ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

Η ΑΜΥΝΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΟΧΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ

Η ΑΜΥΝΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΟΧΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ

Ο Παναθηναϊκός επανέρχεται στα παλιά του επίπεδα από αγωνιστικής άποψης, καθώς η άμυνά του έχει βρει την ισορροπία της και έχει δεχθεί μόνο ένα γκολ στα εφτά τελευταία παιχνίδια του. Οι παίκτες δείχνουν ότι έχουν αφήσει πίσω τους τον κακό Ιανουάριο και ότι η άμυνα είναι το μεγάλο όπλο τους.

Κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, ο Παναθηναϊκός έχει περάσει από πολλά στάδια με διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά και αποτυπώματα. Παρά την απογοήτευση που προκλήθηκε από τον αποκλεισμό από τη Σλάβια Πράγας τον Αύγουστο, λόγω δύο αμφιλεγόμενων διαιτητικών αποφάσεων στα γήπεδα Eden Arena και Λεωφόρο, οι "πράσινοι" κατάφεραν να ξεπεράσουν γρήγορα αυτό το πρόβλημα με την έναρξη του πρωταθλήματος και το σερί νικών που τους έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας από την αρχή.

Μετά από 25 από τις 27 αγωνιστικές που έχουν περάσει μέχρι τώρα στη Stoiximan Super League, ο Αϊτόρ ήταν εκείνος που είχε πάρει το "τριφύλλι" από το χέρι στο σκοράρισμα και οδηγούσε την ομάδα του σε υψηλότερα επίπεδα, αγώνα με τον αγώνα, εβδομάδα με την εβδομάδα. Ωστόσο, η συγκλονιστική παρουσία του στις πρώτες 9 αγωνιστικές του πρωταθλήματος διακόπηκε από τον τραυματισμό του χιαστού του στον αγώνα με τον Άρη στις 23 Οκτωβρίου, αφήνοντας την ομάδα του χωρίς τον κορυφαίο της σκόρερ.

Η αμυντική γραμμή και η σκληρή ταυτότητα που αποπνέει ο Παναθηναϊκός από τη μεσαία γραμμή και πίσω, ήταν αυτή που πρόσφερε ασφάλεια, σταθερότητα και επέτρεψε στην ομάδα να σκοράρει. Ακόμη και μετά τον τραυματισμό του Καταλανού εξτρέμ, που αποτέλεσε σοκ για το σύνολο του Παναθηναϊκού και επηρέασε τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν αναγκασμένος να αναπροσαρμόσει το παιχνίδι της ομάδας για δεύτερη φορά σε λίγο χρονικό διάστημα.

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ