ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΕΥΡΩΠΗ, Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ...

CHAMPIONS LEAGUE 2023-2024 - 25/07/2023 21:00:00 Αναλυση Αγωνα

ΝΤΝΙΠΡΟ
1918
1 - 3
Τελικο Σκορ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
1908
ΕΥΡΩΠΗ, Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ...

Η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ντνίπρο, η αξιοσημείωτη παρουσία του Χουάνκαρ και το επείγον αίτημα για την ενίσχυση της θέσης του κεντρικού αμυντικού.

Η αίσθηση κυριαρχίας που έβγαλε ο Παναθηναϊκός με την εκπληκτική νίκη του επί της Ντνίπρο στο Κόζιτσε στην έναρξη της σεζόν, ήταν ίσως περισσότερο από ό,τι περίμεναν οι περισσότεροι... Tο "τριφύλλι" άρχισε να αποκαλύπτει τη δύναμή του πολύ νωρίς. Και αυτό δεν συνέβη σε ένα "απλό" παιχνίδι, αλλά σε έναν από τους πιο σημαντικούς αγώνες των τελευταίων 6-7 ετών.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό, αλλά κυρίως διότι αυτός ήταν ο αγώνας που θα επιβεβαίωνε την "επαναφορά" του Παναθηναϊκού σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτός ήταν ο τρόπος που ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να φωνάξει στην Ευρώπη: "Εδώ είμαστε ξανά". Έτσι θα μπορούσε να επιβεβαιώσει την επιστροφή του στους ομίλους του Europa League, να αποδείξει ότι οι δύσκολοι καιροί έχουν περάσει και ο σύλλογος επιστρέφει σε όλα τα επίπεδα... Με το να φωνάξει δυνατά: "Ευρώπη, ιδού (ξανά) ο Panathinaikos σου..."
Η εντυπωσιακή νίκη του Παναθηναϊκού με 3-1 επί της Ντνίπρο στο Κόζιτσε δεν ήταν απλά μία νίκη. Ήταν μια δυνατή δήλωση προς όλους τους αντιπάλους που ίσως νόμιζαν ότι η προηγούμενη επιτυχημένη χρονιά του "τριφυλλιού" θα ήταν μια επίπτωση, έχοντας συνηθίσει για χρόνια σε έναν Παναθηναϊκό που παίζει δεύτερο βιολί. Αυτή η νίκη σημειώθηκε επί ενός εξαιρετικά ισχυρού αντιπάλου. Η Ντνίπρο είναι πραγματικά μια ισχυρή ομάδα και το απέδειξε σε ορισμένες φάσεις του πρώτου παιχνιδιού, ειδικά στην εκκίνηση του δεύτερου ημιχρόνου, όπου προσπάθησε να ασκήσει πίεση. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός έχει πλέον μάθει να αντιμετωπίζει και να εκμεταλλεύεται τις λεπτομέρειες προς όφελός του και διαθέτει επίσης αυξημένη ποιότητα στην ομάδα του.
Για όποιον είχε ερωτηματικά σχετικά με τον Φίλιπ Τζούριτσιτς, η εντυπωσιακή του απόδοση στο Κόζιτσε έδωσε μια σαφή απάντηση. Ο Σέρβος παίκτης σημείωσε ένα καταπληκτικό γκολ, σημαδεύοντας, όπως πάντα, τη γωνία, και έφερε το παιχνίδι σε πέρας στο 74ο λεπτό. Ο Τόνι Βιλένα, παρά το γεγονός ότι έχει μόλις δύο εβδομάδες προπονήσεων με το "τριφύλλι", είχε μια εξαιρετική εμφάνιση στο παιχνίδι, αποκαλύπτοντας όλη την ταλαντούχα ποιότητα και κλάση του στο γήπεδο για 70 λεπτά. Ο Ολλανδός παίκτης ήταν παρών παντού στο γήπεδο και πραγματοποίησε εξαιρετική απόδοση.

VIDEO

GALLERY

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ