ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

Ο ΑΚΑΙΝΤΙΝ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΚΤΟΡ ΟΥΓΚΟ

Ο Ακαϊντίν Εντάσσεται για να Ενισχύσει την Σκληρότητα της Άμυνας και Τι Αλλάζει για τον Βίκτορ Ούγκο

Ο προπονητής Φατίχ Τερίμ επέλεξε τον Σαμέτ Ακαϊντίν για την ενίσχυση της άμυνας του Παναθηναϊκού, επιδιώκοντας να προσθέσει συγκεκριμένα στοιχεία στην αμυντική γραμμή της ομάδας. Οι λόγοι αυτής της επιλογής και τα κίνητρα του 29χρονου Τούρκου στόπερ αναλύονται περαιτέρω. Επιπλέον, το άρθρο αναφέρεται στα τρέχοντα δεδομένα σχετικά με την περίπτωση του Βίκτορ Ούγκο στην ομάδα.

Ο Σαμέτ Ακαϊντίν, που έφτασε στην Αθήνα το μεσημέρι του Σαββάτου (13/1) για να ενταχθεί στον Παναθηναϊκό, αναμένεται να γίνει ο πρώτος Τούρκος ποδοσφαιριστής της ομάδας. Παρότι δεν είναι ένας παίκτης του βεληνεκούς του Πικέ ή του Σέρχιο Ράμος, ξεχωρίζει για τις ικανότητές του και δεν θεωρείται συνηθισμένη περίπτωση, όπως ο Ενακαρίρε ή ο Κρίστοφερ Σαμπά στο τέλος της καριέρας τους.

Ο Φατίχ Τερίμ επέλεξε τον Σαμέτ Ακαϊντίν για να ενισχύσει την άμυνα του Παναθηναϊκού, καθώς έψαχνε μια λύση που θα προσέδιδε σκληρότητα και ένταση στην αμυντική γραμμή, η οποία δείχνει αδυναμίες σε σημαντικά παιχνίδια. Ο Ακαϊντίν, που έχει αναπτυχθεί από χαμηλά επίπεδα σε κορυφαίο αθλητή με τη Φενερμπαχτσέ και την εθνική Τουρκίας, έρχεται στην ομάδα για ένα εξάμηνο, με προοπτική αγοράς του το καλοκαίρι. Στόχος του είναι να ενισχύσει την αμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού με τη δύναμη, την ένταση και τη σκληρότητα που τον χαρακτηρίζουν, αναλαμβάνοντας αποστολές man-to-man κατά του αντίπαλου επιθετικού.

Ο Σαμέτ Ακαϊντίν δεν έρχεται για να αντικαταστήσει τον τραυματία Χόρντουρ Μάγκνουσον ή τον Βίτορ Ούγκο που φαίνεται πως βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό, αλλά περισσότερο τον Ζβόνιμιρ Σάρλια, ως προς τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και το στυλ παιχνιδιού. Ο Παναθηναϊκός αναζητούσε έναν παίκτη με τέτοια προφίλ αφού ο Πάλμερ-Μπράουν δεν κατάφερε να προσφέρει την αναμενόμενη βοήθεια λόγω τραυματισμού.

Ο Ακαϊντίν έρχεται στην Ελλάδα με μεγάλα κίνητρα, έχοντας στόχο να κερδίσει μια θέση στην εθνική Τουρκίας για το Euro 2024 και επιδιώκοντας να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του στον Παναθηναϊκό, όπου αναμένεται να έχει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Η επιλογή του από τον Φατίχ Τερίμ, έναν προπονητή με τέτοιο βεληνεκές, αποτελεί μεγάλη τιμή και επιπλέον κίνητρο για τον Ακαϊντίν.

Η απόδοση του Ακαϊντίν στο γήπεδο θα είναι το κριτήριο για την επιτυχία της μεταγραφής του, καθώς ο Τούρκος στόπερ εντάσσεται άμεσα στο rotation του Παναθηναϊκού. Έρχεται στην ομάδα με την αποστολή να αναβαθμίσει την αμυντική γραμμή και να προσφέρει την απαραίτητη σκληρότητα και δύναμη, κάτι που ο Παναθηναϊκός χρειάζεται σε αυτή τη φάση της σεζόν.

VIDEO

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
Η πρώτη δήλωση του Μλαντένοβιτς