ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ.

Ο Παναθηναϊκός αντλεί ψυχολογική δύναμη από τις συναντήσεις και συζητήσεις εντός των αποδυτηρίων, επικεντρώνοντας στο σχεδιασμό του για το κρίσιμο αποψινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο, στα πλαίσια των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.

Η ομάδα του Παναθηναϊκού, μετά τις πρόσφατες ήττες της από τον Ατρόμητο (1-2) στο πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου την περασμένη Τετάρτη (24/1) και από τον ΠΑΟΚ (2-1) την Κυριακή (28/1), που την υποχρέωσαν σε πτώση στην 3η θέση της βαθμολογίας της Stoiximan Super League, βιώνει μια εβδομάδα αναταράξεων. Παρά τα συμβάντα, οι "πράσινοι" πρέπει να επιδείξουν δυναμισμό στον αποψινό αγώνα στο Περιστέρι, επιδιώκοντας μια νίκη με διαφορά δύο τερμάτων, για να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στους τελικούς "4" του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, όπου ο ΠΑΟΚ τους περιμένει.

Το τελευταίο διήμερο αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα στην ψυχολογική αποφόρτιση της ομάδας, ιδιαίτερα μετά από δύο δύσκολες εμφανίσεις που έφεραν αρκετή κριτική και αμφισβήτηση.

Μετά την αναγκαία ημέρα ρεπό τη Δευτέρα (29/01), ο Παναθηναϊκός αφιέρωσε την Τρίτη (30/01) σε εντατικές συζητήσεις και δράσεις συσπείρωσης στις εγκαταστάσεις του στο Κορωπί. Στόχος ήταν η δημιουργία ενός ατμοσφαιρικού κλίματος που θα βοηθήσει την ομάδα να αντιδράσει αποτελεσματικά στον αποψινό κρίσιμο αγώνα ρεβάνς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Το παιχνίδι αυτό κρίνει τη συνέχεια της ομάδας στο Κύπελλο, το οποίο αποτελεί έναν από τους δύο μεγάλους φετινούς στόχους της.

Όλοι στην ομάδα αντιλαμβάνονται πλήρως τη σημασία αυτού του αγώνα και την ευθύνη που φέρουν για την ανατροπή της κατάστασης στον προημιτελικό με τον Ατρόμητο, προσδοκία που έχει και ο προπονητής Φατίχ Τερίμ. Εκείνος καλείται να εφαρμόσει μια πιο ορθολογική στρατηγική και να διαχειριστεί αποτελεσματικά το δυναμικό του.

Όσον αφορά τη σύνθεση της ομάδας για το αποψινό παιχνίδι, προβλέπονται αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, κάποιες λόγω τακτικής ανάγκης και άλλες από αναγκαιότητα. Η ενδεκάδα παραμένει ένας 'γρίφος', όχι μόνο επειδή ο Τερίμ συνηθίζει να προκαλεί εκπλήξεις, αλλά και διότι δεν δόθηκαν ενδείξεις από την προπόνηση της Τρίτης, αφού οι παίκτες έμειναν μόνο στο γυμναστήριο και δεν βγήκαν στο γήπεδο.

Απαιτείται αντίδραση από τον Παναθηναϊκό για την ανατροπή της πρόκρισης στο Περιστέρι._2
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ.

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης αντιμετωπίζει πρόβλημα θλάσης α’ βαθμού στον δικέφαλο, γεγονός που οδηγεί τον Γιάννη Κώτσιρα να καλύψει τη δεξιά πλευρά της άμυνας, με τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς να παραμένει στο αριστερό άκρο, αφού ο Χουάνκαρ βρίσκεται ακόμα σε φάση ανάρρωσης και επιδιώκει να προλάβει το επερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Στην κεντρική άμυνα, φαίνεται πως ο Φατίχ Τερίμ θα διατηρήσει το δίδυμο Γεντβάι-Ούγκο, ενώ έχει επίσης συμπεριλάβει στην αποστολή τον Μπαρτ Σένκεφελντ. Η θέση του τερματοφύλακα φαίνεται να ανήκει και πάλι στον Γιούρι Λοντίγκιν.

Στη μεσαία γραμμή, ο Γουίλιαν Αράο θα συνεχίσει να αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος, με τον Τόνι Βιλένα να είναι ο πιθανότερος συμπαίκτης του και τον Τάσο Μπακασέτα στη θέση του "10". Στη δεξιά πτέρυγα, ο επανερχόμενος Παλάσιος μετά από απουσία 40 ημερών προσφέρει μια επιπλέον επιλογή, με τον Ντάνιελ Μαντσίνι να παίρνει ανάσες στον πάγκο.

Ο Παλάσιος ίσως κερδίσει τη θέση στην ενδεκάδα, εναλλακτικά ο Δημήτρης Λημνιός θα ξεκινήσει βασικός για πρώτη φορά, μετά την εντυπωσιακή του εμφάνιση ως αλλαγή στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Η κορυφή της επίθεσης του Παναθηναϊκού θα ανατεθεί και πάλι στον Άλεξ Γερεμέγεφ, καθώς ο Φώτης Ιωαννίδης βρίσκεται εκτός λόγω της μερικής υποτροπής του, μετά από την προηγούμενη πρόωρη επιστροφή του στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Παρόλο που ο Σουηδός φορ ήταν αρκετά απομονωμένος και φαινόταν αδρανής κατά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, αναμένεται να δείξει μεγαλύτερη λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα στην αντίπαλη περιοχή στο αποψινό παιχνίδι, το οποίο έχει εντελώς διαφορετική δυναμική σε σχέση με το ματς της Τούμπας.

Οι Χουάνκαρ, Σπόραρ και Βέρμπιτς συνέχισαν τις ατομικές τους προπονήσεις την Τρίτη (30/01) και προσπαθούν να επανέλθουν στην ενεργό δράση, με τον Ισπανό αμυντικό να προβλέπεται ότι θα είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Επίσης, οι τραυματίες Ιωαννίδης, Βαγιαννίδης, Μάγκνουσον και Πάλμερ-Μπράουν παραμένουν εκτός δράσης.

Η 24μελής αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αποψινό δεύτερο προημιτελικό με τον Ατρόμητο (31/01, 19:00) αποτελείται από τους Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Ξενόπουλος, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ζέκα, Μπακασέτας, Μπερνάρ, Λημνιός, Τσέριν, Μαντσίνι, Ούγκο, Γεντβάι, Αϊτόρ, Μλαντένοβιτς, Φικάι, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα, Αράο, Κυριόπουλος και Ακαϊντίν.

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΚΥΠΕΛΟ
Τερίμ: «Με δύναμη και υπερηφάνεια»