ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΜΠΕΛΗ (ΚΑΙ) ΛΟΓΩ ΚΑΡΤΩΝ

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΜΠΕΛΗ (ΚΑΙ) ΛΟΓΩ ΚΑΡΤΩΝ

Ο Γιοβάνοβιτς εξετάζει την προστασία του Κουρμπέλη στο παιχνίδι με τον Βόλο και αναμένεται να κάνει μικρές αλλαγές στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε μια γρήγορη προετοιμασία μετά τον σημαντικό αγώνα στην Τούμπα και έχει ήδη ταξιδέψει στον Βόλο για τον σημερινό αγώνα (26/4, 18:00, COSMOTE SPORT 1 HD και LIVE από το SPORT24) με την τοπική ομάδα για την 6η αγωνιστική των playoffs. Κατά τη διάρκεια αυτού του back to back δεκαπενθήμερου με 5 συνεχόμενα παιχνίδια, θα ληφθούν όλες οι αποφάσεις για τη μάχη του τίτλου.

Ο Γιοβάνοβιτς αναμένεται να κάνει μια ελαφριά ανανέωση στην ενδεκάδα των "πράσινων", καθώς η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια είναι μεγάλη και απαιτείται προσεκτική διαχείριση. Ωστόσο, υπάρχει και μια άλλη παράμετρος που ο Σέρβος προπονητής λαμβάνει σοβαρά υπόψη, και αυτή αφορά τις κίτρινες κάρτες. Στον αγώνα πριν από δύο ημέρες με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ο Παναθηναϊκός κατέγραψε ένα ρεκόρ αριθμό για φέτος, καθώς 7 παίκτες του καταχωρήθηκαν στο "τεφτέρι" του Γερμανού διαιτητή Σίμπερτ (Κουρμπέλης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Μπερνάρ, Μάγκνουσον, Κλεϊνχέισλερ, Βέρμπιτς). Από την έναρξη των playoffs, οι "πράσινοι" έχουν συγκεντρώσει 17 κίτρινες κάρτες (3,4 ανά αγώνα), ενώ κατά τη regular season είχαν 43 κίτρινες σε 26 αγώνες (1,65 μέσος όρος).
Το πρώτο "ζήτημα" ή ο πρώτος "πονοκέφαλος" αφορά τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού δέχθηκε την τρίτη κίτρινη κάρτα στα playoffs κατά τη διάρκεια του αγώνα στην Τούμπα (αποφεύγοντας την απευθείας αποβολή σε μια φάση όπου χρησιμοποίησε το χέρι) και έχει πλέον φτάσει το όριο "επιφυλακής", κυρίως εξαιτίας του σημαντικού αγώνα που ακολουθεί με την ΑΕΚ την επόμενη Κυριακή (30/4) στη Λεωφόρο. Γιατί; Διότι, αν και κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου της Stoiximan Super League, όταν ένας παίκτης φτάνει στις 4, 7 ή 10 κίτρινες κάρτες, μπορεί να εκτίσει την ποινή του σε ένα από τα 4 επόμενα παιχνίδια (εξαιρουμένων των δύο τελευταίων αγωνιστικών της κανονικής περιόδου), αυτή η "επιλογή" δεν ισχύει κατά τη διάρκεια των playoffs.
Στην παράγραφο 4δ του άρθρου 7 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ αναφέρεται ότι "...οι ομάδες δεν έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν ποιες αγωνιστικές των αγώνων κατάταξης (playoffs/playouts) θα εκτίσουν τις ποινές τους, μετά την κανονική αγωνιστική περίοδο. Κατά τη διάρκεια αυτών των αγώνων κατάταξης, οι αντίστοιχες ποινές εκτίονται υποχρεωτικά στις αμέσως επόμενες αγωνιστικές". Αυτό σημαίνει ότι αν ο Κουρμπέλης δεχθεί κάρτα στον αγώνα με τον Βόλο στο "Πανθεσσαλικό" (26/4), θα χάσει το επόμενο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, το οποίο είναι η αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο "Απόστολος Νικολαΐδης". Αυτό θα επηρεάσει σίγουρα τη στρατηγική του Γιοβάνοβιτς στον αγώνα με τους Θεσσαλούς, καθώς σκέφτεται να προστατέψει τον αρχηγό του Παναθηναϊκού. Έτσι, σκοπεύει να κάνει μια μικρή αλλαγή στο σύστημα, υιοθετώντας ένα πιο "καθαρό" 4-2-3-1, με τους Ρουμπέν και Τσέριν στον άξονα, τον Μαντσίνι στην αριστερή πτέρυγα και τον Μπερνάρ να επιστρέφει στη θέση "10".

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ