ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

Ο ΑΤΑΜΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ "TRUST THE PROCESS" ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

EUROLEAGUE 2023-2024 - 17/11/2023 21:15:00 Αναλυση Αγωνα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
1908
90 - 76
Τελικό Σκόρ
ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ
1927
Ο ΑΤΑΜΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ "TRUST THE PROCESS" ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε τρία συνεχόμενα τρίποντα σε μία βραδιά όπου οι κοντοί παίκτες μικρού την πρώτη παράσταση και οι ψηλοί έκλεισαν το σόου. Ένας πρωταγωνιστικός ρόλος για τον Κέντρικ Ναν, μια αισθητή διαφορά σε σχέση με τον πρώτο μήνα της EuroLeague και δύο παίκτες που έκαναν τη διαφορά χωρίς να τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας.

Το ματς με τη Βίρτους Μπολόνια δεν μας έκανε σοφότερους σχετικά με τον Ντίνο Μήτογλου. Αυτή τη στιγμή, ο 27χρονος φόργουορντ ξεχωρίζει ως ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια στη θέση "4" στην EuroLeague, ανταγωνιζόμενος εκπληκτικούς παίκτες όπως ο Άλεκ Πίτερς, ο Τσίμα Μονέκε, ο Τόρνικε Σενγκέλια και άλλους. Η ποικιλία στο παιχνίδι του, οι διάφοροι τρόποι με τους οποίους εκτελεί και η συνεργασία του με τους ψηλούς συμπαίκτες του είναι στοιχεία που αναδεικνύονται εμφανώς στο παρκέ. Πλέον, όλοι αναγνωρίζουν ότι ο Ντίνος Μήτογλου είναι ο πυλώνας του Παναθηναϊκού σε αυτή τη φάση της σεζόν, ειδικά μετά από τις τρεις διαδοχικές νίκες. Βέβαια, δεν είναι μόνος σε αυτό -και δεν θα μπορούσε να είναι. Ο Εργκίν Αταμάν καθορίζει με σαφήνεια τους ρόλους μεταξύ περιφέρειας και ρακέτας, με κάποιους παίκτες να αξιοποιούν τις ευκαιρίες τους και άλλους να αναμένουν τη σειρά τους. Εξάλλου, αντιμετωπίζουμε έναν τόσο μακρύ μαραθώνιο, όπου όλοι οι παίκτες είναι αναγκαίοι. Ακόμη και εκείνοι που δεν εμφανίστηκαν στο παιχνίδι με τη Βίρτους Μπολόνια, παρά μόνο για την προθέρμανση, όπως ο Κάιλ Γκάι.
Η Αρχή Ενός Καινούργιου Κεφαλαίου 
Η εμφάνιση του Κέντρικ Ναν ως βασικός στην πεντάδα του Παναθηναϊκού από την αρχή του αγώνα έδωσε τον τόνο για μία πιο δραστήρια παρουσία του. Και όντως, από τα πρώτα λεπτά του αγώνα άρχισε το εντυπωσιακό trash talk με τον Ντάνιελ Χάκετ, προλογίζοντας μια ενεργητική αγωνιστική συμπεριφορά.

Τον παρακολουθήσαμε να επιτίθεται δυναμικά προς το αντίπαλο καλάθι, να κινείται περισσότερο με ατομικές ενέργειες και να προσπαθεί να δημιουργήσει ευκαιρίες για τον εαυτό του. Αν και δεν κατάφερε να το κάνει συνεπώς, αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Το σημαντικό ήταν να αρχίσει να αισθάνεται πιο άνετος και σίγουρος μέσα στο παρκέ.

Η μείωση του ρόλου του Ναν στο δεύτερο μισό του αγώνα ήταν προφανής και αποτέλεσε στρατηγική επιλογή: ο Εργκίν Αταμάν περιόρισε το rotation, επιλέγοντας παίκτες με τους οποίους είναι πιο εξοικειωμένος και τον ξέρουν καλύτερα. Έτσι, άφησε προσωρινά στην άκρη το δικό του "trust the process" για τον Κέντρικ Ναν, προκειμένου να μην θυσιάσει μια νίκη και να μην επηρεάσει την ψυχολογία της ομάδας στο δρόμο προς την τρίτη συνεχόμενη επικράτηση στην EuroLeague.

VIDEO

GALLERY

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

EUROLEAGUE
Η τελική «μάχη» για το τρόπαιο της Euroleague!