ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ: ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ: ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ο Παναθηναϊκός επικρατεί στο ντέρμπι των αιωνίων: Η ανάλυση του Καίσαρη για τη στρατηγική του Γιοβάνοβιτς, τον μεγάλο νικητή

Με το τελικό σφύριγμα, ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Ολυμπιακό με 2-0, διατηρώντας την πρώτη θέση στη βαθμολογία, πάνω από την ΑΕΚ στην ισοβαθμία. Δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να προβλέψει στην αρχή της σεζόν ότι ο Παναθηναϊκός θα βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από 30 αγώνες, έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.
Το όραμα του Γιοβάνοβιτς 
Υπήρχε κάποιος που επιθυμούσε και φανταζόταν αυτήν την πορεία. Ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό, αυτός ήταν ο προπονητής του. Και το γνωρίζουμε αυτό, επειδή ο ίδιος μας το αποκάλυψε πριν από 11 μήνες. Στα περσινά Playoffs, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό δύο φορές, 1-0 στη Λεωφόρο και 2-1 στο "Καραϊσκάκης". Η νίκη στο Φάληρο ήταν εξαιρετικά σημαντική, καθώς χάρη σε αυτή, οι πράσινοι παρέμειναν μπροστά από ΑΕΚ και Άρη δύο αγωνιστικές πριν το τέλος και κατάφεραν να προκριθούν στην Ευρώπη.

Γιοβάνοβιτς: Οι αποφασιστικές κινήσεις του ηγέτη και η στρατηγική του επικράτηση επί του Ολυμπιακού_2
ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ: ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Έτσι χτύπησε τον Ολυμπιακό
Ο Γιοβάνοβιτς βρήκε τη λύση στο τρίτο φετινό ματς με τον Ολυμπιακό Φέτος, ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό. Στη Λεωφόρο, σώθηκαν λόγω της ανοησίας του Άβιλα, ενώ στο Φάληρο ήταν κατώτεροι και δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά. Στην τρίτη αναμέτρηση, ο Γιοβάνοβιτς βρήκε τη λύση: τρία χαφ, Πέρεθ, Κουρμπέλη και Τσέρι, Μπερνάρ αριστερά, Παλάσιος δεξιά. Ο Παναθηναϊκός επιχειρούσε συστηματικά από τα δεξιά.

Ο Σάντσες (14) ξεκίνησε επιθετικά, ο Παλάσιος (34) βρισκόταν ψηλά δεξιά, και ο Τσέριν (16) συμμετείχε κι αυτός στην πίεση στον χώρο. Ο Κουρμπέλης (21) και ο Πέρεθ (4) έπαιζαν πιο χαμηλά, όπως και ο Μπερνάρ (10), που διατηρούσε την ισορροπία από την άλλη πλευρά και βοηθούσε στο μαρκάρισμα του Ροντινέι. Έτσι, ο Παναθηναϊκός απέφυγε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου απέναντι στον Ολυμπιακό. Κατάφερε να κρατήσει τη μπάλα, να έχει ασφαλή κατοχή, να μη δέχεται απειλές και να αναζητά τις ευκαιρίες του. Το τελικό γκολ προέκυψε όχι από τις συνεργασίες στη δεξιά πτέρυγα, αλλά εστιάζοντας στο κύριο πρόβλημα της φετινής άμυνας του Ολυμπιακού, το κέντρο της.

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ