ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΑΥΣΤΗΡΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ UEFA ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗ ΜΠΡΑΓΚΑ

ΑΥΣΤΗΡΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ UEFA ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗ ΜΠΡΑΓΚΑ

Το Σώμα Ελέγχου, Δεοντολογίας και Πειθαρχίας της UEFA (CEDB) επιβάλλει ποινή στον Παναθηναϊκό στις συνεδριάσεις του στις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ τα πρόστιμα που έχει καταβάλει η ομάδα καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς αθροίζονται.

Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με ουσιαστικό πρόστιμο από το Σώμα Ελέγχου, Δεοντολογίας και Πειθαρχίας της UEFA (CEDB) το οποίο ανακοίνωσε τις αποφάσεις του στις 28 Σεπτεμβρίου, αφορώντας τις συμπεριφορές των ομάδων κατά τη διάρκεια των προκριματικών φάσεων των ευρωπαϊκών τουρνουά το καλοκαίρι. Η τιμωρία, που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή (13/10) από την UEFA, περιλαμβάνει ένα πρόστιμο 128.375 ευρώ για τον Παναθηναϊκό, σχετικά με τον αγώνα ρεβάνς της 29ης Αυγούστου με την Μπράγκα στο ΟΑΚΑ, για τα playoffs του Champions League.

Επιπλέον, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τιμωρήθηκε με αναστολή για μία αγωνιστική λόγω καθυστέρησης στην έναρξη του αγώνα με την Μπράγκα, ενώ την ίδια στιγμή (σε διαφορετικό σημείο των αποφάσεων του CEDB) ο προπονητής της πορτογαλικής ομάδας, Αρτούρ Ζόρζε, τιμωρήθηκε επίσης με μία αγωνιστική (με διετή αναστολή) για '...παραβίαση των βασικών κανόνων αξιοπρεπούς συμπεριφοράς Άρθρο. 11(2)(β) DR' στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στη Μπράγκα στις 23 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της UEFA, το CEDB επέβαλλε τιμωρίες στους 'πράσινους' σχετικά με τον δεύτερο αγώνα με τη Μπράγκα για:

  • Χρήση δείκτη λέιζερ, Άρθρο 16(2)(δ) DR: 20.000 ευρώ
  • Ρίψη αντικειμένων, Άρθρο 16(2)(β) DR: 66.625 ευρώ
  • Μπλοκάρισμα διαδρόμων στις εξέδρες, Άρθρο 38 SSR: 16.000 ευρώ
  • Άναμμα πυροτεχνημάτων, Άρθρο 16(2)(c) DR: 15.750 ευρώ.
  • Καθυστερημένη έναρξη, Άρθρο 11(2)(η) DR: 10.000 ευρώ.
  • Καθυστερημένη έναρξη (κ. Ιβάν Γιοβάνοβιτς), Άρθ. 11(2)(η) DR: Ένας αγώνας διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA με αναστολή ενός έτους.
Αυστηρό Πρόστιμο από την UEFA στον Παναθηναϊκό για το Επαναληπτικό Ματς με τη Μπράγκα_2
ΑΥΣΤΗΡΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ UEFA ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗ ΜΠΡΑΓΚΑ

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών προκριματικών, ο Παναθηναϊκός υπέστη το τέταρτο και σημαντικότερο από οικονομικής άποψης πρόστιμο, από τις συνολικά περισσότερες από 130 κυρώσεις που έχει επιβάλει η UEFA κατά τη διάρκεια όλων των προκριματικών φάσεων των τριών ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Σε προηγούμενες περιπτώσεις, οι "πράσινοι" είχαν κληθεί να πληρώσουν συνολικό πρόστιμο 63.250 ευρώ για το παιχνίδι ρεβάνς με την Ντνίπρο στις 1η Αυγούστου στο "Απόστολος Νικολαΐδης", λόγω "φραγμού διαδρόμων στις εξέδρες, χρήσης λέιζερ και καπνογόνων", καθώς και άλλες 50.750 ευρώ για παραπτώματα (λέιζερ, καπνογόνα, ρίψη αντικειμένων, είσοδος στο γήπεδο) στο πρώτο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ στη Λεωφόρο στις 9 Αυγούστου για τον γ’ προκριματικό του Champions League.

Επιπλέον, η ομάδα κλήθηκε να καταβάλει άλλα 10.000 ευρώ ως πρόστιμο για "καθυστερημένη έναρξη αγώνα" στη ρεβάνς με τη Μαρσέιγ στο "Velodrome" (15/8), ενώ παράλληλα δόθηκε "προειδοποίηση" λόγω του αριθμού των καρτών που έλαβε η ομάδα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού (7). Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η γαλλική ομάδα, παρότι οι οπαδοί της δεν διακρίθηκαν για την καλύτερη συμπεριφορά στις εξέδρες, δεν υπέστη καμία τιμωρία.

Τα πρόστιμα που έχει επιβληθεί στον Παναθηναϊκό από το Σώμα Ελέγχου, Δεοντολογίας και Πειθαρχίας της UEFA, από την αρχή της σεζόν, φτάνουν μέχρι σήμερα τα 252.375 ευρώ συνολικά.

VIDEO

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ