ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΥΠΟ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΥΠΟ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Κάτω από συνήθεις συνθήκες, αυτό θα ήταν το απόλυτο ντέρμπι για την κατάκτηση του τίτλου. Ωστόσο, η "κανονικότητα" δεν υπάρχει για τους "πράσινους" πριν από αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό και καθοριστικό παιχνίδι, καθώς η έξαρση του κορονοϊού πλήττει το ποδοσφαιρικό τους τμήμα.

"Κανονικότητα" ωστόσο, δεν υπάρχει για τους "πράσινους" προτού αντιμετωπίσουν αυτό το τόσο σημαντικό και καθοριστικό ματς, μετά την έξαρση του κορονοϊού που πλήττει το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού τα τελευταία τρία 24ωρα.

Μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, η πιο δύσκολη που έχουν αντιμετωπίσει ποτέ, καθώς οι ποδοσφαιριστές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έχουν πραγματοποιήσει ούτε μία κανονική προπόνηση από την περασμένη Τρίτη.

Την Τετάρτη (3/5) πραγματοποιήθηκε το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, την Πέμπτη (4/5) η ομάδα είχε ρεπό, ενώ την Παρασκευή (5/5) μετά την αποφόρτιση εκδηλώθηκε η έξαρση του Covid-19 με 24 κρούσματα στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο Παναθηναϊκός υπέβαλε αίτημα αναβολής βάσει του άρθρου 11 του ΚΑΠ.

Η Λίγκα αποφάσισε να αναβάλει το παιχνίδι κατά μόλις 25 ώρες και ο Παναθηναϊκός -μη έχοντας άλλη νομική επιλογή επί της συγκεκριμένης απόφασης- δεν έχει παρά να παραστεί στο Φάληρο και να αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει (όσες κι αν είναι αυτές) για να κερδίσει στο γήπεδο και να πλησιάσει ακόμη περισσότερο κάτι που αναζητά και καταδιώκει από την πρώτη Κυριακή της σεζόν.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς ακόμη και το βράδυ της Κυριακής (7/5), ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι συνεργάτες του δεν ήξεραν ποιοι και πόσοι παίκτες θα είχαν στη διάθεσή τους για το αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Το πιο απαιτητικό παιχνίδι των πράσινων υπό τις δυσκολότερες συνθήκες_2
ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΥΠΟ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού που μολύνθηκαν από τον Covid-19 τις τελευταίες ημέρες, είναι ασυμπτωματικοί ή έχουν ελαφρά συμπτώματα. Ωστόσο, εξαρτάται από τον οργανισμό του καθενός πώς θα ανταποκριθεί σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι με υψηλή ένταση, όπου θα απαιτηθούν αντοχή και δυναμικότητα.

Επιπλέον, είναι χαρακτηριστικό πως κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών, ακόμη και τα πιο βασικά καθημερινά ζητήματα της ομάδας ήταν πολύ δύσκολο να υλοποιηθούν ή να προγραμματιστούν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, εκτός από τους παίκτες που νοσούν, υπάρχουν και άλλα 12 μέλη του τεχνικού επιτελείου και της υπόλοιπης ομάδας του Παναθηναϊκού που έχουν επίσης μολυνθεί από τον Covid-19.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα αναμένει τα αποτελέσματα των σημερινών (8/5) εξετάσεων που θα υποβληθεί ολόκληρη η ομάδα, θα συζητήσει με τους παίκτες και το ιατρικό επιτελείο, και θα αποφασίσει την ενδεκάδα και την αποστολή του Παναθηναϊκού μια ώρα πριν την έναρξη του ντέρμπι - δηλαδή, στα αποδυτήρια του "Γ. Καραϊσκάκης".

Οι "πράσινοι" βιώνουν πρωτοφανείς συνθήκες, οι οποίες όμως έχουν κινητοποιήσει και αυξήσει την αλληλεγγύη και την αποφασιστικότητα των παικτών και του προπονητικού επιτελείου. Αναμένεται να δώσουν τον αγώνα της ζωής τους σε ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της σύγχρονης ιστορίας του Παναθηναϊκού.

VIDEO

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ