ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΣΤΗ ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΜΠΟΛΟΝΙΑ ΤΟΥ 12-3 ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΣΤΗ ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΜΠΟΛΟΝΙΑ ΤΟΥ 12-3 ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ!

Ο Παναθηναϊκός Aktor αντιμετωπίζει τον απόλυτο αγώνα της δεκαετίας στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια (29/3), η οποία έχει εντυπωσιακό φετινό ρεκόρ 12-3 στην Euroleague, επιβεβαιώνοντας την ακλόνητη ισχύ της εντός των τειχών της.

Με τέσσερις νίκες στα τελευταία τους πέντε ματς, οι «πράσινοι» βρίσκονται σε θέση ισχύος, καθώς διαμορφώνουν την τύχη τους στην Euroleague. Το σύνολο του Εργκίν Αταμάν, που έχει ανέβει σε ρεκόρ 20-11, κατέχει το προνόμιο των ισοβαθμιών με Μονακό και Μπαρτσελόνα, γνωρίζοντας ότι με τρεις ακόμα νίκες θα φτάσει στη 2η θέση της κανονικής περιόδου.
Αυτό σημαίνει ότι, εάν ο Παναθηναϊκός τερματίσει 2ος, θα έχει εξασφαλίσει ένα ιδανικό δρόμο για την επιστροφή στα Final Four της Euroleague, με το πλεονέκτημα έδρας στο πλευρό του, αντιμετωπίζοντας τον νικητή της αναμέτρησης των θέσεων Νο. 7 - Νο. 8 του Play-in, δηλαδή έναν από τους Μακάμπι Τελ Αβίβ, Βίρτους Μπολόνια ή Μπασκόνια. Ωστόσο, για να κατακτήσει τη 2η θέση, ο Παναθηναϊκός Aktor πρέπει πρώτα να κερδίσει τα επόμενα τρία παιχνίδια του, με το επόμενο αγώνα ενάντια στη Βίρτους Μπολόνια να αποτελεί κομβική στιγμή.
Η Βίρτους Μπολόνια, παρά τις τέσσερις συνεχόμενες ήττες και την πτώση από τις πρώτες θέσεις, παραμένει ένας δυνατός αντίπαλος, ιδιαίτερα επικίνδυνος στην έδρα της, όπως φανερώνει η εντυπωσιακή επίδοση εντός έδρας στη φετινή Euroleague.

Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι αποτελεί μία από τις πέντε πιο δυνατές ομάδες στην έδρα τους στο φετινό πρωτάθλημα, εκμεταλλευόμενη το γεγονός αυτό στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Οι φίλαθλοι της Βίρτους Μπολόνια δημιουργούν μια έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα στο "Virtus Segafredo Arena", η οποία διαφέρει σημαντικά από τις εξέδρες που κανείς μπορεί να συναντήσει στους αγώνες της Αρμάνι Μιλάνο.

Ποιες ομάδες, ωστόσο, έχουν καταφέρει να επικρατήσουν στο δύσκολο έδαφος της Μπολόνια μέχρι τώρα;

1η αγωνιστική (5/10): Βίρτους Μπολόνια - Ζαλγκίρις 79-82
26η αγωνιστική (9/2): Βίρτους Μπολόνια - Μονακό 78-81
29η αγωνιστική (19/3): Βίρτους Μπολόνια - Ρεάλ Μαδρίτης 74-89

Ο αγώνας της δεκαετίας στη φλεγόμενη Μπολόνια του 12-3 εντός έδρας!_2
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΣΤΗ ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΜΠΟΛΟΝΙΑ ΤΟΥ 12-3 ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ!

Αντιστρέφοντας την προοπτική, η Βίρτους Μπολόνια κατάφερε να επικρατήσει στο δικό της έδαφος κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν επί ομάδων όπως η Αναντολού Εφές (93-81), η Αρμάνι Μιλάνο (86-79), η Φενέρμπαχτσε (87-79), η Μπαρτσελόνα (80-75), η Μακάμπι Τελ Αβίβ (100-90), ο Ολυμπιακός (69-67) και η Παρτιζάν (88-84) μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Ιταλία, ο Ντάνιελ Χάκετ (8,4 πόντοι, 3,3 ριμπάουντ, 3,8 ασίστ, 1 κλέψιμο, 11,5 βαθμοί στο σύστημα αξιολόγησης ανά παιχνίδι) αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο και το επιτελείο του Μπάνκι αναμένει τις ιατρικές εκτιμήσεις για να καθορίσει τη σοβαρότητα του τραυματισμού. Επιπλέον, ο Αϊζάια Κορντινιέ (9,1 πόντοι, 3,9 ριμπάουντ, 2,6 ασίστ, 1 κλέψιμο, 11,1 βαθμοί κατά μέσο όρο) έχει τραυματιστεί στον αστράγαλο, με την ομάδα να καταβάλλει προσπάθεια για την έγκαιρη επάνοδό του στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό Aktor. Ωστόσο, η συμμετοχή του παραμένει αβέβαιη.
Ανεξαρτήτως της παρουσίας των Χάκετ και Κορντινιέ, η ιταλική ομάδα είναι βέβαιη ότι θα έχει την υποστήριξη των φιλάθλων της, κάτι που έχει αποδειχθεί με έντονο τρόπο στις τελευταίες της αναμετρήσεις. Ακολουθεί μια ενδεικτική λίστα.

Η προσέλευση του κοινού μέσα στο 2024 στα παιχνίδια στη "Virtus Segafredo Arena", ένα γήπεδο χωρητικότητας 9.980 θεατών:

vs Μπάγερν Μονάχου: 9.630
vs Βιλερμπάν: 7.573
vs Παρτιζάν: 9.544
vs Μονακό: 9.385
vs Βαλένθια: 9.522
vs Ρεάλ Μαδρίτης: 9.517

Περισσότερα από 1.150 αιτήματα έχουν καταφθάσει στα γραφεία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Aktor από φιλάθλους που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση στην Μπολόνια. Παρόλα αυτά, αναμένεται ότι η οικοδέσποινα ομάδα θα παραχωρήσει μόνο 320-370 εισιτήρια στους οπαδούς της επισκεπτόμενης ομάδας, με σκοπό να ελέγξει την παρουσία των «πράσινων» στις κερκίδες, ενόψει της κρισιμότητας του παιχνιδιού.
Η Βίρτους Μπολόνια αγωνίζεται για τους δικούς της στόχους και κατέχει σημαντικά πλεονεκτήματα στο παιχνίδι της 31ης αγωνιστικής, με ένα εντυπωσιακό ρεκόρ εντός έδρας 12-3 και μια σειρά από σχεδόν εξαντλημένα εισιτήρια που επιβεβαιώνουν την ένταση της υποστήριξής της. Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός Aktor αντιμετωπίζει έναν από τους πλέον κρίσιμους αγώνες της δεκαετίας, αναζητώντας μια νίκη που θα του διευκολύνει την πορεία προς τον τελικό στόχο της χρονιάς: την επιστροφή στο Final Four.

VIDEO

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

EUROLEAGUE
Η τελική «μάχη» για το τρόπαιο της Euroleague!