ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ: Η ΤΕΛΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ - ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ, Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΙΣ 18:30

ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ: Η ΤΕΛΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ - ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ, Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΙΣ 18:30

Η τελική υπογραφή για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού: Η σημαντική στιγμή την Παρασκευή στις 18:30

Ολοκληρώνεται η διαδικασία της "Διπλής Ανάπλασης" και ξεκινά η κατασκευή του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Βοτανικό. Μετά από μακροχρόνιες συζητήσεις, διαπραγματεύσεις, προετοιμασία και εγκρίσεις, όλα είναι πλέον έτοιμα για την επίσημη έναρξη των έργων.

Μετά την έγκριση που λάβαμε την Τετάρτη (17/5) από την DG Comp για την εγκυρότητα του διαγωνισμού για το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Παναθηναϊκού, η δημοτική αρχή της Αθήνας και η κοινοπραξία των τριών εταιρειών (ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ-Μυτιληναίος) θα υπογράψουν την τελική σύμβαση για την κατασκευή του γηπέδου την Παρασκευή στις 18:30 (19/5).

Από το μεσημέρι της Τετάρτης (17/5), μετά την έγκριση της επιτροπής ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καταβολή των 115 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Κρατικών Επενδύσεων και την έγκριση του διαγωνισμού, ο Δήμος Αθηναίων και οι εταιρείες επισπεύδουν τις διαδικασίες προκειμένου να υπογράψουν την τελική σύμβαση εντός της Παρασκευής (19/5).

Σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε η κατάθεση των εγγυητικών επιστολών συνολικού ύψους 4.838.709,68 ευρώ, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις της σύμβασης, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία υπογραφής της σύμβασης κατασκευής του ποδοσφαιρικού γηπέδου. Το απόγευμα, η τελική υπογραφή της σύμβασης θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της σύμβασης, το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Παναθηναϊκού πρέπει να παραδοθεί για χρήση εντός των επόμενων 36 μηνών. Άρα, αναμένεται να είναι έτοιμο έως τον Ιούνιο του 2026, και ο Παναθηναϊκός θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει ως τη νέα του έδρα στην Ελλάδα και την Ευρώπη από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2026/27.

GALLERY

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ