ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

Η 'ΦΥΛΑΞΗ' ΤΟΥ ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΜΠΡΙΝΙΟΛΙ, Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΝΤΙΓΚΙΝ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ

Η 'ΦΥΛΑΞΗ' ΤΟΥ ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΜΠΡΙΝΙΟΛΙ, Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΝΤΙΓΚΙΝ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προτίθεται να 'προστατεύσει' τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι και να τον βοηθήσει να 'αναζωογονήσει' τη σκέψη του, ξεκινώντας από τον αγώνα με τον Βόλο.

Η ήττα του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι την Κυριακή (17/12) και τα σοβαρά λάθη του Αλμπέρτο Μπρινιόλι έχουν εντείνει την κριτική και την πίεση πάνω στον Ιταλό τερματοφύλακα. Είναι γνωστό ότι οι τερματοφύλακες αντιμετωπίζουν συχνότερα κριτική, καθώς τα λάθη τους έχουν μεγαλύτερες συνέπειες. Ο Μπρινιόλι έχει συσσωρεύσει πολλά λάθη τον τελευταίο καιρό, στο 'Riazhon Park' του Ρεν, στο 'Βικελίδης' και πρόσφατα στο Περιστέρι.

Αυτή η κατάσταση απαιτεί την αγωνιστική προφύλαξη και 'προστασία' του Ιταλού, ο οποίος φαίνεται 'θολωμένος' μετά το πρώτο λάθος στη Γαλλία που υπονόμευσε την ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή του. Τα επακόλουθα λάθη αύξησαν το 'βάρος' που φέρει, το οποίο φαίνεται ότι προς το παρόν δυσκολεύεται να διαχειριστεί.

Λόγω των συνεχόμενων λαθών που επηρεάζουν την ομάδα, φαίνεται ότι ο Μπρινιόλι θα περάσει ένα διάστημα στον πάγκο, ξεκινώντας από το παιχνίδι της Τετάρτης (20/12, 19:00) με τον Βόλο στο 'Πανθεσσαλικό'. Αυτή η απόφαση δεν είναι 'τιμωρία', αν και μερικοί μπορεί να το ερμηνεύσουν έτσι στο τρέχον κλίμα... ανησυχίας που επικρατεί. Υπάρχουν φήμες ότι η απόφαση έχει σχέση με το ότι δεν έχει ακόμη ανανεωθεί το συμβόλαιό του, αλλά αυτό δεν ισχύει. Δεν πρόκειται για τιμωρία ή για 'παρκάρισμα στη γωνία', αλλά για μια αναγκαία κίνηση για το καλό του παίκτη και της ομάδας.

Η απόφαση για την προσωρινή απομάκρυνση του Μπρινιόλι από την βασική ενδεκάδα έγινε κυρίως για την προστασία τόσο του ίδιου όσο και της ομάδας. Στόχος είναι να καταφέρει να ξεφορτωθεί την πίεση και να βγει από την δύσκολη φάση στην οποία βρίσκεται. Ο Ιταλός τερματοφύλακας, που ζει στην Ελλάδα για δυόμισι χρόνια, αντιλαμβάνεται το κλίμα πίεσης που έχει δημιουργηθεί γύρω του, με τα σχόλια και τις κριτικές στα social media και αλλού.

Η 'φύλαξη' του Αλμπέρτο Μπρινιόλι, η ενδεκάδα με τον Λοντίγκιν στον Βόλο και η επόμενη κίνηση_2
Η 'ΦΥΛΑΞΗ' ΤΟΥ ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΜΠΡΙΝΙΟΛΙ, Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΝΤΙΓΚΙΝ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ

Το κύριο επιδίωξη είναι να βρει την εσωτερική του ηρεμία και να ανακτήσει την αγωνιστική και ψυχολογική του ισορροπία μέσα από την καθημερινότητα των προπονήσεων. Στόχος είναι να αποβάλει την πίεση και να εργαστεί για την επιστροφή του στην κανονική του κατάσταση. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Τη σεζόν 2021/22, ο Μπρινιόλι είχε ένα άλλο δύσκολο διάστημα με προβληματικές εμφανίσεις, αλλά μετά από μια περίοδο αποχής από τον πρώτο σχηματισμό, επέστρεψε πιο δυνατός, βοηθώντας την ομάδα να φτάσει στα playoffs.

Η απόφαση για την αποχή του Μπρινιόλι από την ενεργό δράση φαίνεται πλέον αναγκαία, ώστε να καταφέρει να επανέλθει στην κανονική του απόδοση. Αυτό είναι τόσο σωστό και δίκαιο για τον ίδιο, όσο και για τον Γιούρι Λοντίγκιν και τη γενικότερη ισορροπία μέσα στην ομάδα.

Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος θα υπάρχει περισσότερος χρόνος και ηρεμία για να προχωρήσει η συζήτηση γύρω από το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Μπρινιόλι. Η διαδικασία θα περιλαμβάνει συνομιλίες με τον ατζέντη του και ένα νέο κύκλο διαπραγματεύσεων για να βρεθεί μια ευνοϊκή συμφωνία για όλες τις πλευρές.

Ο Παναθηναϊκός παραμένει σταθερός στην επιθυμία του να διατηρήσει τον Μπρινιόλι στο δυναμικό του με ένα δίκαιο και ισορροπημένο συμβόλαιο. Η ομάδα είναι διατεθειμένη να εργαστεί για την επίτευξη μιας συμφωνίας στις επερχόμενες συζητήσεις, που αναμένεται να πραγματοποιηθούν σύντομα.

VIDEO

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ