ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, Η ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ

ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, Η ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ

Ο Παναθηναϊκός επιτυγχάνει διπλό στόχο: Συμφωνία με την Τράμπζονσπορ και εξασφάλιση της πολυαναμενόμενης υπογραφής του Τάσου Μπακασέτα. Ο αρχηγός της εθνικής Ελλάδος προετοιμάζεται να ταξιδέψει προς την Ελλάδα και να φορέσει την πράσινη φανέλα.

Η μεταγραφή του Τάσου Μπακασέτα από την Τραμπζονσπόρ στον Παναθηναϊκό αποτελεί ένα τεράστιο συμβόλαιο που εκπέμπει δυνατά μηνύματα από όλες τις πλευρές. Η συμφωνία, η οποία έχει ήδη επικυρωθεί με τις υπογραφές και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας με την άφιξη του καπτεν της εθνικής στην Αθήνα για εξετάσεις και επίσημες ανακοινώσεις, ανοίγει μια νέα εντυπωσιακή σελίδα στην καριέρα του.

Πέρα από τα αθλητικά προσόντα, τη φυσική ποιότητα και την προσωπικότητα του Μπακασέτα, αυτή η κίνηση αποτελεί μια ισχυρή, ίσως και την ισχυρότερη, δήλωση του Παναθηναϊκού προς τους ανταγωνιστές του. Δείχνει την αποφασιστικότητα του κλαμπ να ανταγωνιστεί και να νικήσει σε όλα τα επίπεδα, κάτι που είναι πρωτοφανές τα τελευταία χρόνια.

Καμία μεταγραφή δεν είναι από μόνη της αρκετή για να κατακτηθεί το πρωτάθλημα, αλλά οι συνοδευτικές προθέσεις και μηνύματα μιας τέτοιας κίνησης είναι σημαντικά. Ο Παναθηναϊκός, διατηρώντας σιγή ιχθύος για τρεις εβδομάδες από την αρχική διαρροή της είδησης από την Τουρκία μετά την πρόσληψη του Φατίχ Τερίμ, κινήθηκε αθόρυβα και στρατηγικά για να κλείσει τη συμφωνία στο σωστό χρόνο.

Ο Παναθηναϊκός διαχειριζόταν την περίπτωση Μπακασέτα με τον δικό του τρόπο, διατηρώντας διακριτικότητα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας επί μέρες. Ο Τερίμ είχε ζητήσει από την αρχή, αν ήταν εφικτό, την απόκτηση του Μπακασέτα, κρίνοντας ότι ταιριάζει άψογα στη φιλοσοφία και στο αγωνιστικό στυλ του.

Ο αρχηγός της εθνικής αναζητούσε την καλύτερη επιλογή, λαμβάνοντας προσεγγίσεις από Μπεσίκτας και Γαλατασαράι και περιμένοντας πρόταση από μεγάλο ιταλικό σύλλογο (Φιορεντίνα). Ωστόσο, με το πέρασμα των ημερών δεν βρήκε το ιδανικό πακέτο που έψαχνε.

Η Μπεσίκτας υποχώρησε, με τη δικαιολογία ότι ο Σάντος δεν τον ήθελε, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα οικονομικά της δεν επέτρεπαν μια τέτοια μεταγραφή, ενώ ο δίαυλος επικοινωνίας με τον Παναθηναϊκό παρέμενε ανοικτός.

Εν τω μεταξύ, ο Μπακασέτας, αντίθετα με όσα ακούγονταν ότι θα επέστρεφε στην Ελλάδα μόνο για την ΑΕΚ, ήταν θετικός για τον Παναθηναϊκό, όπου θα συναντήσει τον φιλικό του Φώτη Ιωαννίδη. Η φιλία τους έπαιξε ρόλο στην απόφαση αυτή. Κάθε παράγοντας είναι σημαντικός σε μια τέτοια απόφαση.

Αποκαλύφθηκε το ποσό της τεράστιας συμφωνίας, η ισχυρότερη κίνηση του Παναθηναϊκού ενάντια στον ανταγωνισμό_2
ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, Η ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ

Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να προχωρήσει με την κίνησή του τη συγκεκριμένη στιγμή, βλέποντας τις συνθήκες πιο ευνοϊκές για να καταλήξει σε συμφωνία τόσο με την Τραμπζονσπόρ όσο και με τον παίκτη.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι εκπρόσωποί του (μεταξύ των οποίων φέρεται να είναι ο Γιάννης Παπαδημητρίου) ταξίδεψαν στην Τραπεζούντα (όπως είχαν πράξει και για τον Ακαϊντίν πηγαίνοντας στην Κωνσταντινούπολη), αναλύοντας τις λεπτομέρειες του σχεδίου στον Μπακασέτα, ο οποίος αρχικά υπέγραψε για συνεργασία από το καλοκαίρι και στη συνέχεια η προσοχή στράφηκε στην Τράμπζον.

Η πρωταθλήτρια Τουρκίας για το 2022, αντιλαμβανόμενη ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος να επηρεάσει την κατάσταση και με τον παίκτη ήδη συμφωνημένο για το καλοκαίρι, συμφώνησε σε συμβόλαιο περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ με τον Παναθηναϊκό, ώστε να επιτρέψει την άμεση ολοκλήρωση της μεταγραφής. Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης (16/1).

Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να κινηθεί στον μεταγραφικό χώρο αυτή την περίοδο, κρίνοντας ότι οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές για μια συμφωνία με την Τραμπζονσπόρ και τον παίκτη. Ένας βασικός όρος ήταν ο Μπακασέτας να αγωνιστεί πρώτα στον αγώνα με τη Γαλατασαράι την Κυριακή (21/1), ώστε να τον αποχαιρετίσει ο κόσμος δεόντως, λόγω του ρόλου του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 38 χρόνια, και στη συνέχεια να φύγει για την Αθήνα.

Μπαίνει αμέσως στον πυρήνα της δράσης, καθώς ο Φατίχ Τερίμ τον περιμένει για το σημαντικό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (28/1).

Όσο για τις οικονομικές λεπτομέρειες της μεταγραφής; Ο Μπακασέτας υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2.5 ετών με ετήσιες καθαρές αποδοχές πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ περιλαμβάνονται επιπλέον πλούσια μπόνους για τίτλους και παρουσία σε ευρωπαϊκούς ομίλους.

Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε τις φήμες για την πρόθεσή του να κάνει τον Μπακασέτα τον πιο ακριβοπληρωμένο Έλληνα παίκτη στη Super League, με το συνολικό κόστος της μεταγραφής να ξεπερνά τα 5,5 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνοντας φόρους, προμήθειες και μπόνους.

Με αυτή την κίνηση, ο Παναθηναϊκός ενισχύει ακόμη περισσότερο το ελληνικό στοιχείο της ομάδας, φέρνοντας όχι έναν απλό Έλληνα παίκτη, αλλά τον αρχηγό της εθνικής Ελλάδας, στην καλύτερη ηλικία και φάση της καριέρας του, στα 30 του χρόνια.

Επίσης, απαντά με έναν ιδιαίτερο και δικό του τρόπο στα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων σχετικά με τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι, κάνοντας μία μεταγραφή που στέλνει πολλαπλά μηνύματα.

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
Η πρώτη δήλωση του Μλαντένοβιτς