ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ!

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναλύει την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη του Παναθηναϊκού για νίκη στην Λεωφόρο έπειτα από δύο έτη και την ανυπομονησία των φιλάθλων του να ξαναδούν την ομάδα τους να επιστρέφει από ένα σημαντικό διπλό στο Φάληρο.

Πέρασαν τρεις ολόκληρες εβδομάδες, μια απουσία από το πρωτάθλημα και τον Παναθηναϊκό που μας έκανε να νιώσουμε στέρηση. Τώρα, αισθανόμαστε ανακούφιση μέχρι το τέλος Μαΐου, όπου κορυφώνετε το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Αν και ξεκινήσαμε ιδανικά τα play off, η μακρά διακοπή μας έκανε σχεδόν να ξεχάσουμε το εντυπωσιακό διπλό στο Φάληρο. Το παιχνίδι εκείνο έγινε στις 10 Μαρτίου και τώρα, στις 31 Μαρτίου, έρχεται η συνάντηση με τον ΠΑΟΚ. Η αναμονή ήταν μακρά και μένει να δούμε πώς θα επηρεάσει τις ομάδες. Ο Παναθηναϊκός επωφελήθηκε από τη διακοπή για να επανέλθει ο Γεντβάι από τραυματισμό, αλλά η διακοπή ήρθε σε μια περίοδο που η ομάδα βρισκόταν σε πολύ καλή φόρμα και ψυχολογία.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση της ΑΕΚ και έναν βαθμό πίσω από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, με τους «πράσινους» να αντιμετωπίζουν και τις δύο ομάδες στην Λεωφόρο μέσα σε τρεις ημέρες. Ξεκινώντας από την τέταρτη θέση, η ομάδα είχε την ευκαιρία από την πρώτη αγωνιστική να κάνει τη διαφορά με διπλό στο Φάληρο και να ξεπεράσει τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία. Τώρα, με δύο νίκες στην Λεωφόρο, έχει την ευκαιρία να καταλάβει την πρώτη θέση. Παρόλο που το εγχείρημα είναι δύσκολο, δεδομένου του στενού χρονικού πλαισίου, η πρόκληση είναι τεράστια και βρίσκεται εντελώς στα χέρια της ομάδας.
Η προσοχή είναι στραμμένη σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, με την πρώτη προτεραιότητα να είναι η αλλαγή της δυναμικής στην Λεωφόρο, ένα γήπεδο όπου ο Παναθηναϊκός δεν έχει καταφέρει να κερδίσει άλλο ντέρμπι με τους δύο μεγάλους αντιπάλους του για πάνω από ενάμιση χρόνο. Αυτή η κατάσταση δεν άλλαξε ούτε στα περσινά play off ούτε στη φετινή κανονική περίοδο και απαιτείται μια θετική ανατροπή για να επιτύχει ο Παναθηναϊκός αυτό που δεν έκανε πέρυσι και να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Χωρίς νίκες σε ντέρμπι στην Λεωφόρο, η προσπάθεια για κατάκτηση του πρωταθλήματος γίνεται ακόμα πιο δύσκολη.

Σημαντική δοκιμασία και κυνήγι για την νίκη στη Λεωφόρο απέναντι στον ΠΑΟΚ!_2
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ!

Ο Παναθηναϊκός έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες κόντρα στον ΠΑΟΚ στα τελευταία πέντε παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί στην Λεωφόρο, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος και του κυπέλλου, καταγράφοντας δύο ήττες και τρεις ισοπαλίες. Παρόλα αυτά, μία από αυτές τις ήττες δεν επηρέασε την πορεία της ομάδας, καθώς κατάφερε να προκριθεί μέσω πέναλτι στον τελικό του φετινού κυπέλλου. Ωστόσο, ήρθε η ώρα αυτή η σειρά αποτελεσμάτων να λάβει τέλος, με την ομάδα να πρέπει να επικρατήσει επί του ΠΑΟΚ και να κάνει ένα βήμα παραπάνω προς την κατάκτηση της κορυφής.

Ο προπονητής Τερίμ έχει καταγράψει δύο ήττες και μία νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ, με την τελευταία να του εξασφαλίζει την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου. Τώρα είναι η στιγμή να πετύχει την πρώτη του νίκη επί του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, μετά από δύο χρόνια στην Λεωφόρο. Σε αυτά τα ντέρμπι, το σημαντικό δεν είναι πώς έπαιξες, αλλά το αποτέλεσμα. Το μόνο που μετράει είναι να κερδίσεις, χωρίς εξαιρέσεις. Μετά τις απώλειες βαθμών με Κηφισιά και Λαμία στην Λεωφόρο, καθώς και την ισοπαλία με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται να επικρατήσει σε ντέρμπι για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, με την πρώτη ευκαιρία να είναι η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος παρά την καλή πορεία του στην Ευρώπη, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με την δέουσα αποφασιστικότητα, προκειμένου να μην έχει καμία ελπίδα νίκης.

Η ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού, η Λεωφόρος, προετοιμάζεται να ζωντανέψει για άλλη μια φορά με την παρουσία των φιλάθλων, που θα στηρίξουν την ομάδα για μια ακόμα σημαντική νίκη στη φάση των play off. Ένα σημαντικό σημείο προσοχής για όσους βρεθούν στο γήπεδο είναι η ανάγκη διατήρησης της τάξης και της ειρήνης, καθώς οποιοδήποτε επεισόδιο μπορεί να οδηγήσει στη διεξαγωγή του επόμενου παιχνιδιού με την ΑΕΚ χωρίς την παρουσία του κοινού, γεγονός που θα είχε δυσμενείς συνέπειες. Η στήριξη της ομάδας να γίνει με την δύναμη της φωνής, συνεισφέροντας στην προσπάθεια για άλλη μία επιτυχία.

VIDEO

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ