ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

Ο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ «ΤΡΙΠΟΝΤΑ» ΤΩΝ ΣΕΝΤΕΡ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

Ο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ «ΤΡΙΠΟΝΤΑ» ΤΩΝ ΣΕΝΤΕΡ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

Ο Γιώργος Παπαγιάννης, με τρία εύστοχα σουτ από τα 6,75 μέτρα στο ματς του Παναθηναϊκού εναντίον του Απόλλωνα, έγινε ο 4ος σέντερ του “τριφυλλιού” με τα περισσότερα τρίποντα.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης πρόσθεσε και το τρίποντο στο ρεπερτόριό του και το απέδειξε στον αγώνα κόντρα στον Απόλλωνα Carna, καθώς κατέγραψε ένα ρεκόρ καριέρας και ανέβηκε στην 3η θέση των “τρίποντων” σέντερ των “πράσινων” στη Basket League. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Παπαγιάννης, κατάφερε για πρώτη φορά στο Πρωτάθλημα να σημειώσει τρία τρίποντα σε τρεις προσπάθειες (3/3), καταγράφοντας τουλάχιστον ένα τρίποντο σε 11 από τα 19 παιχνίδια της φετινής Basket League. Προτού ξεκινήσει η φετινή σεζόν, ο Παπαγιάννης είχε 0/9 τρίποντα στην καριέρα του στην κατηγορία. Μέχρι στιγμής, μετρά 17/27 τρίποντα για τη σεζόν, με το εκπληκτικό ποσοστό του 62,96%, το οποίο αποτελεί την υψηλότερη επίδοση ανάμεσα στους παίκτες των «πράσινων». 

Στο παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα Carna, ο Παπαγιάννης πέτυχε τρία τρίποντα, φτάνοντας συνολικά τα 17 για τη φετινή σεζόν. Έτσι, συγκεντρώνει τον Φεράν Μαρτίνεθ στην 3η θέση της λίστας με τα περισσότερα τρίποντα από σέντερ του Παναθηναϊκού στην Basket League. Συμπεριλαμβάνοντας και παίκτες που δεν θεωρούνται κλασικοί «πεντάρια», η κατάταξη παρουσιάζεται ως εξής για τα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος:

Οι «τρίποντοι» σέντερ του Παναθηναϊκού

1.Κώστας Τσαρτσαρής 167
2.Μάικ Μπατίστ 47
3.Φεράν Μαρτίνεθ 17
4.Γιώργος Παπαγιάννης 17
5.Γιάννης Μπουρούσης 9
6.Μάρκους Χάισλιπ 5
7.Ζέλικο Ρέμπρατσα 2
8.Στόγιαν Βράνκοβιτς 1
9.Ζακ Όγκαστ 1

Ο Παπαγιάννης και τα «τρίποντα» των σέντερ του Παναθηναϊκού_2
Ο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ «ΤΡΙΠΟΝΤΑ» ΤΩΝ ΣΕΝΤΕΡ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

Στο παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα Carna, ο Παπαγιάννης κατάφερε να πετύχει διπλό επίτευγμα πόντων, σημειώνοντας 14 από αυτούς. Έτσι:

Ξεπέρασε το προσωπικό του ρεκόρ των 1.400 πόντων στην 168η εμφάνισή του στην Basket League.

Με τους 1.396 πόντους που έχει συγκεντρώσει με τη φανέλα του Παναθηναϊκού -είχε άλλους πέντε με το Περιστέρι bwin- κατέκτησε την 15η θέση στη λίστα των σκόρερ του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Ο διεθνής σέντερ άφησε πίσω τον Τιτ Σοκ, ο οποίος είχε 1.386 πόντους κατά τη διάρκεια της τετραετίας 1992-96.

Για τον Παναθηναϊκό, το παιχνίδι αυτό είχε ειδική σημασία για δύο λόγους:

Ο Χρήστος Σερέλης συμπλήρωσε τις 200 εμφανίσεις του στην Basket League, με μία ισορροπία 87 νικών και 113 ήττων (43,5%).

Χάρη στους 14 πόντους που σημείωσε, ο Γιώργος Καλαϊτζάκης έγινε ο 84ος παίκτης της ιστορίας του Παναθηναϊκού στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα (από τη σεζόν 1992-93) που ξεπέρασε τους 300 πόντους.

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Ναν Παραμένει στον Παναθηναϊκό AKTOR για Δύο Ακόμη Χρόνια