ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΔΕΝ ΛΥΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΟΑΚΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

EUROLEAGUE 2023-2024 - 15/11/2023 21:15:00 Αναλυση Αγωνα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
1908
73 - 71
Τελικό Σκόρ
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ
1944
ΔΕΝ ΛΥΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΟΑΚΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Σε ένα αγώνα γεμάτο αγωνία και κρίσιμες στιγμές, ο Παναθηναϊκός επικράτησε ενώπιον 15.000 θεατών, χάρη στην αποτελεσματική του άμυνα, επιβάλλοντας την ηγεμονία του σε μια κρίσιμη κατοχή με αποτέλεσμα 73-71 επί της Ζαλγκίρις, φτάνοντας έτσι σε ισορροπία νικών και ηττών (4-4) στην EuroLeague.

Στο ΟΑΚΑ εκτυλίχθηκε ένα συγκλονιστικό ματς, με τον Παναθηναϊκό να κατακτά μια σημαντική νίκη επί της ανταγωνιστικής Ζαλγκίρις. Παρόλο που οι «πράσινοι» δεν έδειξαν σταθερότητα στην επίθεση για μεγάλο διάστημα του αγώνα, η άμυνά τους παρέμεινε αμείωτα αποτελεσματική. Ο Εργκίν Αταμάν είχε τονίσει τη σημασία της αμυντικής δράσης, και αυτή αποδείχθηκε καθοριστική στη «διαβολοβδομάδα».

Σε έναν αγώνα γεμάτο ανατροπές, ο Παναθηναϊκός έδειξε αποφασιστικότητα και αντοχή, ξεχωρίζοντας στις τελευταίες στιγμές με άριστες αμυντικές επεμβάσεις και φτάνοντας στο 4-4 της Euroleague. Από την άλλη πλευρά, η Ζαλγκίρις υποχώρησε στο 3-5, παρά την αγωνιστική της επιμονή.

Ο Ντίνος Μήτολου ξεχώρισε για τους νικητές με 19 πόντους, αλλά και την καταλυτική του παρουσία στο ριμπάουντ. Ο Κώστας Σλούκας έπαιξε κρίσιμο ρόλο στις τελευταίες στιγμές με 16 πόντους και 3 ασίστ, ενώ ο Τζέριαν Γκραντ ήταν ο «αφανής ήρωας» της ομάδας.

Η ομάδα της Ζαλγκίρις, παρόλο που είχε σημαντικό πλεονέκτημα στα ριμπάουντ με +9, αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στα λάθη, καταγράφοντας συνολικά 23, με δύο από αυτά να γίνονται σε κρίσιμες στιγμές προς το τέλος του αγώνα. Ο Ρόλαντ Σμιτς αναδείχθηκε ως πρώτος σκόρερ της Ζαλγκίρις με 15 πόντους, ενώ ο Κίναν Έβανς αντιμετώπισε δυσκολίες απέναντι στην αμυντική πίεση του Παναθηναϊκού, σημειώνοντας 6 πόντους με 2 εύστοχα σουτ από τα 5 που επιχείρησε και διαπράττοντας 5 λάθη.

VIDEO

GALLERY

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

EUROLEAGUE
Η τελική «μάχη» για το τρόπαιο της Euroleague!