ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΑΙΤΟΡ: "ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΛΑΒΙΑ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ".

ΑΙΤΟΡ: "ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΛΑΒΙΑ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ".

Ο Αϊτόρ δίνει διευκρινίσεις σχετικά με προηγούμενες δηλώσεις του σε ισπανική εφημερίδα, αναφερόμενος στον πρώτο αγώνα του Παναθηναϊκού εναντίον της Σλάβια Πράγας για τα προκριματικά του Europa Conference League. Τονίζει ότι κανένας δεν αγωνίστηκε με κορονοϊό κατά τη διάρκεια εκείνου του αγώνα και προτείνει τη χρήση πιο ακριβών εργαλείων μετάφρασης.

Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα προσέφερε σαφείς διευκρινίσεις για προηγούμενες δηλώσεις του σε ισπανικό μέσο ενημέρωσης, μέσω μιας ανάρτησης στο Twitter, την οποία στη συνέχεια απέσυρε ο ίδιος.

Οι δηλώσεις αυτές είχαν αναδιαδοθεί και προσπάθησαν να δώσουν την εντύπωση ότι ο Παναθηναϊκός είχε αγωνιστεί με κρούσματα Covid-19 τον προηγούμενο Αύγουστο, κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα με τη Σλάβια Πράγας για τα προκριματικά του Europa Conference League.

Ο Αϊτόρ έγραψε χαρακτηριστικά τρία πράγματα:

"1. Ποτέ δεν χρησιμοποίησα αυτά τα λόγια, διότι κανείς δεν έπαιξε με κορονοϊό.

2. Πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείται καλύτερες εφαρμογές μετάφρασης .

3.Καλύτερα να μην μιλήσω για το τι συνέβη στην Λεωφόρο στις 05/30/2023 (σ.σ. εννοεί προφανώς στις 30/04/2023 και το ματς με ΑΕΚ) στην Λεωφόρο και σε τι οδήγησαν σε αυτά που συνέβησαν τότε".

Αναφορικά με τον πυρήνα του θέματος, καθώς έχει γίνει συνηθισμένη πρακτική το... φαινόμενο πολλών πραγμάτων να εκμεταλλεύονται επικοινωνιακά όπως τους εξυπηρετεί και να παραποιείται η πραγματικότητα, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι:

-Πριν από τον α' αγώνα με τη Σλάβια στην Πράγα, ο Παναθηναϊκός είχε αντιμετωπίσει κρούσματα κορονοϊού. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που οι Αϊτόρ, Παλάσιος, και Χουάνκαρ δεν συμμετείχαν στον τελευταίο φιλικό αγώνα προετοιμασίας κατά της Φόλενταμ, παραμένοντας σε καραντίνα για αρκετά 24ωρα.

-Δυο ημέρες πριν την αναχώρηση της ομάδας για την Πράγα, οι τρεις παίκτες παρουσίασαν αρνητικό τεστ και συνεπώς εντάχθηκαν στην αποστολή. Ο Αϊτόρ συμμετείχε σε μισό ημίχρονο και αντικαταστάθηκε, ο Παλάσιος αποβλήθηκε στο 40ο λεπτό, ενώ ο Χουάνκαρ έμεινε στον πάγκο χωρίς να αγωνιστεί, καθώς ήταν κουρασμένος από την ίωση.

-Οι Σένκεφελντ και Αλεξανδρόπουλος, οι οποίοι επίσης μολύνθηκαν με Covid-19 λίγο πριν την αναχώρηση του Παναθηναϊκού για την Πράγα, δεν έγιναν μέρος της αποστολής και δεν συμμετείχαν στον πρώτο αγώνα.

-Με απλούστερα λόγια, κανένας από τους τρεις παίκτες που είχαν προσβληθεί λίγες ημέρες πριν από τον πρώτο αγώνα με τη Σλάβια δεν αγωνίστηκε έχοντας Covid-19. Όλοι οι τρεις ήταν "καθαροί" από κορονοϊό κατά την ενσωμάτωσή τους στην αποστολή, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στο ντέρμπι της προηγούμενης Δευτέρας (8/5) με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, όπου ολόκληρη η ομάδα αναγκάστηκε να αγωνιστεί με 17 παίκτες να είναι θετικοί στον Covid-19.

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ