ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΜΕ ΚΟΥΠΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΑΚΑ

ΜΕ ΚΟΥΠΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΑΚΑ

Η επιτυχία του Παναθηναϊκού στα ερασιτεχνικά τμήματα απέναντι στον Ολυμπιακό, αποδεικνύει ότι χωρίς σημαντικές οικονομικές διαφορές, οι αθλητικές συγκρίσεις δεν είναι πια δυνατές.

Ο Ολυμπιακός αποκτά ομάδες, διαθέτει πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ από τους αντιπάλους του και απολαμβάνει εύνοιες σε διάφορα επίπεδα. Ωστόσο, δεν καταφέρνει να κατακτήσει τα πάντα, αγνοώντας τους υπόλοιπους. Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός έρχεται να τον υπενθυμίσει πως, όταν τα δεδομένα δεν είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, το αποτέλεσμα είναι γνώριμο: Αποτυχία για τον Ολυμπιακό, επιτυχία για το Τριφύλλι.

Το γυναικείο βόλεϊ αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα. Παρ' όλο που και εκεί υπήρξε εκκένωση γηπέδου στον πρώτο τελικό, οι Πράσινες κέρδισαν εύκολα τις αντιπάλους τους. Αυτό οφείλεται στο ότι η διαιτητική εύνοια δεν ήταν χαοτική, οι αποφάσεις για εκκενώσεις δεν λάμβαναν χώρα πριν το πρώτο σερβίς, αλλά μετά το 2-1, και επειδή η διαφορά στα μπάτζετ υπάρχει, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να αναιρεί την παραγοντική και αθλητική ικανότητα, λόγω της ποιότητας που αποκτάς και δεν βρίσκεις εύκολα.

Ο σύλλογος του Πειραιά έχει γνωρίσει επιτυχίες στα ερασιτεχνικά τμήματά του και αυτό θα συνεχιστεί. Ωστόσο, αυτές οι επιτυχίες συμβαίνουν κυρίως όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά στα μπάτζετ, όταν όλα τους τα χατίρια πραγματοποιούνται, και όταν, αν χρειαστεί, οι αναμετρήσεις δεν διεξάγονται καν, για να γίνουν αργότερα και χωρίς κοινό. Κατ' αυτόν τον τρόπο, ακυρώνονται διαχρονικά ορισμένα πλεονεκτήματα του αθλητισμού, όπως η δύναμη που προσφέρει η έδρα σε κάθε ομάδα, ιδιαίτερα όταν αυτή είναι γεμάτη θεατές και δεν μοιάζει με το κενό "Μελίνα Μερκούρη".

Υπάρχει μια παροιμία που λέει: «Καλύτερα να μάθεις κάποιον να ψαρεύει, παρά να του δίνεις έτοιμο ψάρι». Ωστόσο, ο Ολυμπιακός δεν έμαθε ποτέ να ψαρεύει αθλητικά. Του παρέχονταν πάντα τα ψάρια έτοιμα, καθαρισμένα, τηγανισμένα και χωρίς κόκαλα. Αρκούσε μόνο να ανοίξει το στόμα του και να τα καταναλώσει. Αυτή η πρακτική δεν έχει σταματήσει. Συνεχίζεται. Ωστόσο, κάποιες φορές, τα ψάρια που λαμβάνει είναι ωμά και ακαθάριστα. Σε αυτή την περίπτωση, προκύπτει πρόβλημα.

Με κούπα αποχώρησαν τα κορίτσια του παναθηναϊκού σήμερα από το ΟΑΚΑ_2
ΜΕ ΚΟΥΠΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να επιτύχει πολλά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ακόμη και με περιορισμένους πόρους. Όταν αυτοί οι πόροι αυξάνονται, ακόμη και ελαφρώς, και οι τεράστιες διαφορές από την πλευρά του λιμανιού μειώνονται, η ικανότητα των Πράσινων να επιτύχουν ενισχύεται ακόμη περισσότερο.

Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι, με παρόμοιο ή ελαφρώς μικρότερο μπάτζετ, με παρόμοιες συνθήκες διεξαγωγής ή τουλάχιστον κοντινές, χωρίς διαιτησίες που να τον υποστηρίζουν και χωρίς κάθε είδους σκάνδαλα, ο Ολυμπιακός απλώς παρακολουθεί τα τρόπαια να ξεφεύγουν από τα χέρια του και να καταλήγουν στον Παναθηναϊκό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

PLAYOFFS
2-0 το ντέρμπι στο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό