ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΡΕΚΟΡ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ

PLAYOFFS 2022-2023 - 23/04/2023 20:00:00 Αναλυση Αγωνα

ΠΑΟΚ
1926
1 - 2
Τελικο Σκορ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
1908
Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΡΕΚΟΡ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ

Ο Παναθηναϊκός προχωρά προς τον τίτλο, επικεντρωμένος στην αμυντική του συνοχή. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ακολουθεί πορεία προς την επίτευξη των δύο κορυφαίων αμυντικών ρεκόρ στην ιστορία της.

Είναι πάντα αυτά τα μικρά ή μεγάλα "στοιχεία" που κάνουν τη διαφορά και ξεχωρίζουν μια καλή ομάδα από μια ομάδα που αγωνίζεται για το πρωτάθλημα και διεκδικεί τον τίτλο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Και ο φετινός Παναθηναϊκός τις έχει πλέον αυτές τις "λεπτομέρειες" μετά από πολλά χρόνια.

Για τη σημασία και την αποτελεσματικότητα της συνολικής ανασταλτικής συμπεριφοράς και της συνοχής των "πράσινων", έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά μετά το πρώτο τρίμηνο της φετινής σεζόν, όταν πλέον κάθε ομάδα είχε αρχίσει να εκθέτει τα "όπλα" της και τα προτερήματά της εντός γηπέδου. Αυτό που δεν είχε τονιστεί τόσο έντονα μέχρι τώρα, είναι το γεγονός ότι στα τόσα που έχει ήδη καταφέρει την τελευταία διετία ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ακόμη κυνηγά δύο "μεγάλες" επιτεύξεις:Ήδη τα νούμερα και τα κατορθώματα του "τριφυλλιού" στη φετινή περίοδο "μιλούν" πιο δυνατά από τις λέξεις. Πρόκειται για τα 20 από τα 30 καθαρά φύλλα που έχουν καταγράψει ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι (19 σε 29 αγώνες) και ο Γιούρι Λοντίγκιν (1 σε 1 αγώνα).
Πρόκειται για τα 8 συνεχόμενα παιχνίδια με μηδέν τέρματα που έχει δεχθεί ο Παναθηναϊκός από τη βραδιά της 12ης Φεβρουαρίου και μετά (και το γκολ του Οντουμπάτζο στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Άρη στο "Βικελίδης") και τα 710 λεπτά "καθαρού" αγωνιστικού χρόνου που ο Μπρινιόλι έχει διατηρήσει την εστία του ανέπαφη, φτάνοντάς τον ήδη στην 8η θέση όλων των εποχών στην αντίστοιχη κατάταξη.

Επίσης, είναι τα μόλις 12 γκολ που έχει δεχθεί το "τριφύλλι" σε 30 αγώνες κανονικής διάρκειας και playoffs, τοποθετώντας το σε τροχιά για το απόλυτο αμυντικό ρεκόρ.

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ