ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

Ο ΑΤΑΜΑΝ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΣΕΦ.

BASKET LEAGUE 2023-2024 - 30/10/2023 20:15:00 Αναλυση Αγωνα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
1925
54 - 66
Τελικό Σκόρ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
1908
Ο ΑΤΑΜΑΝ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΣΕΦ.

Πέρα από την εξαιρετική εμφάνιση του Μήτογλου που βοήθησε τον Παναθηναϊκό να πάρει τη νίκη, ο Αταμάν συνεχίζει να ψάχνεται με το ρόστερ που διαθέτει. 

Το ματς που εστίασε στην επιστροφή του Σλούκα στο παλιό του στέκι - με πολλές παρόμοιες επιστροφές στο παρελθόν που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις - έληξε με τον Μήτογλου του Παναθηναϊκού να λάμπει χάρη στην εντυπωσιακή του απόδοση. Ο Ντίνος ξεπέρασε τα προβλήματα του παρελθόντος και έγινε πρωταγωνιστής.

Ο Μήτογλου ξεχώρισε τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα, απαντώντας στο κρίσιμο ερώτημα: Πώς ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει το δίδυμο Φαλ - Μιλουτίνοβ του Ολυμπιακού; Έδειξε την υπεροχή του στο ντέρμπι, ενισχύοντας και τον Λεσόρ και υποστηρίζοντας τους συμπαίκτες του. Η αναγνώριση της απόδοσής του είναι προφανής.

Είναι όμως αυτή η νίκη η τελευταία στο δρόμο των "πράσινων"; Η απάντηση είναι αρνητική. Ο ρυθμός διατηρείται τόσο στην Ευρωλίγκα όσο και στο εγχώριο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έχει πάρει προβάδισμα στην Ευρώπη, ενώ ο Παναθηναϊκός διεκδικεί το πλεονέκτημα έδρας στη φάση των πλέι οφ.

Και οι δύο ομάδες, ωστόσο, χρειάζονται προσθήκες. Ένα γεγονός που, αν το αντιμετωπίσουμε ρεαλιστικά, δεν είναι και το πιο τιμητικό για αυτούς. Δεν είναι δυνατόν για μια ομάδα να έχει επενδύσει τόσο στην αγορά και ο προπονητής να δηλώνει πως χρειάζονται ακόμα δυο παίκτες.

Δεν είναι δυνατόν να μην καταφέρνει κανείς να σκοράρει, ενώ παράλληλα να χαρίζεται τη φήμη του Γιώργου Μπαρτζώκα και τον θαυμασμό που τον ακολουθεί. Ναι, είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, αλλά δεν κάνει θαύματα. 

Ας είμαστε ξεκάθαροι, ο Παναθηναϊκός έχει το δυναμικό να γίνει καλύτερος ακόμη και με τους παίκτες που διαθέτει. Το κρίσιμο είναι αν το υφιστάμενο ρόστερ ανταποκρίνεται στις τακτικές του Αταμάν. Είναι σαφές πως η ομάδα ανέβηκε σε απόδοση με την είσοδο του Μήτογλου.

Ωστόσο, ο Αταμάν γνωρίζει ότι δεν μπορεί να βασίζεται πάντα στο αν ο Γκάι θα είναι αποτελεσματικός, αν ο Γκράντ θα είναι σταθερός, ή αν ο Σλούκας θα είναι στον καλύτερο του. Ο προπονητής έχει δώσει σταθερότητα στην ομάδα, τοποθετώντας τον Χουάντσο στη θέση "3", με την υποστήριξη των Μήτογλου και Λεσόρ. Κατάφερε να νικήσει τον Ολυμπιακό σε έναν τομέα που θεωρούσαν όλοι ως τον πιο δυνατό του.

Ο Ολυμπιακός, χάρη στο πλεονέκτημα της έδρας και την απόδοση του Γκος, βρισκόταν σε καλή θέση στο πρώτο ημίχρονο. Όμως, στο δεύτερο μέρος, η σταθερή άμυνα του Αταμάν και τα πολλά λάθη του Ολυμπιακού ήταν καθοριστικά.

Ο Αταμάν εργαζόταν εδώ και καιρό για να επικρατήσει του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ._2
Ο ΑΤΑΜΑΝ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΣΕΦ.

Είναι προφανές ότι ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει δυσκολίες στην επίτευξη πόντων στις κρίσιμες στιγμές. Αν και οι "ερυθρόλευκοι" θα επιστρέψουν δυνατά, εάν δεν προσθέσουν κάποιον αξιόλογο παίκτη, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τις ίδιες αναλύσεις. Οι απουσίες των Μακ Κίσικ και Σίκμα δεν είναι εγγύηση για σταθερό σκοράρισμα, καθώς δεν είναι αυτό το είδος των παικτών.

Φέτος, ο Αταμάν προπονεί τον Παναθηναϊκό, μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο σημαντικές μεταγραφές. Παρά τη συμμετοχή τους στον τελικό του super cup με τον Ολυμπιακό, η ομάδα δυσκολεύτηκε να βρει τον δρόμο προς το καλάθι. Στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας στο ΟΑΚΑ, η ιστορία επαναλήφθηκε.

Ωστόσο, αυτή τη φορά ο Αταμάν επικράτησε επισκεπτόμενος τον Ολυμπιακό. Παρόλο που πολλοί είχαν τις αμφιβολίες τους για τον Παναθηναϊκό μετά τα παιχνίδια με Μακάμπι και Μπασκόνια, ο Αταμάν, δις πρωταθλητής Ευρώπης με την Έφες, είχε τα δικά του σχέδια. Ενδιαφέρον παρουσίαζε και η χρήση του Σλούκα, που βρέθηκε σε μια δύσκολη θέση στο γήπεδο Ειρήνης και Φιλίας.

VIDEO

GALLERY

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ