ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΜΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

ΜΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

Ο Γιάννης Κουβόπουλος αναλύει την πορεία της ομάδας του Παναθηναϊκού, η οποία εξασφάλισε τη θέση της στην πρώτη εξάδα και απόψε το βράδυ αντιμετωπίζει τη σημαντικότερη πρόκληση, αγωνιζόμενη για την κατάληψη της δεύτερης θέσης στον πίνακα βαθμολογίας.

Εάν αναζητάτε έναν εγκωμιαστικό λόγο για τον Παναθηναϊκό AKTOR, πιθανώς να απογοητευτείτε. Η στιγμή για να γιορτάσουμε δεν έχει φτάσει ακόμα.

Παρά το γεγονός ότι οι πρόσφατες επιτυχίες έδωσαν ένα πλεονέκτημα στην ομάδα, εξασφαλίζοντάς της μια θέση μεταξύ των έξι κορυφαίων της κανονικής περιόδου (μαζί με Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μονακό, Ολυμπιακό και Φενέρμπαχτσε), η διαδρομή δεν έχει ολοκληρωθεί. Ακόμα υπάρχουν στόχοι προς επίτευξη.

Καθώς ο Εργκίν Αταμάν το έθεσε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο κατά την αναχώρηση για το Μόναχο, «Δεν ενδιαφέρομαι για ρεκόρ. Το μόνο ρεκόρ που με ενδιαφέρει είναι η πρόκρισή μας στο Final-4 και η κατάκτηση του τίτλου», δίνοντας έτσι έμφαση στις προθέσεις και τους στόχους της ομάδας.

Για τον Παναθηναϊκό να φτάσει εκεί που επιθυμεί, απαιτείται ακόμη πολύ εργασία. Κατ' αρχάς, οι «πράσινοι» χρειάζονται ακόμη μία νίκη εκτός έδρας. Την ενδέκατη για τη σεζόν, να περάσουν χωρίς απώλειες από το Μόναχο και να φτάσουν στο 22-11, ώστε να κρατούν τη μοίρα τους στα χέρια τους την επόμενη εβδομάδα (με την Άλμπα στο ΟΑΚΑ), ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις τους στην κανονική περίοδο από τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, εν αναμονή του έβδομου των play-in που θα αποτελέσει το τελευταίο σημαντικό εμπόδιο για την επάνοδο του Παναθηναϊκού AKTOR στο ιερό δισκοπότηρο του μπάσκετ, το Final-4.

Η γενική αίσθηση γύρω από την ομάδα δεν είναι η πλέον θετική. Η πλειονότητα περιμένει από τους «πράσινους» να διαπρέψουν εύκολα στο αποψινό παιχνίδι στη Γερμανία, μια πεποίθηση που δεν στηρίζεται σε γεγονότα. Η Μπάγερν, παρά την χαμηλή θέση της στη βαθμολογία (15η με ρεκόρ 13-19) και το φαινομενικό έλλειμμα κινήτρων, δεν είναι αντίπαλος που μπορεί να υποτιμηθεί.

Ενώ δεν έχει αποκλειστεί οριστικά, υφίστανται σενάρια που τη διατηρούν στο παιχνίδι για την πρόκριση. Επιπλέον, η ομάδα διαθέτει σημαντικό ταλέντο, επιδεικνύοντας εντυπωσιακές επιδόσεις στην έδρα της (9-7) και μια αποτελεσματικότητα σχεδόν 80 πόντων ανά παιχνίδι, εξαιρετική παρουσία στα ριμπάουντ και μια γοητευτική μπασκετική προσέγγιση, χάρη σε παίκτες όπως ο Ιμπάκα, ο Ομπστ, ο Λούσιτς, ο Έντουαρντς, ο Φρανσίσκο και ο Μπολμάρο.

Μία εκτός έδρας αναμέτρηση γεμάτη προκλήσεις και εμπόδια για τον Παναθηναϊκό_2
ΜΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

Η παρουσία του Πάμπλο Λάσο στον πάγκο της είναι αυτή που εξασφαλίζει στη Μπάγερν Μονάχου την ικανότητα να παράγει θεαματικό μπάσκετ. Αυτό, σε συνδυασμό με την ελευθερία παιχνιδιού που απολαμβάνει η ομάδα λόγω της έλλειψης πίεσης, την καθιστά μια απειλή για κάθε αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός οφείλει να προσέξει και να παραμείνει επικεντρωμένος για να ολοκληρώσει επιτυχώς την αποστολή του, πλησιάζοντας ένα βήμα πιο κοντά στον τελικό του στόχου.

Για τον Εργκίν Αταμάν, η τρέχουσα περίοδος φέρνει μόνο θετικά νέα, καθώς η ομάδα του δεν αντιμετωπίζει σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα. Διαθέτει όλους τους παίκτες διαθέσιμους, βλέπει τα κορυφαία ταλέντα του να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και τους παίκτες της δεύτερης γραμμής να βρίσκουν τον ρυθμό τους και να ενσωματώνονται αποτελεσματικά στο παιχνίδι της ομάδας.

Ένα από τα μεγαλύτερα ατού του Παναθηναϊκού AKTOR για το αποψινό παιχνίδι θα είναι οι οπαδοί του. Ακόμη και μακριά από την έδρα τους, περισσότεροι από 3.500 φίλοι της ομάδας θα βρίσκονται στις κερκίδες, προσπαθώντας να μεταδώσουν την ενέργεια τους στην ομάδα, ώστε ο Εργκίν Αταμάν και οι παίκτες του να πανηγυρίσουν την ένατη νίκη τους - σε εκτός έδρας - στη διοργάνωση.

VIDEO

GALLERY

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

EUROLEAGUE
Η τελική «μάχη» για το τρόπαιο της Euroleague!