ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Ο Παναθηναϊκός επιδιώκει να εκμεταλλευτεί το 3-1 της πρώτης αναμέτρησης με την Ντνίπρο, προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Οι στρατηγικές του Γιοβάνοβιτς.

Εάν κάποιος είχε ερωτήσει οποιοδήποτε μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Παναθηναϊκού την περασμένη εβδομάδα για τη σημερινή (1/8, 20:30, COSMOTESPORTS 1HD, LIVE στο SPORT24) αναμέτρηση επανάληψης με τη Ντνίπρο στη Λεωφόρο, η απάντηση θα ήταν πέντε λέξεων: "Ξεκινάμε από το μηδέν - μηδέν". Δεν πρόκειται για κούφια λόγια, αλλά για τη νοοτροπία και το πνεύμα που έχει εμφυτεύσει στην ομάδα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ως προς τον τρόπο με τον οποίο το "τριφύλλι" πρέπει να αντιμετωπίσει τον αγώνα αυτή την βραδιά, παρά το πειστικό 3-1 των "πράσινων" πριν από επτά ημέρες στο Κόζιτσε. Στον κατάμεστο "Απόστολος Νικολαΐδης" (προεκτείνοντας το σερί των 11 sold-outs της περασμένης σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη), ο Παναθηναϊκός επιθυμεί να κλειδώσει απόψε την ευρωπαϊκή επιστροφή του σε φάση ομίλων για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια, αποκτώντας την πρώτη του πρόκριση σε Ευρωπαϊκά Κύπελλα μετά από έξι χρόνια και τις δύο νίκες επί της Γκαμπάλα στα προκριματικά του Europa League της σεζόν 2017/18. Εφόσον οι "πράσινοι" προκριθούν, θα δηλώσουν επίσημα τη συμμετοχή τους τουλάχιστον στους ομίλους του Europa League, ανεξαρτήτως του τι θα ακολουθήσει, και θα αντιμετωπίσουν τις επόμενες δύο εβδομάδες με ηρεμία και αυξημένη ψυχολογία για να ξεπεράσουν τη Μαρσέιγ. Όμως, οι Γάλλοι θα πρέπει να... περιμένουν, καθώς η προτεραιότητα είναι η σημερινή (1/8) αναμέτρηση επανάληψης με τους αμείλικτους Ουκρανούς, οι οποίοι θα εμφανιστούν στο γήπεδο -επίσης χωρίς τίποτε να χάσουν- για να παίξουν το δικό τους... παιχνίδι. Αυτό απαιτεί διπλάσια συγκέντρωση, ώστε η "δουλειά" να ολοκληρωθεί με τον κατάλληλο τρόπο για τον Παναθηναϊκό.

Να καθιερώσει την επανεμφάνισή του στην Ευρώπη με απόλυτη σοβαρότητα και συγκέντρωση_2
ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Αλλαγή μόνο με Γεντβάι αντί για Μπαρτ 
Στην ενδεκάδα δεν αναμένεται να γίνουν μεγάλες αλλαγές σε σύγκριση με τον αγώνα της προηγούμενης εβδομάδας στο Κόζιτσε, εκτός από την αναμενόμενη αντικατάσταση του τραυματία Μπαρτ Σένκεφελντ (με θλάση στον δεξιό δικέφαλο μηριαίο μυ) από τον Τιν Γεντβάι. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα χρησιμοποιήσει το ίδιο σύνολο, αλλά θα απαιτήσει ακόμη καλύτερη παρουσία (όπως επίσης τόνισε και στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας, 31/7) και προσέγγιση όπως αν επρόκειτο για αγώνα με άμεση αποκλειστικότητα. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι, ενώ οι Γιάννης Κώτσιρας και Χουάνκαρ (ο οποίος ήταν ο κορυφαίος των «πράσινων» στο Κόζιτσε) θα είναι στα άκρα της άμυνας και ο Χόρντουρ Μάγκνουσον θα είναι δίπλα στον Γεντβάι. Στη μεσαία γραμμή, ο Ρουμπέν Πέρεθ θα έχει τον γνωστό ρόλο του "6", με τον Τόνι Βιλένα δίπλα του σαν "8" και τον Φίλιπ Τζούριτσιτς στη θέση του επιθετικού μέσου. Στην επιθετική γραμμή, ο Σεμπαστιάν Παλάσιος θα είναι στο δεξί "φτερό", ο Μπερνάρ Ντουάρτε θα παραμείνει βασικός στα αριστερά (με τον Βέρμπιτς να έχει επίσης πιθανότητες για αυτήν τη θέση), ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Αντράζ Σπόραρ.

Την αποστολή του Παναθηναϊκού συγκροτούν οι: Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Σιδεράς, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Ρούμπεν, Ζέκα, Κλεϊνχέισλερ, Μπερνάρ, Μαντσίνι, Τσόκαϊ, Τζούρισιτς, Παλάσιος, Βιλένα, Βέρμπιτς, Ιωαννίδης, Σπόραρ.

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

CHAMPIONS LEAGUE
Ευρώπη, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει και πάλι ...