ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 13 ΕΤΩΝ

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 13 ΕΤΩΝ

Ο Παναθηναϊκός έτοιμος για τον σπουδαιότερο αγώνα των τελευταίων 13 ετών: Το πλάνο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ

Η ζωή κάνει κύκλους και μετά από 27 χρόνια, ο Παναθηναϊκός έχει ξανά αντίπαλο της ΑΕΚ, σε ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της σεζόν, λίγο πριν το φινάλε της Stoiximan Super League. Οι δύο ομάδες διεκδικούν μαζί την κούπα του πρωταθλητή και αυτό το παιχνίδι θα είναι ένα από τα πιο σημαντικά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ένα αληθινό "decider".

Στις 10 Απριλίου του 1996, σημειώθηκε το γκολ του Χουάν Χοσέ Μπορέλι, μια κεφαλιά-ψαράκι που ήταν το πιο "γλυκό" γκολ για τους Παναθηναϊκούς των τελευταίων τριών δεκαετιών. Αυτό το γκολ έδωσε τη νίκη, έβαλε ξανά μπροστά στη βαθμολογία τον Παναθηναϊκό και τελικά κρίνει τον τίτλο.

Σήμερα ο Παναθηναϊκός αναζητά μία ακόμη μεγάλη στιγμή ενώπιον της ΑΕΚ, με στόχο να κερδίσει μια ακόμη νίκη που θα τον φέρει ακόμα πιο κοντά στην κορυφή και στον πρώτο τίτλο του πρωταθλητή μετά από 13 χρόνια, σε μια πορεία που περιλάμβανε πολλές δυσκολίες και απρόβλεπτα γεγονότα.

Μετά από μια δύσκολη περίοδο που τον έβαλε στα πρόθυρα της καταστροφής, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επανέλθει και να συνεχίσει τον αγώνα του για την κορυφή. Και απέναντι στην ΑΕΚ, σε ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια των τελευταίων ετών, οι φίλαθλοι του "τριφυλλιού" ελπίζουν να ζήσουν μια μαγική βραδιά, όπως στο παρελθόν...

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ολοκλήρωσε το πρωί του Σαββάτου (29/4) την προετοιμασία της ομάδας του Παναθηναϊκού χωρίς προβλήματα, εκτός από τους συνήθεις απουσιάζοντες Αϊτόρ, Γκάνεα και Τρουιγιέ. Το πλάνο μάχης είναι ήδη έτοιμο και περιλαμβάνει την επιστροφή στο βασικό σχήμα των Μπαρτ Σένκεφελντ, Δημήτρη Κουρμπέλη, Μπερνάρ Ντουάρτε, Παλάσιος και Άντραζ Σπόραρ. Αυτό είναι το σχήμα με το οποίο ο Παναθηναϊκός πήρε τις μεγαλύτερες νίκες των playoffs εναντίον του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, καθαρίζοντας την έδρα τους. Ελπίζουν ότι θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν την ανορθογραφία και τη γκέλα με τον Βόλο (0-0) στο τελευταίο παιχνίδι τους. Απόψε θα δούμε αν θα επιστρέψουν στον δρόμο της επιτυχίας εναντίον της ΑΕΚ.

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι θα είναι στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού ως αρχηγός της άμυνας, μαζί με τους Γιάννη Κώτσιρα, Χόρντουρ Μάγκνουσον και Χουάνκαρ. Στο κέντρο θα παίξουν Ρουμπέν Πέρεθ, Άνταμ Τσέριν και Δημήτρης Κουρμπέλης. Στην επίθεση θα βρεθεί ο Σεμπαστιάν Παλάσιος στη θέση του δεξιού εξτρέμ.

Ο Παναθηναϊκός έτοιμος για το σημαντικότερο παιχνίδι των τελευταίων 13 ετών_2
Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 13 ΕΤΩΝ

"Διάβασαν" την κάθε λεπτομέρεια:

Ο Γιοβάνοβιτς και η ομάδα του ανέλυσαν προσεκτικά την ΑΕΚ και ειδικά τις εμφανίσεις της στα παιχνίδια των playoffs στα γήπεδα της Τούμπας, του "Γ. Καραϊσκάκης" και του "OPAP Arena". Αναμένεται να πραγματοποιήσουν μια συνολική ανάλυση που θα παρουσιαστεί στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού λίγες ώρες πριν τον αγώνα.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού είναι ενήμερος ότι η ΑΕΚ θα επιχειρήσει να παίξει ψηλά από την αρχή του παιχνιδιού, γι 'αυτό έχει δώσει έμφαση στην καλή κυκλοφορία της μπάλας κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Στο πλάνο του περιλαμβάνεται επίσης να χρησιμοποιηθούν οι εσωτερικές κινήσεις του Μπερνάρ, για να διατηρηθεί η κατοχή της μπάλας από τον Παναθηναϊκό και να ελέγχεται ο Πινέδα και η κάθετη επίθεση της ΑΕΚ, φορτώνοντας τις αντίπαλες γραμμές με παίκτες.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει επιμείνει στο να διατηρηθεί σωστή απόσταση μεταξύ των παικτών του και να διατηρηθεί ισορροπία στις γραμμές της ομάδας του, καθώς και σε καλές καλύψεις κατά τη διάρκεια της μετάβασης από άμυνα σε επίθεση. Επίσης, έχει θέσει σαν στόχο να κερδίζει όλες τις δεύτερες μπάλες και να "χτυπάει" στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ με τον "Τούκου" Παλάσιος στην επίθεση.

Όλοι "μέσα" και συσπείρωση:

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού πήρε στην αποστολή τους 24 παίκτες που είχε στη διάθεσή του, για τον σημαντικό αγώνα με την ΑΕΚ. Στην αποστολή συναντάμε τους: Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Πούχατς, Ιωαννίδης, Κλεϊνχέισλερ, Σπόραρ, Μπερνάρ, Σάντσες, Τσέριν, Μαντσίνι, Τσόκαϊ, Κουρμπέλης, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Βέρμπιτς και Καμπετσής. Ο στόχος του Γιοβάνοβιτς είναι να δημιουργήσει μεγάλη συνοχή μεταξύ των παικτών του, για να πετύχουν την νίκη.

VIDEO

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ