ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ Η "ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ Η "ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Το επερχόμενο καλοκαίρι φέρνει σημαντικές τροποποιήσεις στην ομάδα του Παναθηναϊκού, όσον αφορά τη σύνθεση των παικτών. Οι λήξεις των συμβολαίων, τα +1 σε ορισμένες από αυτά, οι παίκτες που είναι ήδη δεσμευμένοι για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και οι δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν.

Η σεζόν ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη δυσκολία για τον Παναθηναϊκό. Πέρα από την απώλεια του πρωταθλήματος στη Basket League, ο σύλλογος έρχεται αντιμέτωπος με σημαντικές υλικές ζημιές στο ΟΑΚΑ. Το τέλος μιας δύσκολης αγωνιστικής περιόδου, ωστόσο, ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία ενός νέου, (πιο) αποδοτικού μοντέλου για τον σύλλογο.

Με τον Εργκίν Αταμάν στην τεχνική ηγεσία και με πολύ πιο γεμάτο  πορτοφόλι της τελευταίας δεκαετίας, ο σύλλογος οφείλει να επιδείξει ισχυρότερη παρουσία την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο στόχος είναι η επανακατάκτηση των σκήπτρων στην Ελλάδα (σε όλες τις τρεις διοργανώσεις) και η επιστροφή στην κορυφαία ευρωπαϊκή συνάντηση, την EuroLeague.
Παρόλο που η αποστολή είναι απαιτητική, οι τρέχουσες συνθήκες επιτρέπουν την εφαρμογή βαθιών αλλαγών. Αυτό είναι ιδιαίτερα έντονο, καθώς μόνο ένα συμβόλαιο ξένου παίκτη (δηλ. Μάριους Γκριγκόνις) έχει ήδη κλειδωθεί για την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Ωστόσο, το ζήτημα με τους εγχώριους παίκτες παραμένει -και υπάρχει η πιθανότητα να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο.

Έτσι έχει διαμορφωθεί ο χάρτης των συμβολαίων του Παναθηναϊκού, όπου το συμβόλαιο του Γιώργου Παπαγιάννη αποτελεί το "καυτό ζήτημα" του φετινού καλοκαιριού. Και αυτό για πολλούς και διάφορους λόγους.

Παναγιώτης Καλαϊτζάκης: Ο 24χρονος γκαρντ/φόργουορντ έχει συμβόλαιο ακόμη για μια διετία (1+1), οπότε παραμένει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού για το 2023/24.

Νέιτ Γουόλτερς: Ο έμπειρος πόιντ γκαρντ, που απογοήτευσε φέτος, μένει ελεύθερος, έχοντας τη δυνατότητα να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Δεδομένα, ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να "σκαλίσει" ιδιαίτερα την περίπτωσή του.

Πάρις Λι: Ο πλέον μαχητικός εκ των ξένων που έφτασαν στο ΟΑΚΑ το περσινό καλοκαίρι, ο ύψους 1μ83 πόιντ γκαρντ έχει το +1 στο συμβόλαιό του. Πλην όμως, μοιάζει δύσκολο να ενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη οψιόν.

Λευτέρης Μποχωρίδης: Το συμβόλαιο του διεθνούς περιφερειακού φτάνει στο τέλος του.

Νίκος Παππάς: Ο 33χρονος γκαρντ έπαιξε για τελευταία φορά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, αφού ακολουθεί για τον ίδιο ο στίβος της πολιτικής, όπου διεκδικεί το χρίσμα για τον Δήμο Αθηναίων.

Γιώργος Καλαϊτζάκης: Ο 24χρονος γκαρντ μπαίνει στον δεύτερο -και τελευταίο- χρόνο του συμβολαίου, που υπέγραψε πριν από ένα χρόνο.

Ματ Τόμας: Η συμφωνία που υπεγράφη ανάμεσα στις δύο πλευρές πριν από μερικούς μήνες προβλέπει το +1 ως επιλογή, με την ενεργοποίηση (ή μη) να βρίσκεται στην κρίση του νέου προπονητή του Παναθηναϊκού.

Νεοκλής Αβδάλας: Ο νεαρός αθλητής έχει ακόμη τέσσερα χρόνια συμβολαίου.

Μάριους Γκριγκόνις: Το διετές συμβόλαιο που υπέγραψε πέρσι με τον Παναθηναϊκό είναι κλειστό. Το μοναδικό με τέτοια υποσημείωση εξ όσων παικτών αποκτήθηκαν το 2022.

Ντέρικ Γουίλιαμς: Ο 32χρονος φόργουορντ μένει ελεύθερος, αφού ολοκληρώνεται το μονοετές συμβόλαιο που υπέγραψε πέρσι. Δεν τίθεται θέμα ανανέωσης της συνεργασίας των δύο πλευρών, ειδικά λόγω όσων (δεν) έκανε στα playoffs της Basket League.

Δημήτρης Αγραβάνης: Το συμβόλαιο του διεθνούς ψηλού με τον Παναθηναϊκό έχει το +2 ως όρο για το φετινό καλοκαίρι. Η ενεργοποίησή του (ή μη) θα αποφασιστεί από τον Εργκίν Αταμάν, αν και βάσει εικόνας στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν έδειξε πως μπορεί να αποτελέσει μια εκ των εναλλακτικών για το "4" την επόμενη σεζόν.

Αλέξανδρος Σαμοντούροβ: Ο ύψους 2μ09 φόργουορντ παραμένει στο ΟΑΚΑ για πέντε ακόμη χρόνια, βάσει του συμβολαίου που υπέγραψε πέρσι.

Ματέους Πονίτκα: Η συμφωνία με τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε μετά από το πέρας των τελικών της Basket League.

Λευτέρης Μαντζούκας: Ο 20χρονος φόργουορντ, που στο φινάλε της σεζόν κέρδισε επάξια βασικό ρόλο στο rotation, δεσμεύεται εγγράφως γι' ακόμη δύο χρόνια, ήτοι μέχρι το 2025. Η επόμενη σεζόν θα τον βρει με ακόμη περισσότερες αρμοδιότητες/υποχρεώσεις.

Γιώργος Παπαγιάννης: Ο διεθνής σέντερ μένει πλέον ελεύθερος, έχοντας το δικαίωμα να καθίσει στο τραπέζι με οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο (είτε από το ΝΒΑ είτε από την EuroLeague). Η δική του παραμονή αποτελεί προτεραιότητα για τον οργανισμό, δεδομένης και της λειψανδρίας που υπάρχει στο ελληνικό στοιχείο γι αυτό το επίπεδο.

Αρτούρας Γκουντάιτις: Το συμβόλαιο του θηριώδους σέντερ ολοκληρώνεται, αφού είχε μονοετή διάρκεια.

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Ναν Παραμένει στον Παναθηναϊκό AKTOR για Δύο Ακόμη Χρόνια