ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ!

ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ!

Ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια και ο Γιάννης Κουβόπουλος αναφέρεται σε μια ημέρα που θα μπορούσε να γράψει ιστορία!

Η σημερινή ημέρα ξεχωρίζει από κάθε άλλη, με το ημερολόγιο να δείχνει 24 Μαΐου και τον Παναθηναϊκό να μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του στο Final-4.

Μετά από την τελευταία του συμμετοχή το 2012, οι "πράσινοι" επιστρέφουν στη μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ, προσδοκώντας να τη μετατρέψουν σε μια γιορτή δική τους, απόλυτα καταπράσινη.

Ο δρόμος ως εδώ δεν ήταν εύκολος. Ήταν εύκολο να αναγεννηθούν από τις στάχτες τους μέσα σε λίγους μήνες; Ήταν εύκολο να κλείσουν την απόσταση από την 17η στην 2η θέση τόσο γρήγορα; Ήταν εύκολο να επικρατήσουν στη σειρά με τη Μακάμπι και να κερδίσουν την πρόκριση για το Final-4, αφού έχασαν το πλεονέκτημα της έδρας;

Κανένα από όλα αυτά δεν ήταν εύκολο. Καθόλου. Όπως και ο ημιτελικός με τη Φενέρμπαχτσε δεν πρόκειται να είναι εύκολος. Για τον Παναθηναϊκό, όλο το Final-4 συνοψίζεται σε αυτό τον αγώνα με την τουρκική ομάδα. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο στον ορίζοντα, μόνο αυτός ο αγώνας που έχει τη δυνατότητα να μείνει στην ιστορία.

Τα σημάδια του φετινού Final-4 είναι πολλά και οιωνοί. Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει μετά από 12 χρόνια, ο Ολυμπιακός έχει χάσει την πρόκριση και τον τίτλο στο τελευταίο σουτ στις δύο προηγούμενες φορές, η Ρεάλ Μαδρίτης επιδιώκει το δεύτερο συνεχόμενο τίτλο, αναφερόμενη στο "last dance" όπως λέει και ο Γιώργος Ζάκκας, και η Φενέρμπαχτσε του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που παρά τις πέντε παρουσίες του, δεν έχει καταφέρει ακόμη να κερδίσει σε Final-4. Όλα αυτά ενδέχεται να μην σημαίνουν τίποτα ή ίσως και πολλά. Οι παραδόσεις και οι κατάρες είναι για να σπάσουν, όπως και πολλά άλλα κλισέ.

Μια ημέρα που ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες!_2
ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ!

Όλα αυτά μπορεί να απασχολούν τους άλλους, τους υπόλοιπους, αυτούς που βρίσκονται εκτός γηπέδου. Όμως για τον Εργκίν Αταμάν, τους παίκτες του και ολόκληρο τον οργανισμό του Παναθηναϊκού, μετράει μόνο ο αγώνας. Σημασία έχει πώς οι "πράσινοι" θα αντιμετωπίσουν τα "βαριά όπλα" των Τούρκων και πώς θα επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό.

Φυσικά, ο Παναθηναϊκός δεν θα βρισκόταν μόνος σε αυτή τη μεγάλη στιγμή. Παρά την αμφιλεγόμενη και γεμάτη ερωτηματικά διαχείριση του θέματος των εισιτηρίων από την Ευρωλίγκα, οι φίλοι του Παναθηναϊκού είναι εδώ. Είναι στο Βερολίνο. Στηρίζουν τον Εργκίν Αταμάν, τους παίκτες και την ομάδα.

Η σημερινή ημέρα είναι μια ημέρα γιορτής, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Επισφραγίζει την απόλυτη επιστροφή του Παναθηναϊκού στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, είτε νικήσει είτε χάσει, ο Παναθηναϊκός έχει ήδη στείλει ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη με τη φετινή του πορεία.

Και όπως έχουμε ήδη αναφέρει... Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή.

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

EUROLEAGUE
Η τελική «μάχη» για το τρόπαιο της Euroleague!