ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ 2024 ΣΤΗΝ EUROLEAGUE ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΒΑΛΕΝΘΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ 2024 ΣΤΗΝ EUROLEAGUE ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Ο Παναθηναϊκός επιδιώκει την πρώτη του νίκη για το 2024 στην Euroleague, κοντράροντας την ομάδα της Βαλένθια.

Στο φινάλε της 'διαβολοβδομάδας' της 19ης αγωνιστικής της Euroleague, ο Παναθηναϊκός AKTOR αναζητά την πρώτη νίκη του για το 2024, αντιμετωπίζοντας την Βαλένθια.

Μετά από μια άδοξη έναρξη του νέου έτους και μια ήττα στο νήμα από την Μπασκόνια, οι παίκτες της ελληνικής ομάδας επιδιώκουν μια ισχυρή επαναφορά την Παρασκευή (5/1, 21:30) απέναντι στην ισπανική ομάδα. Η Βαλένθια, με ρεκόρ 10-8, βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας, ισοβαθμούντας με τον Παναθηναϊκό.

Η συμμετοχή του Κώστα Σλούκα, η οποία παραμένει αβέβαιη λόγω τραυματισμού, κρίνεται απίθανη, αφήνοντας τον ελληνικό σύλλογο να αναζητά λύσεις χωρίς τον πολύτιμο γκαρντ τους.

Ο Εργκίν Αταμάν δήλωσε για το ματς ότι: «Απέναντι στην Μπασκόνια κάναμε ένα τέλειο ματς για τρεις περιόδους. Και μετά κάναμε κάποιες επιλογές στην επίθεση, χωρίς να γυρίσουμε την μπάλα. Δώσαμε πολλά τρίποντα στο transition της Μπασκόνια. Κάποια απ' αυτά ήταν σουτ... θαύματα. Ο Μονέκε είναι καλός παίκτης, αλλά δεν τον έχω δει να βάζει πολλές φορές αυτά τα σουτ. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε 40 λεπτά. Κάποιες φορές, σε περιόδους, παίζουμε εξαιρετικό μπάσκετ. Επίσης, χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ, ειδικά ο Γκριγκόνις, σε σουτ που συνήθως βάζει, είχε 0/5 σουτ. Θα είναι σημαντική η προσωπική απόδοση και τα σουτ. Αν κινείς την μπάλα σωστά, τότε βρίσκεις το σωστό σουτ».

Ενώ ο Λεσόρ υποστήριξε ότι: «Ξέρουμε τα συστήματά τους. Είναι μία ομάδα που παίζει πολύ καλή άμυνα, μία από τις καλύτερες στην Euroleague στο αμυντικό κομμάτι. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην επίθεση, να σιγουρευτούμε ότι θα πάρουμε σωστές επιλογές, να περάσει από όλους η μπάλα και όλα θα πάνε καλά».

Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής της Βαλένθια, Μπουρού, δήλωσε: «Ο Παναθηναϊκός παίζει εξαιρετικά και διαθέτει ταλέντο σε όλες τις θέσεις, σκοράρει πολύ κι είναι χτισμένος για να φτάσει ψηλά». Στον αγώνα του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είχε επικρατήσει με 90-73».

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

EUROLEAGUE
Η τελική «μάχη» για το τρόπαιο της Euroleague!