ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

1-1 ΣΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ, Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΒΑΝΣ

1-1 ΣΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ, Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΒΑΝΣ

Στον πρόσφατο αγώνα στη Λεωφόρο, ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα στο 45' χάρη σε γκολ του Αλεξανδρόπουλου. Ωστόσο, στο β' ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, που έδειξε ανώτερος, κατάφερε να ισοφαρίσει στο 65' με κεφαλιά του Ιωαννίδη. Τώρα, η πρόκριση για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου θα κριθεί στον επαναληπτικό αγώνα την ερχόμενη Τετάρτη στο «Γ. Καραϊσκάκης», μετά την ισοπαλία 1-1 σε ένα άδειο γήπεδο Λεωφόρος.

Στον πρόσφατο αγώνα του Παναθηναϊκού εναντίον του Ολυμπιακού, ο προπονητής Φατίχ Τερίμ προχώρησε σε πέντε αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Ο Γιούρι Λοντίγκιν ανέλαβε την εστία, με τους Μλαντένοβιτς και Κώτσιρα στις θέσεις των πλάγιων μπακ και τους Γεντβάι και Αράο στο κέντρο της άμυνας. Η μεσαία γραμμή απαρτιζόταν από τους Ρούμπεν, Τσέριν και Μπερνάρντ. Ο Τζούρισιτς και ο Αϊτόρ αγωνίστηκαν ως εξτρέμ, με τον Ιωαννίδη να καταλαμβάνει την κορυφή της επίθεσης. Στο 38', ο Μαντσίνι αντικατέστησε τον τραυματία Τζούρισιτς.

Από την πλευρά του Ολυμπιακού, ο προπονητής Κάρλος Καρβαλιάλ επέλεξε τον Πασχαλάκη για την εστία. Στην άμυνα, ο Ορτέγκα και ο Ροντινέι έπαιξαν ως πλάγιοι μπακ, ενώ οι Ρέτσος και Ντόη ανέλαβαν το κέντρο. Η μεσαία γραμμή αποτελούνταν από τους Αλεξανδρόπουλο, Έσε και Καρβάλιο. Οι Ρίτσαρντς και Μασούρας αγωνίστηκαν στα άκρα και ο Ναβάρο ως φουνταριστός.

Παρά την αναπάντεχη σύνθεση του Ολυμπιακού, η στρατηγική του Κάρλος Καρβαλιάλ αποσκοπούσε στο να παρεμποδίσει τον Παναθηναϊκό, να ενισχύσει την άμυνα και να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ. Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός με ενθουσιασμό επιδίωξε να επιβληθεί με ψηλή πίεση και επιθετικό παιχνίδι, αλλά έλειψε η αποτελεσματικότητα εκτός περιοχής, καταλήγοντας σε αναποτελεσματική κατοχή μπάλας. Οι Αϊτόρ, Τζούρισιτς, Ιωαννίδης και Μπερνάρντ δεν κατάφεραν να επηρεάσουν θετικά το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, αντιμετωπίζοντας μια σταθερή άμυνα από τον Ολυμπιακό. Το Τριφύλλι είχε μόνο δύο ευκαιρίες στο 16' με τον Μπερνάρντ και τον Ιωαννίδη, αλλά και αυτές αποκρούστηκαν εύκολα από τον Πασχαλάκη.

Ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά στο 22' με τον Μασούρα και στο φινάλε του ημιχρόνου άνοιξε το σκορ μέσα από μια στατική φάση. Μετά από κόρνερ του Καρβάλιο, οι αμυνόμενοι του Παναθηναϊκού δεν κατάφεραν να διώξουν τη μπάλα, η οποία έφτασε στον Αλεξανδρόπουλο. Με άριστο κοντρόλ και τελείωμα, πέτυχε γκολ, δείχνοντας σεβασμό για το παρελθόν του στον Παναθηναϊκό, αποφεύγοντας τους πανηγυρισμούς.

1-1 στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ισοπαλία στη Λεωφόρο, η αναμέτρηση παραμένει ανοιχτή για τη ρεβάνς_2
1-1 ΣΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ, Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΒΑΝΣ

Στην επανάληψη του αγώνα, ο Παναθηναϊκός συνέχισε την πίεση χωρίς, ωστόσο, να βρίσκει τρόπους να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Στο 46', ο Φατίχ Τερίμ έκανε αλλαγή τακτικής σε 4-4-2 με την προσθήκη του Σπόραρ. Η ισοφάριση για το Τριφύλλι ήρθε στο 65' μετά από κόρνερ του Μαντσίνι, όπου ο Ιωαννίδης κατάφερε να ξεγελάσει την άμυνα του Ολυμπιακού και να ισοφαρίσει το σκορ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που αναζήτησε με περισσότερο πάθος τη νίκη μέχρι το τέλος του αγώνα. Στο 91', ο Ιωαννίδης έχασε μια μεγάλη ευκαιρία από πολύ κοντινή απόσταση. Στο 93', ο Πασχαλάκης αποκρούσει μια καθοριστική ευκαιρία από τον Βέρμπιτς, διατηρώντας το 1-1. Όλα τώρα θα κριθούν στον επαναληπτικό αγώνα στο Καραϊσκάκης.

VIDEO

GALLERY

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΚΥΠΕΛΟ
Τερίμ: «Με δύναμη και υπερηφάνεια»