ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΕΥΡΩΠΗ, ΑΝΤΙΚΡΙΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

EUROLEAGUE 2023-2024 - 29/02/2024 21:45:00 Αναλυση Αγωνα

REAL MADRID BC
1931
86 - 97
Τελικό Σκόρ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
1908
ΕΥΡΩΠΗ, ΑΝΤΙΚΡΙΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

Μόνο ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πετύχει κάτι τέτοιο! Ο εξάστερος "έσκασε" την Ρεάλ Μαδρίτης εντός έδρας (86-97) παρουσιάζοντας ένα αστρονομικό παιχνίδι και δήλωσε κατηγορηματικά σε ολόκληρη την Ευρώπη ότι η περίοδος αδράνειας έχει ολοκληρωθεί. Ειδική ανταπόκριση από τη Μαδρίτη.

Απίστευτος Παναθηναϊκός στη Μαδρίτη! Ο Παναθηναϊκός Aktor αποτέλεσε την πρώτη ομάδα που επικράτησε επί της Ρεάλ στον εντός έδρας αγώνα της για την τρέχουσα Euroleague, αποδεικνύοντας πως δύναται να ξεπεράσει κάθε αντίπαλο, ανεξαρτήτως τόπου, στην πρωτοκλασάτη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Το "τριφύλλι" πήγε στο "WiZink Center" έχοντας πραγματοποιήσει μόνο μία προπόνηση μετά τις διεθνείς υποχρεώσεις και στερούμενο των υπηρεσιών των Κώστα Αντετοκούνμπο και Λούκα Βιλντόζα, αλλά κατάφερε να εκπέμψει πάθος και ένα καλοσχεδιασμένο τακτικό πλάνο, εξασφαλίζοντας μια νίκη που ίσως καθορίσει την πορεία της στη σεζόν.

Με το εντυπωσιακό τους επίτευγμα, οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν κατέλαβαν τη θέση 17-10 στη βαθμολογία, κάνοντας ένα μεγάλο βήμα για την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας. Ταυτόχρονα, έβαλαν τέλος στην αρνητική τους παράδοση στην Μαδρίτη, όπου δεν είχαν καταφέρει να φύγουν με νίκη από το 2013. Από την άλλη, η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να μειώθηκε στο 22-5, αλλά διατήρησε την κορυφαία θέση στην κατάταξη.

Για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος, οι παίκτες του Αταμάν έπρεπε να επιβάλλουν ρυθμό, να είναι αμυντικά συνεπείς σε φάσεις και να αναδείξουν πολλούς πρωταγωνιστές στο σκοράρισμα. Κατάφεραν έτσι να δημιουργήσουν τις συνθήκες για μια εκρηκτική πανηγύριση από περισσότερους από 500 οπαδούς τους στις εξέδρες της Ρεάλ.

Σημαντικοί πυλώνες για τον Παναθηναϊκό ήταν οι Λεσόρ, με την επιβλητική του παρουσία και δύο εντυπωσιακά καρφώματα, ο Σλούκας, που με την είσοδό του μετέβαλλε τη δυναμική του παιχνιδιού, και ο Ναν, που διακρίθηκε για την αποτελεσματικότητά του χωρίς να χρειαστεί υπερβολικές προσπάθειες.

Ο Ματίας Λεσόρ ήταν ο λαμπερός αστέρας της βραδιάς για τον Παναθηναϊκό, σημειώνοντας 26 πόντους με εντυπωσιακό 12/18 δίποντα και συγκεντρώνοντας 7 ριμπάουντ, φτάνοντας τους 33 βαθμούς αξιολόγησης. Ο Κέντρικ Ναν ακολούθησε με 17 πόντους, χάρη σε 3/6 εύστοχα τρίποντα και μοίρασε 7 ασίστ, ενώ ο Κώστας Σλούκας πρόσθεσε 16 πόντους με 3/5 τρίποντα και 6 ασίστ. Ο Μάριους Γκριγκόνις συνέβαλε επίσης με 11 πόντους, καθιστώντας τον κρίσιμο στην επίθεση της ομάδας.

Εκ μέρους της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Γκέρσον Γιαμπουσέλε ξεχώρισε με 18 πόντους, ο Ντζάναν Μούσα πρόσθεσε 16 πόντους και ο Φαμπιάν Κοζέρ συνέβαλε με 13 πόντους, έχοντας επιτυχία 3/5 στα τρίποντα. Ο Μάριο Χεζόνια είχε επίσης σημαντική παρουσία με 12 πόντους, συμβάλλοντας στην προσπάθεια της ομάδας του.

Ευρώπη, αντίκρισε την επιστροφή του βασιλιά Παναθηναϊκού_2
ΕΥΡΩΠΗ, ΑΝΤΙΚΡΙΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

Η πεντάδα των Σλούκα, Ναν, Παπαπέτρου, Ερνανγκόμεθ, και Λεσόρ συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχία του Παναθηναϊκού Aktor απέναντι στη δεύτερη μονάδα της ισπανικής ομάδας, επιτυγχάνοντας ένα επιμέρους 7-0 σκορ (24-25 στο 12'), προκαλώντας τον Τσους Ματέο να ζητήσει τάιμ άουτ. Η ασφυκτική άμυνα και η ενέργεια των παικτών του Αταμάν οδήγησαν σε τέσσερα διαδοχικά καρφώματα από τον ενθουσιώδη Λεσόρ (13π. με 6/6 2π.) και σε μία εντυπωσιακή επίδοση 18-2 στη δεύτερη περίοδο (28-36 στο 15' με 4 ασίστ του Ναν). Ο Ματέο, βρέθηκε υποχρεωμένος να πάρει δεύτερο τάιμ άουτ και να επιστρέψει στους βασικούς του, παρακολουθώντας τον Παναθηναϊκό να ανατρέπει το παιχνίδι. Λίγο πριν το ημίχρονο, ο Μήτογλου ανέλαβε τη θέση του "5" δίνοντας ανάσες στον Λεσόρ, ενώ η Ρεάλ συνέχισε να εμφανίζεται μπερδεμένη (30-39 το σκορ με 3π. του Ναν). Η τακτική του Αταμάν με τρεις φόργουορντ απέδωσε, με τον Ερνανγκόμεθ να είναι καθοριστικός (6π., 2ρ.) και να συμβάλει στο να φτάσει η διαφορά σε διψήφιο αριθμό (32-43 στο 18'). Το ημίχρονο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 9 πόντους (36-45 στο 20'), επισφραγίζοντας μία εξαιρετική εμφάνιση των Σλούκα (8π., 3ρ., 3ασ., 1κλ.) και Ναν (7π., 4ασ., 1κλ.).

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός επέλεξε να αγωνιστεί με την πεντάδα που του χάρισε την επικράτηση στη δεύτερη περίοδο (Σλούκας, Ναν, Παπαπέτρου, Ερνανγκόμεθ, Λεσόρ), ωστόσο οι Μαδριλένοι μείωσαν τη διαφορά (48-50 στο 24'), με τον Γιαμπουσέλε να τους φέρνει σε θέση προβάδισματος, ενώ ο Αταμάν καλούσε τάιμ άουτ για να οργανώσει εκ νέου την ομάδα του και να εντάξει τους Γκραντ και Γκριγκόνις (52-50 στο 25'). Μια ατυχής στιγμή επακολούθησε με αυτογκόλ του Χουάντσο, παρ' όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός παρέμεινε εστιασμένος και δεν επηρεάστηκε. Το δίδυμο Ναν και Λεσόρ πραγματοποίησε άριστη εμφάνιση, με τον Γάλλο να κερδίζει και το τρίτο φάουλ του Ταβάρες στο 27', διατηρώντας τον Παναθηναϊκό στην πρωτοπορία (56-60). Εντυπωσιακή ήταν η συνεργασία τους για ένα αλεϊ ουπ που έφερε το σκορ σε 56-62 στο 28', προκαλώντας τον Ματέο να ανακατέψει ξανά την τράπουλα της ομάδας του. Ο Γκριγκόνις αστόχησε σε ένα κρίσιμο τρίποντο, ενώ ο Γιαμπουσέλε μείωσε σε 59-62. Η τρίτη περίοδος, που ήταν σαν πρόγευση πλέι οφ, ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 61-67, αφού ο Ναν πέτυχε εντυπωσιακό buzzer beater τρίποντο απέναντι στον Πουαρίε.

Οι αστοχίες του Λεσόρ έδωσαν την ευκαιρία στη Ρεάλ να αντεπιτεθεί, με τον Ντζάναν Μούσα να σκοράρει 5 πόντους και να πυροδοτεί την έξαψη των οπαδών στο "WiZink Center" (68-69 στο 33'). Ο Ντίνος Μήτογλου απάντησε καίρια για τον Παναθηναϊκό (4π., 1κοψ.), αλλά ο Μούσα βρήκε ρυθμό και έφτασε τους 9 πόντους (72-73 στο 35'). Το ματς εξελισσόταν σε έναν δυνατό ανταγωνισμό. Με λιγότερο από 5 λεπτά να απομένουν, ο Καμπάτσο επέστρεψε δυναμικά στο παιχνίδι (74-75), αλλά ο Σλούκας κυριάρχησε στην αναμέτρηση, πετυχαίνοντας ένα τρίποντο και 2/2 βολές, επεκτείνοντας τη διαφορά σε +6 (74-80). Ο Αταμάν έκανε στρατηγικές αλλαγές, δίνοντας ξεκούραση στους πρωταγωνιστές του. Στο τελευταίο τρίλεπτο, και οι δύο ομάδες βρίσκονταν σε κατάσταση bonus, με τον Ματέο να επαναφέρει τον Ταβάρες. Ο Γκριγκόνις κέρδισε το επιθετικό φάουλ του Μούσα και ο Σλούκας με ένα εκπληκτικό τρίποντο αύξησε τη διαφορά σε +9 (74-83). Ο Ναν αποβλήθηκε με 5 φάουλ, αλλά ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμά του, κλειδώνοντας μια σπουδαία νίκη στην Ισπανία (86-97).

VIDEO

GALLERY

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

EUROLEAGUE
Η τελική «μάχη» για το τρόπαιο της Euroleague!