτο βήμα για τον τελικό_2
Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ 70 ΛΕΠΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣΕ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την πρόκληση με αποφασιστικότητα και χωρίς ίχνος φόβου, ένα συναίσθημα που ο Τερίμ έχει εμφυσήσει σε ολόκληρη την ομάδα, όπως φάνηκε και στα σημαντικά παιχνίδια του προηγούμενου μήνα. Αυτή η ανεμελιά αποδείχθηκε ανεξήγητη για τον ΠΑΟΚ, που δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στη δυναμική και την ένταση που έφερε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι.

Ο Τερίμ ξεχώρισε για την τακτική του υπεροχή στο παιχνίδι, αξιοποιώντας κάθε τακτική "αδυναμία" του αντιπάλου και εκμεταλλευόμενος τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν. Ο Παναθηναϊκός έδειξε εξαιρετική προετοιμασία τόσο στην τακτική όσο και στην ψυχολογία, αντιμετωπίζοντας το παιχνίδι με τη στάση ενός πραγματικού "πολεμιστή".

Το ξεχωριστό του αγώνα ήταν η ικανότητα του Παναθηναϊκού να επιβάλλει τον ρυθμό του και να κυριαρχήσει στο παιχνίδι, ακόμα και σε στιγμές πίεσης, με τον Τερίμ να καταφέρνει να μετατρέπει το πνεύμα και την ταυτότητα του Παναθηναϊκού. Αυτή η νίκη έστειλε ένα σαφές μήνυμα στον ανταγωνισμό: κανένας δεν μπορεί να υποτιμήσει τον Παναθηναϊκό ή να αισθάνεται ασφαλής απέναντί του.

Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη πετύχει τον μισό στόχο του στην τρέχουσα φάση του Κυπέλλου και οφείλει να ολοκληρώσει το έργο του την επόμενη εβδομάδα. Θα πρέπει να αποφύγει κάθε παρενόχληση από δηλώσεις και σχόλια που μπορεί να ακουστούν στο διάστημα αυτό. Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα από τον Ολλανδό διαιτητή -ο οποίος, με την πιο ευγενική δυνατή έκφραση, δεν φάνηκε να εφαρμόζει τα ίδια κριτήρια διαιτησίας- άρχισαν να εκφράζονται διάφορες απόψεις.

Δεν υπάρχει λόγος για τον Παναθηναϊκό να εμπλακεί σε τέτοιου είδους συζητήσεις. Το κύριο είναι να συνεχίσει την προπόνηση στο Κορωπί με σοβαρότητα για μια ακόμα εβδομάδα και να παρουσιαστεί με την ίδια ψυχική και αθλητική έτοιμοτητα στον επόμενο αγώνα, διατηρώντας την επικέντρωσή του επίσης στην αναμέτρηση του Σαββάτου (17/2) με τη Λαμία. Οποιαδήποτε άλλη αναστάτωση είναι περιττή και ας αναλάβουν άλλοι την ασχολία με αυτές.

VIDEO

GALLERY

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΚΥΠΕΛΟ
Τερίμ: «Με δύναμη και υπερηφάνεια»