ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ ΚΟΣΤΙΣΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ.

EUROLEAGUE 2023-2024 - 03/11/2023 21:30:00 Αναλυση Αγωνα

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ BC
1926
80 - 72
Τελικό Σκόρ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
1908
ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ ΚΟΣΤΙΣΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ.

Ο Παναθηναϊκός με ελλείψεις δυσκολεύτηκε απέναντι στην Μπαρτσελόνα, υπέστη ζημιά από τα πολλά χαμένα ριμπάουντ και ηττήθηκε με σκορ 80-72 στην έκτη αγωνιστική της EuroLeague.

Η ομάδα της Μπαρτσελόνα αποδείχθηκε ένα πολύ δύσκολο εμπόδιο για τον τραυματία Παναθηναϊκό, ο οποίος αντιμετώπισε την αποστολή στην Ισπανία χωρίς σημαντικούς παίκτες όπως οι Κώστας Σλούκας, Λούκα Βιλντόσα και Ιωάννης Παπαπέτρου, υπέστηκαν ήττα με σκορ 80-72 στο πλαίσιο της έκτης στροφής της EuroLeague.

Αν και οι 'πράσινοι' ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα, δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν το ρυθμό τους και γρήγορα βρέθηκαν να κυνηγούν το σκορ, με το ζήτημα των ριμπάουντ να τους δημιουργεί μείζον πρόβλημα. 

Με τους Νίκολας Λαπροβίτολα και Ρόκας Γιοκουμπάιτις εκτός παιχνιδιού, ο Τόμας Σατοράνσκι κλήθηκε να αναλάβει μεγάλο μέρος των ευθυνών στο πίσω παρκέ, σημειώνοντας 10 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Ωστόσο, ο Οριόλ Πάουλι ξεχώρισε με 12 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 λάθη στα σχεδόν 21 λεπτά παρουσίας του στο παρκέ του Παλάου Μπλαουγκράνα.

Από την αρχή του παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός έδειξε μια έντονα ανταγωνιστική φύση, καθώς επιτυγχάνοντας εύστοχες προσπάθειες, ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας μόλις έναν πόντο λιγότερο από την Μπαρτσελόνα (21-20).

Στην επόμενη περίοδο, όμως, η κατάσταση γύρισε ραγδαία. Οι 'πράσινοι' κατάφεραν μόλις δύο επιτυχημένα δίποντα σε δεκατρείς προσπάθειες, ενώ και στις βολές είχαν μικρότερη ευστοχία. Η ομάδα του Αταμάν αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα και στο αναπλήρωμα των ριμπάουντ, με την Μπαρτσελόνα να κυριαρχεί και να συλλέγει σημαντικούς πόντους από δεύτερες ευκαιρίες, αφήνοντας τους Παναθηναϊκούς πίσω στο σκορ με 45-33 στο ημίχρονο.

Μετά τη διάλειμμα, το μοτίβο δεν άλλαξε και κανείς από την πλευρά του Παναθηναϊκού δεν κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση. Η ομάδα της Μπαρτσελόνα χτίσει ένα μεγάλο προβάδισμα 24 πόντων στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (71-47).

Στην τελευταία περίοδο, όπως είναι συνηθισμένο, οι γηπεδούχοι μείωσαν την ένταση του παιχνιδιού τους, πράγμα που επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να μειώσει κάπως τη διαφορά, και ταυτόχρονα να παρέχει παιχνιδικό χρόνο στους πιο νέους παίκτες όπως ο Μωραΐτης και ο Μαντζούκας.

VIDEO

GALLERY

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

EUROLEAGUE
Η τελική «μάχη» για το τρόπαιο της Euroleague!