ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Το φινάλε της βραδιάς ήταν ηρωικό για τον Παναθηναϊκό, καθώς κατάφερε να κερδίσει σαφώς και δίκαια τον Ολυμπιακό στον πρώτο τελικό της σειράς. Σε ένα παιχνίδι με πολλούς παίκτες, οι πράσινοι κράτησαν το κεφάλι ψηλά και πέτυχαν αυτό που ήθελαν, θέτοντας πλέον πίεση στην πλευρά των ερυθρολεύκων.

Το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες βόλεϊ ήταν μια αληθινή περιπέτεια, ξεκίνησε το Σάββατο και τελείωσε την Κυριακή, με ένα αποτέλεσμα που έκανε τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να χαμογελούν. Η ατμόσφαιρα άλλαξε σημαντικά καθώς το γήπεδο άδειασε από κόσμο, αλλά οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν το έβαλαν κάτω και πάλεψαν μέχρι το τέλος. Το βόλεϊ είναι ένα άθλημα που κάθε σετ έχει τη δική του ιστορία και αυτό ήταν απολύτως εμφανές σε αυτό το παιχνίδι.

Επειδή ο τελικός τελικά αποφασίστηκε στο γήπεδο (τυχερά μας), εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε. Φάνηκε ξεκάθαρα ότι η ομάδα που ασκούσε περισσότερη πίεση από τη σερβις ήταν και η νικήτρια. Ο Παναθηναϊκός είχε από την αρχή μεγαλύτερη διάθεση να διαταράξει την υποδοχή του Ολυμπιακού και αυτό έκανε τη διαφορά. Η Παπαφωτίου, ειδικότερα, ήταν καταλυτική στο σέρβις της, δυσκολεύοντας τον Ολυμπιακό στην υποδοχή του, κάνοντας τη ζωή της Καράρο πιο δύσκολη και την επίθεση των ερυθρολεύκων προβλέψιμη.

Καθώς ο Ολυμπιακός πίεζε από τα 9 μέτρα στο δεύτερο σετ, οι ρόλοι αντιστράφηκαν και ο Παναθηναϊκός αποσυντονίστηκε πλήρως. Το δεύτερο σημαντικότερο πρόβλημα του Ολυμπιακού ήταν η έλλειψη ισορροπίας στην επίθεσή του. Η Κούμπουρα έπαιξε το μεγαλύτερο μέρος των επιθέσεων ενώ η Γουίντερς άργησε πολύ να βρει ρυθμό. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός είχε πληθωρισμό και ιδιαίτερα την Ανθούλη σε καλή μέρα.

Ο τρόπος που η Ελληνίδα διαγώνιας χτύπησε τη μπάλα στα ψηλά δεν επέτρεψε στο μπλοκ του Ολυμπιακού να αντιδράσει, ενώ οι Ανάε, Γκρότους και Ρόγκα αντέχοντας στην υποδοχή. Σε κάποιες στιγμές, η Κρος φάνηκε ανίκητη στο φιλέ, κάτι που έδωσε στην Παπαφωτίου μια μόνιμη καλή επιλογή όταν η μπάλα της έφτανε από καλή υποδοχή. Οι Πράσινες έχουν μια ιδιαίτερα ψηλή ομάδα, γεγονός που έπαιξε τον ρόλο του. Υπήρχαν πολλές περιπτώσεις που η Κρος, η Ανθούλη και οι υπόλοιπες αθλήτριες έσπασαν μπάλες πάνω στο φιλέ, οδηγώντας σε εύκολες άμυνες και κόντρα μπάλες. Σε αυτό το στοιχείο ο Παναθηναϊκός κέρδισε κατά κράτος και πέρα από τους πόντους, απέκτησε αυτοπεποίθηση.

Μια νίκη που σημαίνει κάτι παραπάνω_2
ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Είναι σίγουρο ότι ο Ολυμπιακός δε θα είναι τόσο αδρανής για μεγάλο μέρος του δεύτερου τελικού. Όπως φάνηκε και στον πρώτο τελικό, η ουσία είναι να ελέγχουν οι ομάδες τις διακυμάνσεις τους. Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός φαίνεται ευάλωτος στην υποδοχή του και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται περισσότερες λύσεις στην επίθεση, εκτός από τις κεντρικές του, για να μπορέσει να κερδίσει τον δεύτερο αγώνα.

……Το γεγονός που οδήγησε στη διακοπή του αγώνα δε χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση και ο Παναθηναϊκός δε χρειάζεται να δικαιολογήσει επεισόδια που δεν συνέβησαν ποτέ. Το πρωτόκολλο του αγώνα δείχνει ότι υπήρξε άναμμα καπνογόνου, κάτι που δεν έπρεπε να συμβεί ποτέ και αποτελεί σαφές λάθος. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού μπορούν να αποδεχθούν μια ήττα αλλά όχι μια αδικία. Στο εξής, θα δούμε αν υπάρξει ίση μεταχείριση στην αντιμετώπιση περιπτώσεων καπνογόνων ή βίαιων περιστατικών σε αγώνες μεταξύ ομάδων, διότι όπως και να 'χει, αυτά συμβαίνουν όσο και αν δεν το επιθυμούμε.

 

GALLERY

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Super League: Τα τρία παιχνίδια των πλέι οφ αναβλήθηκαν