ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΑ PLAYOFFS ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE, ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΜΠΡΙΝΙΟΛΙ ΩΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

CHAMPIONS LEAGUE 2023-2024 - 15/08/2023 22:00:00 Αναλυση Αγωνα

ΜΑΡΣΕΪΓ
1899
3 - 5
Τελικο Σκορ (Πεναλτι)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
1908
Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΑ PLAYOFFS ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE, ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΜΠΡΙΝΙΟΛΙ ΩΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε μια τεράστια πρόκριση επί της Μαρσέιγ μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι, με τους Ιωαννίδη και Μπρινιόλι να πρωταγωνιστούν. Εξασφάλισε έτσι την πρόκρισή του στα playoffs του Champions League, όπου θα αναμετρηθεί με την Μπράγκα, επιδιώκοντας την είσοδο στη φάση των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αδιανόητο, αξεπέραστο, ιστορικό. Ο Παναθηναϊκός απέκλεισε τη Μαρσέιγ στη διαδικασία των πέναλτι με σκορ 5-3 (μετά από 2-1 κανονική διάρκεια) και εξασφάλισε μια θέση στα playoffs του Champions League. Στον επόμενο γύρο, θα αντιμετωπίσει την Μπράγκα, με τον στόχο να προκριθεί στη φάση των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Το τριφύλλι βίωσε για πρώτη φορά στην ιστορία του την αγωνία των πέναλτι σε ευρωπαϊκό επίπεδο και κατάφερε να αποκλείσει τη Μαρσέιγ, παρά το γεγονός ότι η γαλλική ομάδα ήταν το φαβορί για την πρόκριση πριν από τα δύο παιχνίδια. Για να επιτευχθεί αυτό, απαιτήθηκε ένας εξαιρετικός Μπρινιόλι, τόσο κατά τη διάρκεια του κανονικού χρόνου με τις πολλαπλές επεμβάσεις του, όσο και στη διαδικασία των πέναλτι, όπου ο Ιταλός απέκρουσε την πρώτη εκτέλεση του Γκεντουζί και ο εξαιρετικός Ιωαννίδης. Ο Έλληνας επιθετικός ανέλαβε το ρόλο του σωτήρα του Παναθηναϊκού, ευστοχώντας σε ένα πέναλτι στο 90+9', το οποίο είχε δοθεί μετά το χέρι του Γκεντουζί στην περιοχή, στη συνέχεια του αγώνα.

Η διαδικασία των πέναλτι:

  • 0-1 Εύστοχος ο Ιωαννίδης
  • 0-1 Γκεντουζί, απέκρουσε ο Μπρινιόλι
  • 0-2 Εύστοχος ο Μπερνάρ
  • 1-2 Εύστοχος ο Βερτού
  • 1-3 Εύστοχος ο Κλεϊνχέισλερ
  • 2-3 Εύστοχος ο Σαρ
  • 2-4 Εύστοχος ο Παλάσιος
  • 3-4 Εύστοχος ο Βιτίνια
  • 3-5 Εύστοχος ο Μλαντένοβιτς
Ο Παναθηναϊκός κάνει επική πρόκριση στα playoffs του Champions League, με τους Ιωαννίδη και Μπρινιόλι ως πρωταγωνιστές_2
Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΑ PLAYOFFS ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE, ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΜΠΡΙΝΙΟΛΙ ΩΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε διακριτικά διαφορετικές εμφανίσεις στον αγωνιστικό χώρο. Το πρώτο ημίχρονο ήταν απόδοση κάτω του μέτριου, με την ομάδα να φαίνεται αναγνώριστη, ευάλωτη και να αφήνει τη Μαρσέιγ να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο. Αντίθετα, στο δεύτερο ημίχρονο και τα επιπλέον 30 λεπτά της παράτασης, η ομάδα παρουσίασε εξαιρετική απόδοση. Οι παίκτες επέδειξαν αυταπάρνηση, αγωνιστικό πνεύμα και διαρκή προσπάθεια. Μείωσαν το σκορ με τον Ιωαννίδη, δημιούργησαν απειλές, αντιστάθηκαν και έκαναν ζωτικές άμυνες κατά μήκος της γραμμής, συμπεριλαμβανομένου και του σωτήριου τάκλιν, οδηγώντας τον αγώνα στη διαδικασία των πέναλτι.

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

CHAMPIONS LEAGUE
Ευρώπη, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει και πάλι ...