ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΖΟΡΤΖ ΜΠΑΛΝΤΟΚ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ

SUPERLEAGUE 2024-2025 - 20/10/2024 18:00:00 Αναλυση Αγωνα

ΟΦΗ
1925
0 - 1
Τελικο Σκορ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
1908
Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΖΟΡΤΖ ΜΠΑΛΝΤΟΚ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ

Η σημασία της σπουδαίας νίκης του Παναθηναϊκού στο Ηράκλειο, η αφιέρωση στον αδικοχαμένο φίλο και συμπαίκτη Τζορτζ Μπάλντοκ και η πρώτη μεγάλη επιστροφή των "πράσινων".

Εμείς, που παρακολουθούμε απ' έξω, μπορεί να θεωρούμε ότι το να επιστρέψει μια ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και να παίξει ποδόσφαιρο μετά από μια δεκαήμερη δοκιμασία πόνου και θρήνου για τον ξαφνικό χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ, είναι κάτι εύκολο. Αλλά δεν είναι... Συγγνώμη, μα δεν είναι καθόλου έτσι. Αυτό που έκαναν οι παίκτες και το προπονητικό τιμ του Παναθηναϊκού το βράδυ της Κυριακής (20/10) στο Ηράκλειο, ξεπερνάει τα όρια του ποδοσφαίρου.

Ήταν μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής από όλους. Ένα μικρό βάλσαμο μέσα στον αβάσταχτο πόνο και τη θλίψη που βίωσε όλη η ομάδα. Ήταν το πρώτο "αντίο" στον φίλο, συμπαίκτη και αδερφό τους, με μια σπουδαία νίκη αφιερωμένη στη μνήμη του.

Αναλύσεις και ποδοσφαιρικές προσεγγίσεις ίσως να μην χρειάζονται. Το ήθελαν αυτό το παιχνίδι με όλη τους την ψυχή και τη δύναμή τους, και δεν υπήρχε περίπτωση να το χάσουν. Όποια "εμπόδια" κι αν υπήρχαν.

Στον αγώνα, ο Παναθηναϊκός ήταν καλός, ακόμα και πολύ καλός σε μεγάλα διαστήματα. Με συγκεκριμένο πλάνο και τακτική, παρά τις απουσίες – με τον Ιωαννίδη εκτός και τον Σπόραρ να τίθεται εκτός λίγο πριν τη σέντρα, αφήνοντας μοναδικό διαθέσιμο επιθετικό τον Γερεμέγεφ. Στη μεσαία γραμμή, οι Αράο και Τσέριν έκαναν σπουδαία δουλειά, ενώ όλοι οι παίκτες πάλεψαν για κάθε μπάλα.

Ο Τετέ, δε, έδειξε για άλλη μια φορά την κλάση του. Είναι παίκτης κορυφαίας ποιότητας για το ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν ήταν μόνο το υπέροχο γκολ του, που άφησε άφωνη την άμυνα του ΟΦΗ με την άψογη ντρίμπλα και εκτέλεσή του, αλλά και όλα όσα έκανε στον αγωνιστικό χώρο. Κάθε κοντρόλ, κάθε άγγιγμα, κάθε αλλαγή παιχνιδιού μετράει. Ο Τετέ είναι παίκτης που πληρώνεις εισιτήριο για να δεις, με ουσία και αποτελεσματικότητα σε κάθε του κίνηση.

Ακόμα και στο αμυντικό κομμάτι, δεν άφησε τον Κώτσιρα ακάλυπτο ούτε μια φορά, τρέχοντας πίσω και διεκδικώντας κάθε μπάλα. Σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, ένας παίκτης με την ποιότητα και την προσωπικότητά του κάνει τη διαφορά.

VIDEO

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

SUPERLEAGUE
Παρακμή και αδιέξοδη κατρακύλα!