ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ!

PLAYOFFS 2022-2023 - 09/04/2023 21:00:00 Αναλυση Αγωνα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
1908
2 - 0
Τελικο Σκορ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
1925
ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ!

Ο Παναθηναϊκός απέδειξε την υπεροχή του στο γήπεδο του "Απόστολος Νικολαΐδης", επικρατώντας 2-0 επί του Ολυμπιακού, κατακτώντας την πιο σημαντική νίκη της φετινής σεζόν και επιστρέφοντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των playoffs.

Οι 'πράσινοι' ήθελαν από την αρχή να κυριαρχήσουν στο ρυθμό του παιχνιδιού, κάτι που πέτυχαν αρκετά άνετα. Τα πρώτα 10 λεπτά πέρασαν χωρίς κάποια ιδιαίτερη ευκαιρία, με τους γηπεδούχους να έχουν ένα σουτ από τον Μπερνάρ που κόντραρε στην άμυνα και άλλο ένα από τον Σπόραρ που απέκρουσε εύκολα ο Πασχαλάκης. Στο 13ο λεπτό, ο Σάρλια τραυματίστηκε και ο Γιοβάνοβιτς αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη αλλαγή, με τον Μάγκνουσον να παίρνει τη θέση του. Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε στο 15ο λεπτό, με την κεφαλιά του Παλάσιος από τη σέντρα του Τσέριν να περνάει λίγο άουτ.Οι 'ερυθρόλευκοι' δημιούργησαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 18ο λεπτό, όταν ο Χ. Ροντρίγκες σούταρε από κοντινή απόσταση, αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε εύκολα. Στο 27ο λεπτό, η πίεση του Σπόραρ απέδωσε καρπούς, καθώς ο Παπασταθόπουλος έκανε ένα κρίσιμο λάθος.Ως αποτέλεσμα, ο Σλοβένος βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Πασχαλάκη και πλασάρισε εξαιρετικά για να κάνει το σκορ 1-0. Η "πράσινη" κυριαρχία κατά το πρώτο μισάωρο επιβραβεύτηκε, ενώ η "ερυθρόλευκη" άμυνα φαινόταν ασταθής. Στο 35ο λεπτό, ο ελληνικός τερματοφύλακας απέκρουσε εντυπωσιακά ένα νέο σουτ του Σπόραρ εκτός περιοχής. Ο Μπερνάρ ανέλαβε την εκτέλεση, η μπάλα πήρε μια παράξενη τροχιά και κατέληξε στο κεφάλι του Ελ Αραμπί που την έστειλε στα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός πλησίασε τη μείωση στο 40ο λεπτό, αλλά ο Μπρινιόλι κατάφερε να αποκρούσει την κεφαλιά του Μασούρα εντός της μικρής περιοχής. Αυτή ήταν και η τελευταία σπουδαία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Ζοζέ Ανιγκό ξεκίνησε τις αλλαγές προτού ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο, με τους Μπακαμπού και Μπιέλ να αντικαθιστούν τους Ελ Αραμπί και Χ. Ροντρίγκες. Οι φιλοξενούμενοι επιχειρούσαν να αναλάβουν την πρωτοβουλία, καθώς ο Παναθηναϊκός επιθυμούσε να διαχειριστεί το προβάδισμά του. Ωστόσο, η ψυχραιμία έλειπε από τους "ερυθρόλευκους", με τις μεταβιβάσεις τους να μην είναι ακριβείς μέχρι το 60ο λεπτό.

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με καμία ομάδα να μη δημιουργεί ευκαιρίες. Ο Μάγκνουσον πραγματοποίησε πολλές επεμβάσεις, αντιμετωπίζοντας όλες τις προσπάθειες των αντιπάλων του. Η πρώτη ευκαιρία του Ολυμπιακού ήρθε στο 77ο λεπτό, με μια κεφαλιά του Φορτούνη που απέκρουσε ο Μπρινιόλι.Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 20λεπτου, οι προπονητές πραγματοποίησαν πολλές αλλαγές, αλλά το παιχνίδι δεν επηρεάστηκε σημαντικά. Οι γηπεδούχοι απέκτησαν τον έλεγχο της μπάλας στο τελευταίο τμήμα του αγώνα, με σκοπό να τον "σβήσουν". Αυτό ακριβώς συνέβη, καθώς ο Ντελ Θέρο Γκράντε σφύριξε το τέλος του αγώνα και το σκορ έμεινε 2-0.

Χάρη σε αυτό το αποτέλεσμα, ο Παναθηναϊκός ισοβαθμεί με την ΑΕΚ στους 69 βαθμούς, αλλά βρίσκεται στην πρώτη θέση. Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός παρέμεινε τρίτος με 63 πόντους, τρεις περισσότερους από τον ΠΑΟΚ.

Επικράτηση των Πρασίνων και η επιστροφή στην κορυφή!_2
ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ!

ΓΚΟΛ: 28′ Σπόραρ, 36′ Ελ Αραμπί (αυτ.)

Κίτρινες: 29′ Σπόραρ, 46′ Κουρμπέλης, 61′ Πέρεθ

Στατιστικό: Αυτό ήταν το έβδομο συνεχόμενο ντέρμπι “αιωνίων” που ο Παναθηναϊκός δε χάνει, ανεξαρτήτως έδρας. Το κυρίαρχο αποτέλεσμα είναι… η ισοπαλία, μιας και το “τριφύλλι” μετρά τρεις νίκες σε αυτό το χρονικό διάστημα. Η τελευταία νίκη του Ολυμπιακού σημειώθηκε 16/05/2021, με το 4:1 στο “Απόστολος Νικολαΐδης” για τα πλέι οφ.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σχένκεφελντ, Σάρλια (15′ Μάγκνουσον), Σάντσες, Πέρεθ, Κουρμπέλης (70′ Μαντσίνι), Τσέριν (85′ Κλεϊνχέισλερ), Μπερνάρ (84′ Τσοκάι), Παλάσιος, Σπόραρ (69′ Ιωαννίδης)

Ολυμπιακός (Ζοζέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Παπασταθόπουλος, Ροντινέι, Εμβιλά, Χουάνγκ, Φορτούνης (81′ Βρουσάι), Μασούρας (69′ Βαλμπουενά), Χ. Ροντρίγκες (46′ Μπιέλ), Ελ Αραμπί (46′ Μπακαμπού)

ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ!

VIDEO

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ