ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

Ο ΚΡΙΣΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

Ο ΚΡΙΣΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

Ο Παναθηναϊκός καλείται να επανέλθει από τις αγωνιστικές δυσκολίες των τελευταίων 2,5 ετών, με τη σημερινή αναμέτρηση κόντρα στον Βόλο στο Πανθεσσαλικό, αναζητώντας την ηρεμία του.

Στα τελευταία δυόμισι χρόνια, ο Παναθηναϊκός έχει βιώσει διάφορες δύσκολες περιόδους υπό την ηγεσία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, καθεμιά με διαφορετικές προκλήσεις και στόχους. Παρά τις εναλλασσόμενες συνθήκες, όμως, η ομάδα πάντα κατάφερνε να βρίσκει λύσεις και να αντιδρά στις δυσκολίες.

Είτε ως ένας μποξέρ που φαίνεται να έχει περιέλθει σε δυσχερή θέση, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και επανήλθε στον αγωνιστικό χώρο. Στην πρώτη του σεζόν, παρά τις 10 ήττες μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς με τους συνεργάτες του βρήκαν τις απαραίτητες απαντήσεις.

Την περασμένη χρονιά, ακόμη και όταν έχασε το προβάδισμα από τις ομάδες-ανταγωνιστές του και αντιμετώπισε μια δύσκολη περίοδο τον Γενάρη του 2023, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανακάμψει, διεκδικώντας τον τίτλο μέχρι τέλους, αγωνιζόμενος μέσα σε μια ατμόσφαιρα αντιξοοτήτων και προκλήσεων, ακόμα και απέναντι στις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν λόγω του Covid.

Η σημερινή αγωνιστική κρίση του Παναθηναϊκού φαντάζει ως η πιο έντονη των τελευταίων τριών ετών, με συνεχόμενα πλήγματα, με αποκορύφωμα τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό και τη σωρεία ατομικών λαθών και τραυματισμών που πλήττουν την ομάδα. Αυτή η συγκυρία δημιουργεί σύγχυση στους παίκτες και δυσχεραίνει την προσπάθεια για επαναφορά.

Ωστόσο, η σημερινή αναμέτρηση με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό για την 15η αγωνιστική της Stoiximan Super League αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για αντίδραση και απάντηση από πλευράς του Παναθηναϊκού, σε ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της χρονιάς και του συνόλου του προγράμματος της ομάδας.

Η ομάδα έφτασε στον Βόλο φέροντας τα τραύματα της τόσο σε πνευματικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο. Μέσα στο τελευταίο τριήμερο, έγινε σημαντική προσπάθεια για την αναθεώρηση της ψυχολογίας της ομάδας με εσωτερικές συζητήσεις, ατομικές συναντήσεις με τους παίκτες και ξεχωριστές οδηγίες, με στόχο την αλλαγή της γενικής διάθεσης και την ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης. Αυτό έχει ως σκοπό να επαναφέρει το ποδοσφαιρικό εγωισμό των παικτών και του ποδοσφαιρικού τμήματος στο προσκήνιο, μέσα από μια στιβαρή και αποφασιστική εμφάνιση στο σημερινό παιχνίδι.

Ο κρίσιμος χρόνος για την αντίδραση και την απάντηση του Παναθηναϊκού_2
Ο ΚΡΙΣΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει πολλές απουσίες, αλλά είναι κρίσιμο για όσους αγωνιστούν να δώσουν έναν αγώνα απαντήσεων, επιδιώκοντας τη νίκη στο τελευταίο παιχνίδι του 2023. Το επόμενο διάστημα, η ομάδα θα πρέπει να επαναφορτίσει ενόψει των μεγάλων αναμετρήσεων του Ιανουαρίου, με τρία clasico αγώνες κόντρα στον Ολυμπιακό σε Κύπελλο Ελλάδας Betsson και πρωτάθλημα, καθώς και δύο εκτός έδρας αγώνες σε OPAP Arena και Τούμπα.

Για τον σημερινό αγώνα (20/12), εκτός λόγω τραυματισμών βρίσκονται οι Γιώργος Βαγιαννίδης (κάκωση στον τετρακέφαλο), Χουάνκαρ (κάκωση στο γόνατο), Φίλιπ Τζούριτσιτς (οίδημα στην γάμπα), Άνταμ Τσέριν (ενοχλήσεις στη γάμπα), αλλά και οι μόνιμοι απόντες Χόρντουρ Μάγκνουσον και Έρικ Πάλμερ-Μπράουν.

Από την άλλη πλευρά, επιστρέφουν οι Φίλιπ Μλαντένοβιτς (μετά την εκτέλεση ποινής) και Μπένιαμιν Βέρμπιτς (ξεπέρασε την ίωση), καθώς και ο Αϊτόρ, ο οποίος είναι ξανά διαθέσιμος μετά από προβλήματα στον δικέφαλο μηριαίο μυ.

Στην αρχική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού για τον αγώνα με τον Βόλο θα πραγματοποιηθούν μερικές αλλαγές. Ο Γιούρι Λοντίγκιν θα αντικαταστήσει τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι στην εστία, παρέχοντας στον τελευταίο την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να "καθαρίσει" το μυαλό του. Στο κέντρο της άμυνας ο Γουίλιαν Αράο θα αντικαταστήσει τον Τιν Γεντβάι, παίζοντας δίπλα στον Μπαρτ Σένκεφελντ, ενώ οι Γιάννης Κώτσιρας και Φίλιπ Μλαντένοβιτς θα καταλάβουν τις θέσεις στα άκρα της άμυνας.

Στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Ρουμπέν Πέρεθ και Τόνι Βιλένα, με τον Μπερνάρ Ντουάρτε να παίζει πιο μπροστά σε δημιουργικό ρόλο. Στις πτέρυγες της επίθεσης θα ξεκινήσουν οι Σεμπαστιάν Παλάσιος και Ντάνιελ Μαντσίνι, υποστηρίζοντας τον κεντρικό επιθετικό, Φώτη Ιωαννίδη.

Η 20μελής αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αποψινό αγώνα στο "Πανθεσσαλικό" περιλαμβάνει τους παίκτες Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ζέκα, Ιωαννίδης, Κλεϊνχέισλερ, Σπόραρ, Μπερνάρ, Μαντσίνι, Τσόκαϊ, Γεντβάι, Αϊτόρ, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Παλάσιος, Βιλένα και Αράο.

Ο ΚΡΙΣΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

SUPERLEAGUE
Παρακμή και αδιέξοδη κατρακύλα!