ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

Ο ΕΡΓΚΙΝ ΑΤΑΜΑΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΣΕ ΝΕΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΙΔΙΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΕΣ!

EUROLEAGUE 2023-2024 - 05/04/2024 21:30:00 Αναλυση Αγωνα

ΜΠΑΓΕΡΝ
1946
75 - 82
Τελικό Σκόρ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
1908
Ο ΕΡΓΚΙΝ ΑΤΑΜΑΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΣΕ ΝΕΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΙΔΙΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΕΣ!

Ο Εργκίν Αταμάν ξαναέγραψε ιστορία, φέρνοντας μια εντυπωσιακή ανατροπή στην κατάταξη, ανεβάζοντας τον Παναθηναϊκό Aktor σε υψηλότερα επίπεδα με τρόπο που θυμίζει την επιτυχημένη πορεία του με την Αναντολού Εφές.

Το καλοκαίρι του 2018, ο Εργκίν Αταμάν ανέλαβε πλήρως τον σχεδιασμό της Αναντολού Εφές, εκτελώντας με επιτυχία τις μεταγραφές που επιθυμούσε και δημιουργώντας μια ομάδα που θα έφερε τον όρο «δυναστεία» στα χείλη όλων. Την επόμενη χρονιά, το σύνολό του κατέγραψε εντυπωσιακό ρεκόρ 20-10 και έφτασε μέχρι το Final Four στη Βιτόρια, όπου και έχασε στον τελικό από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για να ακολουθήσουν δύο συνεχόμενες κατακτήσεις του τίτλου στη Euroleague.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός τη σεζόν πριν την άφιξη του Αταμάν βρισκόταν στη 17η θέση με ρεκόρ 9-23. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επένδυσε σημαντικά στο όραμα του Αταμάν, παρέχοντάς του πλήρη ελευθερία να διαμορφώσει μια ομάδα ικανή να επιστρέψει στην ευρωπαϊκή ελίτ.

Ο Αταμάν από την πρώτη στιγμή έδειξε πεποίθηση στους φίλους της ομάδας για την πορεία προς το Βερολίνο, παρά τις αρχικές αμφιβολίες. Πολλοί αναρωτήθηκαν πώς μια ομάδα που βρισκόταν στην 17η θέση θα μπορούσε να φτάσει στο Final Four, πώς θα αποκτούσε χημεία και αυτοματισμούς και πόσο γρήγορα θα έρχονταν οι σημαντικές νίκες.
Το καλοκαίρι του 2018, ο Εργκίν Αταμάν ανέλαβε μεγάλες ευθύνες στην Αναντολού Εφές, προχωρώντας σε σημαντικές μεταγραφές και δημιουργώντας μια ομάδα που θα καταφέρει να κυριαρχήσει στη Euroleague, κατακτώντας δύο φορές τον τίτλο. Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός βρισκόταν σε δυσμενή θέση πριν την άφιξη του Αταμάν, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να επενδύει έντονα στην ομάδα για να την επαναφέρει στην ευρωπαϊκή ελίτ.

Από την πρώτη στιγμή, ο Αταμάν έδειξε αυτοπεποίθηση στην πορεία προς την επιτυχία, παρά τις αρχικές αμφιβολίες για το πώς μια ομάδα στην 17η θέση θα μπορούσε να φτάσει στο Final Four. Οι επιτυχίες της ομάδας αυτή τη σεζόν, με ρεκόρ 22-11 και την εδραίωση στη δεύτερη θέση, καθώς και οι νίκες επί του Ολυμπιακού, αποτελούν μια σαφή επιβεβαίωση της στρατηγικής του Αταμάν.

Η επιτυχία του Παναθηναϊκού Aktor δεν είναι μόνο έργο του Αταμάν αλλά και της ολοκληρωμένης στήριξης της διοίκησης και της αρμονικής ομάδας που δημιούργησε. Αν και η αποστολή του στην Ευρώπη δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, οι επιδόσεις της ομάδας δείχνουν έναν δρόμο γεμάτο ελπίδα και δυνατότητες. Και όσο ο Αταμάν βρίσκεται στο τιμόνι, φαίνεται ότι το ταξίδι θα είναι γεμάτο ενδιαφέροντα αποτελέσματα και μεγάλες στιγμές για τον Παναθηναϊκό.

VIDEO

GALLERY

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

EUROLEAGUE
Η τελική «μάχη» για το τρόπαιο της Euroleague!