ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 725.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ EUROLEAGUE, ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ''MUNDO DEPORTIVO''

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 725.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ EUROLEAGUE, ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ''MUNDO DEPORTIVO''

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση της EuroLeague Basketball ότι επέβαλε ποινή στον Παναθηναϊκό για παραβίαση του Financial Fair Play, η "Mundo Deportivo" ανέφερε ότι το πρόστιμο που επιβλήθηκε ήταν 725.000 ευρώ και ενδέχεται να ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ.

Χθες (14/4) η EuroLeague Basketball ανακοίνωσε ότι αφαιρεί δύο νίκες και επιβάλλει πρόστιμο στον Παναθηναϊκό για παραβίαση του Financial Fair Play σε βάθος τριετίας. Ωστόσο, δεν αναφέρθηκε σε ποσά κατά την ανακοίνωση αυτής της απόφασης. Μία ημέρα μετά, η "Mundo Deportivo" δημοσίευσε ρεπορτάζ στο οποίο ανέφερε ότι το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό ήταν 725.000 ευρώ και ενδέχεται να ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ. Εάν αυτό επαληθευθεί, θα αποτελέσει το υψηλότερο πρόστιμο που έχει ποτέ επιβληθεί σε έναν αθλητικό σύλλογο. Σύμφωνα λοιπόν με την αναφορά της ισπανικής ιστοσελίδας, ο Παναθηναϊκός επιβαρύνθηκε με πρόστιμο ύψους 725.000 ευρώ για παραβίαση του Financial Fair Play. Επιπλέον, εάν ο σύλλογος δεν καταφέρει να εκπληρώσει κάποιους στόχους που τέθηκαν, τότε το πρόστιμο αυτό μπορεί να αυξηθεί κατά άλλα 400.000 ευρώ. 

Αξίζει να θυμηθούμε ότι η ποινή που επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό βασίζεται στον κανονισμό της EuroLeague Basketball για την υπέρβαση της μετοχικής συνεισφοράς στον προϋπολογισμό. Σύμφωνα με τον σχετικό κανονισμό, οι ομάδες πρέπει να έχουν ισορροπημένο προϋπολογισμό σε ό,τι αφορά τα έσοδα και τα έξοδα, καθώς και να παρέχουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τα οικονομικά τους στοιχεία, όπως αναφέρουν τα άρθρα 7 και 8 των κανονισμών. Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε σύμφωνα με αυτούς τους κανονισμούς, όπως ανακοινώθηκε.

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Ναν Παραμένει στον Παναθηναϊκό AKTOR για Δύο Ακόμη Χρόνια