ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

Αποκαλύπτονται οι λεπτομέρειες πίσω από τη συμφωνία του Νεμάνια Μαξίμοβιτς με τον Παναθηναϊκό δύο μήνες πριν, καθώς και τις καίριες κινήσεις της ομάδας που οδήγησαν στην επιτυχή συναλλαγή των 6 εκατομμυρίων ευρώ. Ενώ η Σεβίλλη φαινόταν να κερδίζει την προτίμηση για την απόκτηση του παίκτη, οι πράσινοι κατάφεραν να την υπερτερήσουν.

Οι ιστορίες μεταγραφών πάντα ασκούν μια ιδιαίτερη γοητεία, ειδικά όταν στην εξέλιξή τους αποκαλύπτονται στοιχεία και (σημαντικές) πτυχές που παρέμεναν έως τώρα στο σκοτάδι, σε στιγμές που η συγκεκριμένη διαπραγμάτευση ήταν σε κρίσιμο στάδιο.

Μια τέτοια γεμάτη ενδιαφέρον περίπτωση ήταν και η συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Νεμάνια Μαξίμοβιτς, η οποία σφραγίστηκε περίπου δύο μήνες πριν. Πριν καταλήξει στις τελικές υπογραφές, η διαδικασία διανθίστηκε με πολλά ενδιαφέροντα στάδια και την εμπλοκή διαφόρων ομάδων από κορυφαία πρωταθλήματα.

Η σημαντική αυτή μεταγραφή του Παναθηναϊκού με τον διεθνή Σέρβο παίκτη -η οποία μπορεί να μην έχει λάβει ακόμα την εκτίμηση που της αξίζει, λόγω άλλων σημαντικών μεταγραφικών κινήσεων την ίδια περίοδο και της συνέχειας των παιχνιδιών για το "τριφύλλι"- βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο μετά την επιβεβαίωση από τον πρόεδρο της Χετάφε, Άνχελ Λόπεθ, ότι ο 29χρονος θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό από το καλοκαίρι.

Σε μια πρόσφατη δήλωση τόσο από τον προπονητή της μαδριλένικης ομάδας, Χοσέ Μπορδαλάς, όσο και στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με τη Ζιρόνα, έρχεται η επιβεβαίωση ενός μεταγραφικού σεναρίου που παρέμενε στο απυρόβλητο για δύο μήνες από τη Χετάφε. Το ερώτημα που ανακύπτει είναι γιατί αυτή η "παραδοχή" αποκαλύφθηκε μετά από τόσο καιρό σιωπής; Όπως αναφέρουν πληροφορίες Ισπανών δημοσιογράφων, ο Μαξίμοβιτς είχε συμφωνήσει με τη διοίκηση της ισπανικής ομάδας να γίνει γνωστή η αποχώρησή του από το σύλλογο, μόλις εξασφαλιστεί η παραμονή της στην κατηγορία.

Ο Μαξίμοβιτς, έχοντας στενούς δεσμούς με τη Χετάφε (7ος στις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του συλλόγου με 213 επίσημα παιχνίδια από το 2018) και μεγάλη επιρροή στα αποδυτήρια, ήθελε να αποφευχθεί οποιαδήποτε διασπορά της προσοχής της ομάδας λόγω της μεταγραφής του. Έτσι, μετά την ασφαλή παραμονή της ομάδας στη La Liga, επιβεβαιώθηκε η μετακίνηση του Μαξίμοβιτς στον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε συμφωνήσει με τον παίκτη από τις 21 Ιανουαρίου.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε αρκετές προκλήσεις πριν εξασφαλίσει την υπογραφή του Νεμάνια Μαξίμοβιτς, καθώς ο 29χρονος μέσος βρισκόταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος από αρκετούς συλλόγους. Εκτός από τον ανταγωνισμό από ομάδες της Ιταλίας και μιας άλλης ελληνικής ομάδας, η Σεβίλλη και η Χετάφε ήθελαν επίσης τον παίκτη, με την τελευταία να επιθυμεί την παραμονή του στο δυναμικό της.

Ο τρόπος με τον οποίο ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε της Σεβίλλης στην απόκτηση του Μαξίμοβιτς τον Ιανουάριο_2
Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

Η Σεβίλλη αποτελούσε ένα μεγάλο εμπόδιο λόγω του έντονου ενδιαφέροντος και της προεργασίας που είχε κάνει για την απόκτηση του παίκτη, καθώς είχε επικοινωνία με τον ίδιο τον Μαξίμοβιτς. Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός είχε στοχεύσει τον Μαξίμοβιτς από το περασμένο καλοκαίρι, μαζί με τον Γουίλιαν Αράο, ως κύριους στόχους για τη μεσαία γραμμή. Παρά τη δημιουργία ενός δυνατού καναλιού επικοινωνίας με τον παίκτη, η Χετάφε άλλαξε συνεχώς τις απαιτήσεις της, καθιστώντας αδύνατη την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός διατήρησε την επαφή με τους ανθρώπους του παίκτη, εκδηλώνοντας την προθυμία να περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να κάνει την κίνηση, παραμένοντας στο παιχνίδι μέχρι τέλους.

Η οικονομική κατάσταση της Χετάφε της επέτρεψε να προσφέρει στον Νεμάνια Μαξίμοβιτς έναν μισθό μεταξύ 800.000 και 900.000 ευρώ, ποσό συγκρίσιμο με το ήδη υπάρχον συμβόλαιό του, ενώ η Σεβίλλη ξεκίνησε τις δικές της διαπραγματεύσεις προσφέροντας από 1,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, δείχνοντας σημάδια προβαδίσματος για την απόκτησή του.

Ωστόσο, στις 18 Ιανουαρίου, λίγες μέρες πριν το παιχνίδι της Χετάφε με την Οσασούνα, όπου ο Μαξίμοβιτς ξεχώρισε σκοράροντας, ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε μια κρίσιμη κίνηση. Προσέφερε στον παίκτη ένα πλούσιο τριετές συμβόλαιο με αποδοχές 2 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο και την προοπτική επέκτασης για άλλον έναν χρόνο, ενώ παράλληλα ένας εκπρόσωπος της ομάδας ταξίδεψε στην Ισπανία για απευθείας συνάντηση με τον παίκτη.

Αυτές οι ενέργειες, μαζί με την ενεργοποίηση των διεθνών Σέρβων παικτών του Παναθηναϊκού που είχαν προσωπικές σχέσεις με τον Μαξίμοβιτς, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην τελική απόφαση του παίκτη να υπογράψει το συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Έτσι, η ομάδα εξασφάλισε την υπογραφή του Μαξίμοβιτς από τον Ιανουάριο, πριν καν ξεκινήσει η διεκδίκηση του Euro 2024, προσθέτοντας στις τάξεις της ακόμα έναν παίκτη μεσαίας γραμμής.

VIDEO

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
Η πρώτη δήλωση του Μλαντένοβιτς