ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΜΕ 82-65

EUROLEAGUE 2023-2024 - 28/12/2023 21:15:00 Αναλυση Αγωνα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
1908
82 - 65
Τελικό Σκόρ
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ BC
1945
ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΜΕ 82-65

Στοιχεία γιορτής στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει ασταμάτητος και να καταλαμβάνει συνεχώς νέα ύψη. Ο Ερυθρός Αστέρας έμεινε πίσω στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, χάνοντας με 82-65 σε ένα ματς που βρήκε τους πράσινους να επιβεβαιώνουν τη θέση τους στην πρώτη τετράδα.

Ο Παναθηναϊκός Aktor υποδέχεται το νέο έτος βρισκόμενος στην ελίτ της Euroleague, μετά από μια μαγευτική βραδιά στο ΟΑΚΑ. Σε ένα γήπεδο που ξεπούλησε και με εντυπωσιακό φωτισμό, οι 'πράσινοι' επικράτησαν επί του Ερυθρού Αστέρα, σημειώνοντας τέσσερις συνεχόμενες νίκες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση και φτάνοντας το ρεκόρ τους στο 10-7. Έτσι, κλείνουν τον Α' Γύρο στην υψηλή τετράδα της βαθμολογίας, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας παραμένει πίσω με 6-11.

Το 'τριφύλλι' επέδειξε εντυπωσιακή αμυντική συνοχή, έδειξε δύναμη και επιβλητικότητα, ελέγχοντας τα ριμπάουντ και διαθέτοντας πολλούς παίκτες έτοιμους να συνεισφέρουν, κατακτώντας έτσι μια σημαντική νίκη. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι από το Βελιγράδι παρουσίασαν περιορισμένες επιθετικές επιλογές και δεν κατάφεραν να απειλήσουν σοβαρά την ομάδα της Αθήνας.

Ο Παναθηναϊκός Aktor κατέγραψε μια σπουδαία νίκη χάρη στις εξαιρετικές εμφανίσεις των Κώστα Σλούκα (9 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Τζέριαν Γκραντ (14 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα) και Ντίνο Μήτογλου (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο). Ματίας Λεσόρ, παρά την πρόσφατη αποθεραπεία του, συνέβαλε σημαντικά με 13 πόντους και 4 ριμπάουντ. Παναγιώτης Καλαϊτζάκης και Κώστας Αντετοκούνμπο ξεχώρισαν επίσης για την ουσιαστική συμβολή τους, με τον πρώτο να προσφέρει άμυνα ενάντια στον Μίλος Τεόντοσιτς και τον δεύτερο να παρουσιάζει μια στιβαρή εμφάνιση ως αναπληρωματικός σέντερ.

Από την πλευρά του Ερυθρού Αστέρα, οι Νεμάνια Νέντοβιτς, Τζοέλ Μπολομπόι, Γιάγκο ντος Σάντος και Λούκα Μίτροβιτς απέδωσαν σε υψηλό επίπεδο, αλλά οι υπόλοιποι της ομάδας δεν κατάφεραν να συμβάλουν ανάλογα, γεγονός που επηρέασε την απόδοσή τους σε συνδυασμό με την αναποτελεσματικότητα στις μακρινές βολές και την αρνητική αναλογία ασίστ προς λάθη.

Κυριαρχία του Παναθηναϊκού που με ευκολία επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα με 82-65_2
ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΜΕ 82-65

Ο Παναθηναϊκός Aktor έκανε εκκίνηση με τους Κώστα Σλούκα και Κέντρικ Ναν στη βασική πεντάδα, ενώ ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης είχε επίσης χρόνο συμμετοχής. Ο Ματίας Λεσόρ, παρά τον πρόσφατο τραυματισμό του, εισήλθε στο παιχνίδι μετά τα πρώτα 2 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα, υποδεχόμενος θερμά χειροκροτήματα, ενώ οι «πράσινοι» δυσκολεύονταν να εκμεταλλευτούν την ανωτερότητά τους στα ριμπάουντ. Παρόλα αυτά, σταδιακά βρήκαν τον ρυθμό τους, με τον Σλούκα να σερβίρει ασίστ στον ασταμάτητο Λεσόρ, και έτσι κατάφεραν να πάρουν τα πρώτα προβαδίσματα (11-7 και 15-11).

Ο Ερυθρός Αστέρας, υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Σφαιρόπουλου, αντιμετώπιζε δυσκολίες αμυντικά, αλλά κράτησε το σκορ κοντά στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, ωφελούμενος από την συμβολή του Λούκα Μίτροβιτς. Στην επόμενη περίοδο, ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και ο Γκραντ έφεραν τον Παναθηναϊκό στο +6, ενώ οι αντίπαλοι μείωσαν τη διαφορά στο 27-25. Ο Παναθηναϊκός Aktor κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα (34-27) χάρη στην αμυντική του συγκέντρωση και την κυριαρχία του στα ριμπάουντ.

Η ομάδα του Αταμάν μπήκε αποφασισμένη να επιβάλλει τον ρυθμό της στο δεύτερο μέρος, με τον Σλούκα και τον Ναν να οδηγούν την επίθεση και τον Καλαϊτζάκη να αναλαμβάνει την αμυντική εξουδετέρωση του Τεόντοσιτς. Παρά την αστοχία του Ναν, οι «πράσινοι» κράτησαν τα ηνία του παιχνιδιού και έκλεισαν την τρίτη περίοδο με προβάδισμα δέκα πόντων.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες εμφάνισαν σημάδια κούρασης, αλλά ο Χουάντσο και ο Ναν συνέχισαν να προσφέρουν σημαντικά για την ομάδα, διατηρώντας το προβάδισμα μέχρι το τέλος του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός Aktor προηγήθηκε για πρώτη φορά με διαφορά δέκα πόντων χάρη σε ένα νέο τρίποντο του Σλούκα (41-31), ενώ σύντομα μετά, ο Μήτογλου ενίσχυσε τη θέση τους (48-39). Παρόλο που η αντίπαλη front line απειλούσε (Μίτροβιτς με 12 πόντους και Μπολομπόι με 11 πόντους), οι δυναμικές εμφανίσεις του Σλούκα και του Μήτογλου διατήρησαν τον Παναθηναϊκό μπροστά (55-44). Με συνεισφορές από πολλούς παίκτες (Γκραντ 12 πόντους, Μήτογλου 11 πόντους, Σλούκας 8 πόντους και 5 ασίστ, Γκριγκόνις 7 πόντους), η ομάδα ένιωσε πιο άνετη και ξεκίνησε να κτίζει το προβάδισμά της (61-50).

Ο Αντετοκούνμπο αποδείχθηκε κρίσιμος παίκτης και ο Ερυθρός Αστέρας άρχισε να εξαντλεί τις επιλογές του. Με ένα κρίσιμο καλάθι του Μήτογλου, ο Παναθηναϊκός επέκτεινε τη διαφορά (67-54), παρόλο που οι αντίπαλοι μείωσαν εν συνεχεία σε 67-59. Μετά από ένα τάιμ άουτ του Αταμάν, οι γηπεδούχοι βρήκαν ξανά τον ρυθμό τους, με τον Σλούκα να οργανώνει και να πασάρει στον Λεσόρ, διατηρώντας τον έλεγχο (73-61) και διαχειρίζονται με επιτυχία το τελευταίο διάστημα για να κλείσουν με νίκη (82-65). Στο τέλος, ο Αταμάν αντάμειψε τους Αντετοκούνμπο και Καλαϊτζάκη για την προσφορά τους, επιστρέφοντάς τους στο παρκέ.

VIDEO

GALLERY

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

EUROLEAGUE
Η τελική «μάχη» για το τρόπαιο της Euroleague!